czwartek, 7 września 2017

Papryka faszerowana z mięsem

To przepis na faszerowaną paprykę, do którego chętnie powracam. Jest prosty i pyszny, z idealnie dobranymi składnikami i proporcjami. Połówki papryki wypełniamy farszem z podsmażanego mielonego mięsa i ugotowanego ryżu.


Na wierzch kładziemy plasterek pomidora, dzięki czemu farsz nie wysycha, a całość jest jeszcze lepsza. Papryka faszerowana mięsem. Faszerowana papryka – z mięsem mielonym, ryżem i przyprawami.

Składniki: 5g mięsa mielonego woreczki ugotowanego ryżu sól, pieprz, pieprz ziołowy, chili, zioła prowansalskie, słodka papryka łyżki koncentratu pomidorowego dag żółtego sera cebula 5-paprykWięcej. Przepis na paprykę faszerowaną mielonym mięsem i ryżem nie jest skomplikowany. To tradycja połączona z nowoczesnością, ponieważ farsz przygotowuje się podobnie jak do klasycznych gołąbków, tylko zamiast kapusty dajemy paprykę.


Klasyką jest papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Mięso z nadzienia jest wyjątkowo wilgotne, ponieważ cały czas zbiera soki z papryki. Pieczarki i pietruszka nadają smaku, a dzięki ryżowi danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków.


Opis przepisu: Autor: WINIARY Przepis na faszerowaną paprykę to strzał w dziesiątkę nie tylko na obiad w ciągu tygodnia lub na leniwą niedzielę w gronie rodzinnym. To też świetny patent na specjalne okazje, a także sposób na to, by przemycić do menu swojej rodziny więcej wartościowych warzyw.

Poza mięsem mielonym w nadzieniu znajdują się pieczarki i. Najczęściej spotkać można paprykę faszerowaną ryżem lub kaszą (bardzo dobrze sprawdzi się tu na przykład kuskus) oraz mięsem mielonym. Mięso w nadzieniu jest wyjątkowo wilgotne, a to dzięki temu, że przez cały czas pieczenia przenikają do niego soki z papryki. Za sprawą ryżu lub kaszy, danie nie wymaga żadnych innych dodatków.


Zobacz, jak zrobić pyszą paprykę faszerowaną. Efektownie podane danie obiadowe. Bardzo smaczne, sycące i pełne różnych smaków. Osobiście, bardzo lubię paprykę pieczoną w piekarniku, ponieważ ma słodkawy smak i według mnie smakuje jeszcze lepiej niż papryka surowa. W tym przepisie papryki przekroiłam na pół i nadziałam mięsem mielonym oraz wcześniej ugotowanym ryżem.


Smakuje obłędnie, zwłaszcza na ciepło z ciągnącym się serem. W paprykowych miseczkach znajdziecie mięso mielone wymieszane z ryżem i przyprawami, wierzch posypany został startym serem żółtym, całość przykryta czapeczkami ogonkami i. Do miski przełożyć mięso mielone, ostudzony ryż i pokrojoną cebulę, wymieszać. Następnie wbić jajo, dodać bułkę tartą, koncentrat pomidorowy, koperek. Doprawić przyprawą do mięsa mielonego, kucharkiem, papryką mieloną, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym do smaku, po czym dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzej na 1stopni Celsjusza.


Jedną paprykę pokrój w niewielką kostkę. Przygotuj naczynie do zapiekania. Pora pokrój w pół talarki.

Ząbki czosnku obierz i posiekaj w kostkę. Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami to danie, które pokochają osoby ceniące sobie proste rozwiązania i zachwycające wykonanie. Pieczona papryka pozostaje słodka i chrupka, a przy tym skrywa sycący i aromatyczny farsz wykonany z mięsa mielonego wieprzowego, kaszy, warzyw z dodatkiem Bulionu drobiowego WINIARY. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Wszystko o gotowaniu. Pomysł na ciekawy obia czyli faszerowana papryka.


W tej odsłonie farsz jest na bazie mięsa mielonego z cebulą, pomidorem i przyprawami. Danie smakuje rewelacyjnie, łatwo się je przygotowuje, a na stole zawsze ma wzięcie. PAPRYKA FASZEROWANA - z pysznym mięsem mielonym. PRZEPISY JOLI - NAJLEPSZE, SPRAWDZONE PRZEPISY - witajcie na mojej kulinarnej stronie. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania.


Zwłaszcza, jeśli lubimy gotować codziennie co innego albo też mamy dzieci, które na słowo obiad kręcą nosem. Co więcej, paprykę możesz faszerować na różne sposoby. Moja ulubiona to papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami. Zapraszam do wypróbowania mojej papryki z mięsem mielonym i pieczarkami. Farsz może też składać się ze zdrowej kaszy, ryżu lub kuskusu.


Całość można posypać tartym serem. To wygodne do serwowania danie, bowiem każdy dostaje na talerz paprykę lub dwie połówki papryki z pysznym gorącym. Zazwyczaj odcina się czubek papryki, nadziewa ulubionym farszem i gotuje w sosie pomidorowym.


Chciałabym ci jednak przedstawić nieco inną, nie mniej smaczną propozycję.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty