środa, 27 września 2017

Papryka nadziewana mięsem mielonym

Przepis na najlepszą faszerowaną paprykę. Połówki papryki wypełnione podsmażanym mielonym mięsem i ugotowanym ryżem, zapiekane w piekarniku pod warstwą sera. Faszerowana papryka – z mięsem mielonym, ryżem i przyprawami.


Nie może jej zabraknąć w sezonie jesiennym. Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym (wołowym lub wieprzowo-wołowym) to klasyczny przepis na to warzywo.

Osobiście, bardzo lubię paprykę pieczoną w piekarniku, ponieważ ma słodkawy smak i według mnie smakuje jeszcze lepiej niż papryka surowa. W tym przepisie papryki przekroiłam na pół i nadziałam mięsem mielonym oraz wcześniej ugotowanym ryżem. Tym razem paprykę faszerowałam mięsem mielonym oraz kaszą.


Lubicie kaszę jęczmienną? Jeśli nie to użyjcie gryczanej:) Lidl przysłał mi paczkę z produktami z włoskiego tygodnia, znalazły się w niej same smakołyki inspirowane kuchnią włoską, m. To tradycja połączona z nowoczesnością, ponieważ farsz przygotowuje się podobnie jak do klasycznych gołąbków, tylko zamiast kapusty dajemy paprykę. Papryka nadziewana mięsem mielonym w pomidorach Krok 3: Zalewamy wszystko gorącym bulionem.


Pieczemy około pół godziny w piekarniku nagrzanym do 2stopni.

Podajemy papryki nakryte czapeczkami. Papryki wypełnione są farszem mięsno- ryżowym z dodatkiem mozzarelli i sera żółtego. Efektownie podane danie obiadowe. Bardzo smaczne, sycące i pełne różnych smaków. Klasyką jest papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem.


Mięso z nadzienia jest wyjątkowo wilgotne, ponieważ cały czas zbiera soki z papryki. Pieczarki i pietruszka nadają smaku, a dzięki ryżowi danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków. Mnie kolorowy wygląd papryki, zawsze zachęca do jej jedzenia. Przygotowanie dania zajmuje niewiele czasu, całą resztę załatwi za nas piekarnik.


Wyglądają super, bardzo lubię nadziewane papryki! Smakuje obłędnie, zwłaszcza na ciepło z ciągnącym się serem. W paprykowych miseczkach znajdziecie mięso mielone wymieszane z ryżem i przyprawami, wierzch posypany został startym serem żółtym, całość przykryta czapeczkami ogonkami i. Bułkę i cebule dodajemy do mięsa, podobnie musztardę, koncentrat pomidorowi i starty żółty ser. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy, aby powstała jednolita masa. Paprykę myjemy, odcinamy górne jej części (nie wyrzucamy ich!).


Pozbywamy się paprykowych pestek.

Tak powstałe miseczki z papryki napełniamy mięsem. Nie wiesz, jak zrobić faszerowaną paprykę? Wystarczy wypełnić ja mięsem mielonym, warzywami i ryżem. Możesz zapiec ją w piekarniku lub upiec na grillu.


To przepis na faszerowaną paprykę, do którego chętnie powracam. Jest prosty i pyszny, z idealnie dobranymi składnikami i proporcjami. Na wierzch kładziemy plasterek pomidora, dzięki czemu farsz nie wysycha, a całość jest jeszcze lepsza. Do miski przełożyć mięso mielone, ostudzony ryż i pokrojoną cebulę, wymieszać. Następnie wbić jajo, dodać bułkę tartą, koncentrat pomidorowy, koperek.


Doprawić przyprawą do mięsa mielonego, kucharkiem, papryką mieloną, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym do smaku, po czym dokładnie wymieszać. Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami to danie, które pokochają osoby ceniące sobie proste rozwiązania i zachwycające wykonanie. Pieczona papryka pozostaje słodka i chrupka, a przy tym skrywa sycący i aromatyczny farsz wykonany z mięsa mielonego wieprzowego, kaszy, warzyw z dodatkiem Bulionu drobiowego WINIARY.


Nadają się zarówno na obia jak i kolację. Pierwszym krokiem do przyrządzenia tej potrawy jest ugotowanie ryżu, który stanowi bazę farszu. Następnie podsmaż mielone mięso – wieprzowinę lub wołowinę – z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebuli.


Gotować każdy może Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Gotować każdy może. Składniki: woreczek ryżu. Najczęściej spotkać można paprykę faszerowaną ryżem lub kaszą (bardzo dobrze sprawdzi się tu na przykład kuskus) oraz mięsem mielonym.


Mięso w nadzieniu jest wyjątkowo wilgotne, a to dzięki temu, że przez cały czas pieczenia przenikają do niego soki z papryki. Za sprawą ryżu lub kaszy, danie nie wymaga żadnych innych dodatków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty