Kawałki ryby panierujemy w bułce wymieszanej z mąką i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu ryb zaraz wrzucamy liście laurowe z zielem angielskim, przygotowane wcześniej warzywa i podsmażamy przez około minut. Po tym czasie dodać bulion wymieszany z ketchupem i koncentratem.
Ryby z Biedronki mają jedną ogromną zaletę: mają tylko glazury. Kiedy je rozmrażam, prawie wcale nie leci z nich woda. Tym zdecydowanie górują nad rybami kupowanymi w innych marketach. Kupuję w Biedronce mintaja i łososia.
Leczo to jedno z moich najukochańszych dań. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.
Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Składniki: puszka pomidorów, zielona papryka, oliwa, cebula, sól,pieprz, minikosteczka czosnku, świeże zioła, filet z ryby np. Tworzymy ją z pasją dla tych, którzy tak jak my, kochają gotować i piec. Znajdziesz tu moc inspiracji na każdą okazję, stworzysz własną książkę kulinarną, a także poznasz sporo kulinarnych porad i trików. Co zrobić z pestkami wydrążonymi z dyni?
Wydrążone pestki przełożyć na sitko i dobrze opłukać pod bieżącą wodą. Równomiernie rozłożyć na blaszce, wstawić do piekarnika i suszyć jakieś minut w 60C. Następnie obrać pestki z białych łusek i zajadać na surowo lub dodać do wypieków.
Mąka z ciecierzycy - jak ją zrobić? Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. Leczo z cukinią i kiełbasą to tradycyjna węgierska kuchnia.
Leczo jest na Węgrzech tym czym w Polsce bigos. Przepis: cukinia, papryka, kiełbasa, cebula i pomidory. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Na drugi talerz przesypać bułkę tartą, po czym panierować oproszoną rybę najpierw w roztrzepanych jajkach, potem w bułce tartej i smażyć do miękkości z obu stron na łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Leczo z kabaczkiem sprawdzi się również jako danie dla wegetarian. Usmażoną ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i przełożyć do odpowiedniego naczynia. Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów.
Leczo z kiełbasą jadałam jako dziecko bardzo często, ot tak, domowe, naturalne i proste. Chcesz podzielić się swoją opinią? Zaprośmy dziś na swoje stoły znakomite danie rodem z węgierskiego talerza.
Przed Państwem jedyne i niezastąpione – leczo! Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz wyjątkowego smaku tej potrawy, z pewnością szybko do niej powrócisz. Nasz przepis na gęste leczo bez wątpienia posmakuje ludziom uwielbiającym mięsne specjały. Ryba po grecku wcale nie ma wiele wspólnego z Grecją.
Jest za to daniem, które bardzo lubią Polacy i często gości na naszych stołach w wigilię. Jaki jest prosty przepis tradycyjny na rybę. Przepis ten, jak każdy inny ulegał modyfikacjom i zmianom, aż stał się taki, jaki widzicie poniżej.
Ta zupa rybna nie zawiera glutenu, jajek i białka mleka. To czysta zupa, klarowana z dużymi kawałkami ryby o mocnym i wyrazistym smaku. Zupę rybną zjecie w każdym zakątku świata. Leczo z rybą - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.
Pesto to specjalność kuchni włoskiej. Ten cudowny dodatek do potraw to samo zdrowie na talerzu. Podobno było znany już w średniowieczu.
Co sprawiło, że do tej pory utrzymuje swą popularność, a liczba jego zwolenników wciąż wzrasta?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.