Pasta z awokado to świetny dodatek do kanapek. Może pełnić również funkcję dipu na przyjęciach nastawionych na serwowanie drobnych przekąsek. Pastę z awokado robi się banalnie prosto i do tego szybko. Poniżej prezentuję przepisy na kilka wersji takiej pasty. Jeśli natomiast jesteście prawdziwymi miłośnikami tego zielonego owocu i pasta to dla was za mało, zobaczcie nasza galerię sałatka z awokado na sposobów.
Również i tam znajdziecie wiele inspiracji, z czym te składnik łączyć, a ta wiedza przydać się może do komponowania niebanalnych past z awokado.
Pyszna pasta z ugotowanych i posiekanych jajek z dodatkiem dojrzałego awokado. Z odrobiną czosnku, soku z cytryny i oliwy. Składniki pasty (jajka i awokado) wystarczy rozgnieść widelcem. Pastę możemy podać w formie sałatki, w miseczce, obok kładąc pieczywo. PASTA Z AWOKADO Dzisiaj przygotowałam wegetariańską lub wegańska pastę z awokado do kanapek.
Wszelkie pasty do pieczywa, w tym pasta z awokado, goszczą na naszym stole dosłownie codziennie. Oto sprawdzony, prosty i błyskawiczny przepis na guacamole. Prawdziwa, meksykańska pasta z awokado idealna na kanapki to zaledwie kilka składników, ale składników najwyższej jakości.
W wersji podstawowej dodaje się do niego sól i sok z limonki lub cytryny. Przepisy na pastę z awokado są jednak często urozmaicane. Do pasty dodaje się jajka, pomidory, cebulę albo przyprawy takie jak kolendra, czosnek.
Polecamy także: Dip z awokado i koziego sera, Carpaccio z. Sprawdźcie, jak ją przygotować! Zarejestruj się lub zaloguj na naszej stronie. Skladniki pasty (jajka i awokado ) wystarczy rozgniesc widelcem. Paste mozemy podac w formie salatki, w miseczce, obok kladac pieczywo.
Wymieszaj je też z oliwą. Awokado skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Dodaj serek śmietankowy i mieszaj masę, aż konsystencja będzie jednolita. Czosnek i bazylię drobno posiekaj, dodaj do pasty z awokado. Dopraw ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą.
Powinno być dojrzałe, z wyczuwalnym miękkim miąższem. Ten kaloryczny owoc zawiera niezbędne kwasy tłuszczowe, witaminy, minerały oraz tzw. Od kiedy awokado stało się popularne i odkryto znajdujące się w nim dobroczynne tłuszcze i inne składniki odżywcze, na jego punkcie oszaleli również Polacy.
Warto sięgać po nie jak najczęściej. Dodanie majonezu sprawi, że nasza pasta będzie delikatna w konsystencji i wyrazista w smaku.
Na zdjęciu widzicie pyszną pastę z soczewicy, która może stanowić godną konkurencję dla tradycyjnego pasztetu. Dodane przez mala_black w: Tylko o kuchni. Bardzo proszę o przepisy na pastę z makreli ze serkiem ,dziękuje.
Z przyjemnością przygotowaliśmy dla Ciebie najlepszych przepisów na kanapki z pastą z awokado. Kanapki z awokado zawierają odpowiednią ilość zdrowych tłuszczy, dodających energii węglowodanów oraz szereg innych zalet. Ich przygotowanie zajmuję zazwyczaj niewiele czasu, dzięki czemu. Kliknij, aby zobaczyć przepis.
Propozycja na smakowitą, zdrową i bardzo pożywną pastę kanapkową na bazie jajek i awokado, króra idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek i doda nam energii na dobry początek dnia :) Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu. Kocham pesto w rozmaitych kombinacjach składnikowych, jak również zdrowe i pożywne pasty z awokado. Dzisiaj postanowiłam połączyć ulubione przeze mnie składniki i tak powstał niezwykle zgrany duet czyli kulinarna fuzja, łącząca w sobie zielone pesto bazyliowe oraz aromatyczną pastę z awokado.
To nie tylko świetna alternatywa dla wędlin i serów, ale także propozycja, która urozmaici Twój codzienny jadłospis. Dla wszystkich tych, którzy nie wyobrażają sobie wyjścia z domu bez pełnowartościowego śniadania. Kto powiedział, że kanapki muszą być. Pasta serowa ze świeżymi ziołami: łatwy przepis. Sambal oelek - jak zrobić ostry sos z chilli i lemonki?
Jak zrobić pastę do chleba? Dziś na kromce chleba ląduje pasta z awokado. Na blogu gościły już przepisy z wykorzystaniem tych smakowitych owoców – klasyczne guacamole czy pasta z awokado i mięty.
Tym razem awokado połączyłam z jajkiem, czosnkiem, sokiem z limonki i płatkami chili. Skropić sokiem z cytryny. Jajko ugotować na twardo, dodać do awokado i również rozgnieść. Dodać odsączonego tuńczyka.
Dymkę pokroić w drobną kosteczkę, natkę pietruszki wypłukać, osuszyć i posiekać. Guacamole było znane już w czasach Azteków. Przygotowywano je wówczas z awokado, soli i limonki. Obecnie jest to nieodłączny element kuchni meksykańskiej.
Bazowa pasta z awokado - przepis z dodatkiem limonki, czosnku, kolendry i śmietanki kokosowej lub jogurtu. Najlepsza pasta z awokado do kanapek, sałatek, makaronu, ryżu lub przekąsek. Suszone pomidory odsączamy z oliwy i kroimy w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączamy z sosu i mieszamy wszystkie składniki ze sobą, następnie dodajemy do smaku majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku, ponownie mieszając. Wszak awokado ma niewielkie walory smakowe i aromatyczne.
Jednak jego miąższ, a nawet pestka, kryją w sobie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.