poniedziałek, 6 sierpnia 2018

Papryka weki

Przepis jest prosty, a papryka konserwowa przyda się do sałatek, przekąsek i dań obiadowych. Przetwory z papryki - sprawdzone przepisy na przetwory z papryki. C, czerwona zawiera rutynę, bioflawonoidy oraz drogocenny fosfor. Wszystko to wpływa doskonale na nasz układ krwionośny i odpornościowy. Sezon na przetwory trwa.


Na początek ulubiona papryka mojego męża.

Podany przepis jest na około kg papryki: Z wody, octu, cukru i soli przygotowujemy zalewę. Powodzeniem cieszy się papryka do słoików czy też przetwory z fasolki szparagowej. Poznaj łatwe i popularne przepisy na weki z papryki, dzięki którym w okresie zimowym będziesz cieszyć się pysznym leczo, marynatą, sałatką, a nawet dżemem z papryki. Kiszona papryka – zdrowy dodatek na zimę. Papryka na zimę nie jest trudna do wykonania.


Doskonałą alternatywą dla niej jest o niebo zdrowsza papryka kiszona. Kiszonkę wykonuje się równie prosto jak marynatę. Możesz przygotować nie tylko paprykę konserwową, ale także aromatyczny sos.


Prezentujemy sprawdzony przepis na sos paprykowy.

GRZYBY Z PAPRYKĄ DO SŁOIKA NA ZIMĘ - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Na ostrą papryczkę musimy uważać. Najlepiej brać się za jej obróbkę w rękawiczkach lub później bardzo dokładnie umyć ręce, nie dotykając niczego, w szczególności twarzy. Co więcej, przepis jest bardzo prosty - nie trzeba np. Sprawdź, jak zrobić pyszną paprykę z czosnkiem do słoików.


Paprykę dokładnie umyj i usuń z niej gniazda nasienne wraz ze wszystkimi pestkami. Pamiętaj, by wybierać świeże, twarde sztuki. Umyj i oczyść także papryczkę chili - najlepiej robić to w rękawiczkach. Przygotowałam dla Was kilka propozycji sprawdzonych, najlepszych przepisów na przetwory na zimę! Są to przepisy sprawdzone – takie, które robię każdego roku, część z nich robiła i robi do tej pory moja babcia, mama i dalsza część rodziny.


Są naprawdę bardzo smaczne, więc polecam z czystym sumieniem. Podobnie może zostać przygotowana cukinia w pomidorach bądź cukinia z papryką. Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń.


Co zrobić, aby uniknąć takiej. Następnie dodać obgotowane w osolonej wodzie grzyby, cukier i ocet. Krok 2: Doprawić do smaku i dusić pół godziny. Pod koniec duszenia dodać ketchup, zmiażdżony czosnek , przełożyć do słoików i pasteryzować minut.


Po degustacji papryki mogę Was zapewnić, że warto skorzystać z tego przepisu.

Możecie też spróbować papryki marynowanej z ogórkami i cebulą. Do słoików z przyprawami włożyć kawałki ogórków, cebuli i papryki. Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Chwilę pogotować i gorącą zalewą zalać ogórki.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na przetwory na zimę sałatki do słoików. Gotujemy wszystkie składniki zalewy. Cebulę i paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę. Do gotującej się zalewy dodajemy cebulę i paprykę, gotujemy minut. Dodajemy buraki i całość gotujemy jeszcze minut.


Gorącą sałatkę przekładamy do słoików, zakręcamy i stawiamy do góry dnem, aby wieczka złapały. Ostatnio zdarzają mi się zepsute weki i zastanawiam się, co mogę robić źle. Wekuje (najczęściej na mokro) dania mięsno-warzywne, robię to 3x w odpowiednich odstępach, zazwyczaj już po pierwszym razie denka są wklęsłe, kładę je do góry dnem i wszystko jest ok.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty