czwartek, 2 sierpnia 2018

Pancakes przepis prosty

Dzieciaki jedzą aż im się uszy trzęsą. Chyba na jakiś czas zrezygnujemy z tradycyjnych naleśników na rzecz pankejków ;) Po raz kolejny sięgam po przepis z moje wypieki i po raz kolejny nie zawiodłam się. Najlepszy przepis na pancakes na śniadanie i nie tylko.


Jest to bardzo prosty i szybki przepis na domowe pancakes, które uwielbiają dzieci. Przepis na naleśniki amerykańskie, pancakesy. Placuszki wychodzą niezwykle puszyste i mięciutkie.

W piatek mam imprezkę u koleżanki. Imprezka polega na tym że kazdy przynosi sałatke i jeszcze jakieś konkretniejsze danie. Sama piekę pancakes na różne sposoby – słodkie i wytrawne, ale jak dotąd nie udało mi się zamieścić na nie ani jednego przepisu z prostej przyczyny – na placki każdy czeka niecierpliwie z widelcem w dłoni – zdjęcia? Ten przepis to przepis najprostszy, niezwykle ekonomiczny, a nawet można powiedzieć – kryzysowy.


Prosty przepis na puszyste pancakes. Robiłam je zarówno w wersji mini, jak i mega placków - świetnie sprawdził się w obu przypadkach. U mnie tym razem z bitą śmietaną, ale świetnie pasuje też dżem, mió cukier puder czy domowy syrop.


Wystarczy kilka podstawowych składników, by stworzyć pulchne placuszki, które idealnie smakują z syropem klonowym, czy też polewą czekoladową.

Idealna propozycja na pyszne słodkie śniadanie :) Zobacz zdjęcia krok po kroku! Durszlak - pancakes prosty przepis. Veggies pancakes – quick, easy and healthy! Naleśniki łatwo przygotować, kiedy znasz już propocje - dobry i prosty przepis wykonany kilka razy pozwala smażyć naleśniki na oko i bez zbędnych przygotowań. Klasyczne, amerykańskie pancakes, czyli naleśniki amerykańskie.


Odpowiednio przygotowane pancakes są mięciutkie i bardzo puszyste. Tradycyjnie podawane są z syropem klonowym, ale pasuje do nich również każdy słodki dodatek, jaki używa się do zwykłych naleśników. Puszyste pancakes śniadaniowe - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Dla początkującego kucharza trudne może być jedynie przewracanie naleśników, ale to sztuka, którą szybko opanujesz.


Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Możesz użyć do tego miksera lub blendera. Następnie na małą i suchą dobrze rozgrzaną patelnię wylej łyżki masy i rozlej po całej patelni. Ze względu na ich grubość, radzimy smażyć je na patelni na średnim ogniu, gdyż dzięki temu łatwiej jest kontrolować stopień ich zarumienienia. Aby przygotować idealne pancakes, musisz pamiętać o dwóch zasadach.


Po pierwsze, kiedy wylejesz ciasto na patelnię, obserwuj jego powierzchnię. Pancakes to amerykańska wersja naleśników. Czy amerykańskie pankejki Magdy Gessler przebiją nasze pyszne, polskie naleśniki?


Może i nie, ale na pewno warto wypróbować ten przepis chociaż raz.

Pankejki (pancakes) charakteryzują się tym, że są dość grube i puszyste. Podaje się je z samym masłem, z syropem klonowym, bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Delikatne i puszyste naleśniki z dodatkiem masła i syropu klonowego, to zdecydowanie coś, czego warto spróbować.


Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Mąkę przesiewamy przez sitko (dzięki temu placuszki będą bardziej puszyste), jajka roztrzepać i zmiksować z mąką (ja robię to ręcznie – trzepaczką). Dodać pozostałe składniki, ponownie wymieszać.


Smażyć na j patelni do zbrązowienia placuszków. Każda babcia (a pewnie i mama) wie, że najpopularniejszą miarą kulinarną jest „na oko”. Placki wychodzą delikatne i puszyste niczym puch. Takie placki z serka homogenizowanego można podać z bananem lub syropem.


To najlepsze placki dla dzieci na śniadanie. Jeśli lubisz domowe pancakes, to zobacz też mój przepis na super pancakes dyniowe. Lubię ten przepis, bo jest szybki i naprawdę prosty, a na dodatek te bezglutenowe pancakes powstają z dobrej jakości składników: kefir, masło, mleko z witaminami, jaja, mix o krótkiej etykiecie. Ale jest jeden warunek: aby usmażyć pancakes na złoty kolor, bez tłuszczu, musisz użyć specjalnej patelni naleśnikowej. Ten przepis jest połączeniem deseru i pysznego śniadania, z którego ucieszą się nie tylko dzieci!


Grube, puszyste, piętrowe pancakes spróbujesz raz, a zagoszczą w twojej kuchni na stałe! Amerykanie podają pancakes z bekonem i syropem klonowym, ale jeśli chcesz, możesz je zjeść z dowolnym ulubionymi dodatkiem - słodkim bądź wytrawnym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty