Rybę po grecku robię troszkę inaczej niż tradycyjnie. Zalewę do niej robię podobną jak do „Ryby w zalewie pomidorowo-ketchupowej tylko zmieniam proporcje i dodaję warzywa. Przygotowałam rybkę w zalewie pomidorowej. Zrobiłam filety z dorsza bałtyckiego, ale można zrobić z filetów ryby na którą mamy ochotę.
Rybka jest bardzo bardzo smaczna.
Potrawa powinna postać w lodówce chociaż godziny, co w moim przypadku jest bardzo trudne. Ryby w pomidorach, ryba w sosie pomidorowym, ryby w zalewie octowej pomidorowej, ryby smażone w zalewie octowej, ryby w sosie pomidorowym, zalewa octowa do ryb, pstrąg wędzony, wędzenie pstrąga, jak wędzić pstrągi, węgorz wędzony, jak wędzić węgorza, wędzenie węgorza, tatar z łososia, łosoś wędzony na zimno, wędzenie łososia, wędzenie ryb, jak wędzić ryby, jak uwędzić. Dzisiaj przedstawiam przepis na rybkę w zalewie pomidorowej. Rybę możemy przyrządzić na wiele sposobów.
W każdej postaci smakują wybornie. Przekąski Śledzie w zalewie pomidorowej. Doprowadzić do wrzenia i gotować minut, następnie zalać usmażone ryby gorącą zalewą, odstawić do przestudzenia.
Zawsze takie rybki są najlepsze po kilku dniach.
Potrawa kusi wspaniałym smakiem jak i efektownym wyglądem. Do jej przygotowania możemy użyć dowolnej, ulubionej ryby, na przykład miruny, mintaja czy dorsza. Dodane przez nana74j w: Tylko o kuchni.
Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Lista przepisów na ryba po grecku w zalewie z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!
Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ryba w zalewie pomidorowej. Pieczarki obgotować w całości w wodzie z dodatkiem szczypty kwasku cytrynowego i soli. Po obgotowaniu pokroić w paseczki i udusić na oleju. Przepisy z kategorii ryba-po-grecku-w-sosie-pomidorowym. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.
Zalewa: wodę,ocet,przyprawy i cebule pokrojoną w krążki zagotować. Gdy ostygnie wlać sok pomidorowy(ja wlewam butelkę 33l). Usmażone ryby ułożyć w naczyniu i polać zalewą.
Ryba w zalewie pomidorowej gościła u nas w święta Bożego Narodzenia.
Okazała się hitem świąt #128578; Smakuje świetnie na ciepło i na zimno. Pierwszy raz spróbowałam jej na imprezie firmowej. Od razu mi zasmakowała i poprosiłam o przepis Panią Marię.
Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli. Cebulę i pora pokroić w półplasterki i zeszklić na patelni na oleju, dodać ugotowane warzywa wraz z wywarem oraz koncentrat, wymieszać i zagotować. Ryba najlepiej smakuje po dwóch, trzech dniach, ale można ja przechowywać w lodówce znacznie dłużej. Ryby smażone z zalewie octowo-pomidorowej - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.
Oprócz ryby w słoiki upycham też marynowaną paprykę, sparzoną cebulkę i ogórki kiszone, co w rezultacie daje niesamowity efekt. Po tygodniu ryba jest gotowa, wykładam rybę na półmisek, na wierzch układam warzywa i polewam powstałym sosem. Oczywiście, jeśli potrzebna jest wieksza porcja ryby, wówczas należy odpowiednio zwiekszyć ilośc zalewy. Ryba w sosie pomidorowym to smażone w panierce kawałki dorsza pod pierzynką z pomidorowej zalewy. Jak przyrządzamy zalewę?
Do podsmażonej cebuli dodajemy cukier, pokruszoną kostkę Rosół drobiowy WINIARY, przecier pomidorowy, ocet i wodę. Całość zagotowujemy, a następnie zalewamy nią usmażone kawałki dorsza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.