Jaka kiełbasa do leczo ? Jeśli zastanawiamy się jaka kiełbasa do leczo będzie najlepsza, już spieszę z odpowiedzią. Kiełbasa do leczo powinna być dość mięsna, gdyż to dzięki niej leczo stanie się samodzielną potrawą. Bez wędliny leczo to głównie węglowodany i tłuszcze, zaś.
Polecam lepszy sposób na wyśmienite leczo - kiełbasę zastąp dobrym, wędzonym boczkiem.
Masz pewność, że nie są w nim zmieszane jakieś świństwa, a poza tym smak i aromat, który odda. Przygotujesz je z pomidorów, papryki, cebuli, smalcu, słoniny i kiełbasy. Leczo jest daniem kuchni węgierskiej. W polskiej wersji do leczo możesz dodać cukinię, pieczarki, bakłażana i pierś z kurczaka. Po usmażeniu będą one zbyt twarde.
W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.
Jakie dodatki, przyprawy i zioła do leczo Bazą leczo jest świeża papryka i wyrazista w smaku cebula. Jedną z głównych przypraw jakie stosuje się do leczo jest papryka w proszku lub świeża - ostra. Jeżeli potrawa ma być pikantna, wtedy wybiera się chili, a w wersji łagodnej dodaje się słodką paprykę w proszku.
Zobacz, jak zrobić leczo. Przepisy na leczo są różne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Jak dla mnie, to podstawą lecza jest cukinia, bez niej nie robię, ale to pewnie kwestia upodobań smakowych.
This feature is not available right now. Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów.
Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować pyszne leczo!
Oto sprawdzony przepis na leczo w pół godziny.
Ale z domowej kuchni tez będzie wyśmienite. Zapasteryzujcie kilka słoiczków na zimę. Chodziłam, męczyłam, bo wielką na leczo ochotę miałam, no i się doczekałam.
Najlepsze leczo robi mój Maż. Uwielbiam leczo, a szczególnie leczo z kiełbasą. Ważnym składnikiem, poza papryką czy pomidorami, jest smalec. Jak przygotować leczo: Cebulę należy obrać i pokroić w piórka, a paprykę w paseczki.
Oczywiście wcześniej usuń z wnętrza papryki gniazda nasienne i wykrój białe błony. Wrzuć wszytko do garnka na rozgrzaną oliwę. W międzyczasie pokrój kiełbasę w kostkę (mozna równiez w plasterki) i dorzuć do smażącej sie cebuli i papryki. Dodane przez pumcia w: Tylko o kuchni.
Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Słoiki stawiamy do góry nogami w ciemnym, suchym miejscu, żeby się zawekowały. W ten sposób latem przygotowane leczo dotrwa do zimy bez konieczności pasteryzacji.
Można również zamrozić przygotowane leczo. Jakie potrawy wigilijne powinny znaleźć się na stole. Do lecza dodać pomidory, koncentrat pomidorowy i keczup.
Next Post Kluski-pierogi leniwe z białym serem, masłem oraz bułką tartą. Darek Przetwory różne do słoików oraz dodatki Leave a comment. Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi. Słoiki są zawekowane już przynajmniej miesiąca, ale dopiero dziś znalazłam chwilę, by zaproponować Wam przepis na leczo do słoików na zimę. Nadmiar cukinii i pomidorów w ogrodzie sprawił, że musiałam je jakoś wykorzystać.
Dobrze mieć pod ręką takie weki, gdy np. Jakiś czas temu publikowałam przepis na leczo z cukinii na zimę. Dziś przedstawiam nieco inny przepis- ale równie smaczny ! Składniki: kg pomidorów kg papryki dag cebuli łyżki oleju. Do tego dokładam jakieś kg papryki, najlepiej w dwóch, trzech kolorach.
Kiełbasę w talarkach (przynajmniej kg) podsmażam na odrobinie oleju, gdy jest juz rumiana dodaje do gara (bez tłuszczu) Obieram ze skórki i kroje w kostkę - dużych pomidorów. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.
Dodałam do niego wysokiej jakości wiejską, suszoną kiełbaskę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.