Jest pożywna, bogata w warzywa, a przy tym dostarcza niezwykłych wrażeń smakowych. Zawartość fasoli i kukurydzy powoduje, że w przeciwieństwie do wielu innych zup, bardzo skutecznie gasi uczucie głodu. Po ugotowaniu zupa powinna postać jeszcze około 2-godzin przed podaniem, żeby się ustała. Przed samym podaniem należy ją ponownie podgotować i podawać posypaną tartym serem. Takie podanie nadaje jej dodatkowego charakteru.
Z bloga: Kulinarna Chwila. Przepyszna zupa gulaszowa z zacierki, jak u babci. Zupa z mięsem i zacierkami. Połączenie gęstej pożywnej zupy i cudnych kluseczek.
Polecamy przepisy dedykowane prawdziwym mięsożercom - zupy z mięsem. Pożywne i proste w przygotowaniu zupy z mięsem są świetnym rozwiązaniem również dla tych, którzy nie mają czasu na przygotowywanie dwudaniowych posiłków. Razem z zupą z pora francuska zupa z mięsem mielonym tworzy ze względu na smak zgrany duet. Spróbujcie zupy cebulowej z pulpecikami wg przepisu Kuchni Lidla. Z kolei osobom, które preferują bardziej urozmaicony smak zupy, polecić trzeba zupę gulaszową z mięsem mielonym, ziemniakami i pieczarkami.
Równie treściwa jest również zupa. Dodatek ziemniaków i pulpecików z mięsa mielonego sprawia, że zupa jest dość pożywna. Z poniższych składników wychodzi ok.
Dolewamy około 75l wody i dodajemy kostki rosołowe, sól, pieprz ziele angielskie liść laurowy oraz pół opakowania papryki słodkiej. Gotujemy na małym ogniu. Możemy użyć wielu rodzajów mięsa w zależności do upodobań smakowych i stopnia zawartości tłuszczu. Najchudsze jest mięso drobiowe,.
Choć przeważnie podawana jest bez. Tradycyjnie podaje się ją z kleksem gęstej, kwaśnej śmietany, plasterkiem cytryny, obficie posypaną natką pietruszki. Zobacz nasz przepis na krupnik staropolski z mięsem.
Dla każdej osoby, która lubi od czasu do czasu powrócić do smaków znanych z dzieciństwa, do kuchni naszych mam i babć! Gorący krupnik z mięsem świetnie rozgrzeje zmarzluchów po późnojesiennym lub zimowym spacerze. Moim skromnym zdaniem lepsze są serki ziołowe albo o innych smakach, zupa jest wyraźniejsza niż ze śmietankowymi. Na koniec traktuję zupę blenderem, wtedy nie czuć kawałków pora, no i mamy pewność, że serki na pewno się rozpuściły.
Jedną z takich potraw jest pyszna i rozgrzewająca zupa, w której ląduje papryczka i sok limonki, a do tego pomidory, kukurydza, czerwona fasolka i mięso wołowe. Z papryczkami nie należy przesadzać, inaczej ostrość zdominuje potrawę. Zupy Warzywna zupa z mięsem mielonym.
Kolejny pomysł na wykorzystanie tego, co mamy w lodówce. Fajny pomysł na jesienną zupę jednogarnkową. Pyszna, rozgrzewająca zupa z cebulą, pieczarkami i mięsem mielonym. Najlepiej smakuje podana z grzankami. Garnek zestaw z ognia, dodaj śmietanę i zmiksuj przy pomocy blendera na gładki krem.
Zupę porową z mięsem mielonym podawaj z podsmażonym mięsem mielonym. Jeśli szukasz pomysłów na apetyczne śniadanie, sprawdź: Domowe musli z owocami na zupę. Pomysł zaczerpnięty z kuchni węgierskiej można twórczo rozwijać zmieniając lub dodając dodatki. Wielbiciele pikantnych przypraw mogą ją dowolnie wzbogacać.
Przygotowanie dania zupa meksykańska z mielonym mięsem. Obrane ząbki czosnku pokrój na cienkie plasterki. W dużym garnku rozgrzej olej. Dodaj czosnek, smaż pół minuty cały czas mieszając.
Dodaj mielone mięso i smaż, cały czas mieszając. Kiedy mięso całkowicie zmieni kolor, do garnka wlej wodę. Przepis na zupę z dyni z mięsem mielonym. Smaczna, kremowa i pikantna zupa ugotowana na wytrawnym winie. Magda1Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Smakowite Dania.
KuchniaMagdaLeny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kuchnia MagdaLeny. Powstała z miłości do smaku lazanii. Jeżeli lubisz lazanię, polubisz także smak te.
Jest bardzo prosta i szybko się ją robi. Można ją przygotować w wersji na ostro: wtedy dodajemy więcej ostrej papryki. Z podanej ilości składników otrzymasz około litra zupy gulaszowej.
Dla mnie zupa gulaszowa to pierwsze i drugie danie w jednym. Znajdziesz w niej dużo mięsa, warzyw. Prawie zawsze gotuję ją pół na pół z mięsem wołowym i wieprzowym.
Będąc w górach jadłam wspaniałą w smaku zupę pomidorową, gęstą, lekko pikantną, po prostu pyszną. Pyszna, kremowa zupa z pora z dodatkiem serka śmietankowego i mielonego mięsa. Treściwa i sycąca zupa z mięsem mielonym oraz papryką, idealnie nadaje się na jesienne dni.
Dzięki przyprawom jest bardzo aromatyczna, świetnie rozgrzewa, a w towarzystwie ulubionego pieczywa tworzy wartościowy posiłek. Miseczka tej zupy będzie smakowała nie tylko na obia sprawdzi się także w ramach kolacji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.