wtorek, 19 lutego 2019

Pyszna papryka na zimę

Chłopaki nie lubią i już. Ale papryka marynowana będzie tyl Zobacz więcej. Pyszna sałatka do słoików na zimę.


Witam serdecznie, dzisiaj propozycja na sałatkę z cukinii na zimę do słoików. Sałatka z cukinii jest bardzo smaczna, idealnie pasuje do obiadu.

Co więcej, przepis jest bardzo prosty - nie trzeba np. Sprawdź, jak zrobić pyszną paprykę z czosnkiem do słoików. Doskonałą alternatywą dla niej jest o niebo zdrowsza papryka kiszona. Kiszonkę wykonuje się równie prosto jak marynatę. Inny wariant tego przepisu to pyszna sałatka z ogórków zamiast papryki.


Cukinia na zimę może zostać zakonserwowana w całości, w sosie własnym, w postaci keczupu czy też w postaci leczo.

A może zainteresuje cię także ten artykuł o uprawie cukinii w ogrodzie? Powidła, konfitury, sałatki, ogórki. Kiszona papryka – zdrowy dodatek na zimę.


Polecam bardzo dobrą sałatkę, która składa się z różnorodnych składników, dlatego jest pyszna i wyjątkowa. Zimą taka sałatka będzie smacznym wspomnieniem letnich dni. Cukinia, papryka, marchew i cebula w słodko-kwaśnej marynacie pobudzi nas do działania. Sos paprykowy na zimę mggi63. Papryka marynowana - pyszna.


Wersja mobilna Napisz do nas Regulamin Polityka cookies Polityka prywatności. To jedne z tych przepisów, z którym wiążą się u mnie większe emocje. Pieczona papryka była jedną z moich największych porażek kulinarnych.


No przynajmniej tych, które utkwiły mi znacząco w pamięci, to do tej wszytkie zakalce mówią szefie ;) Kilka lat temu postanowiłam przygotować sobie partię owej papryki na całą zimę. Ja też robię taką paprykę i spokojnie zimę wytrzymuje.

Myślę, że problemem może być nie do końca dopieczona ta papryka. Ja wkładam do piekarnika już pociętą i trzymam aż skórka z ciemnieje, później wyjmuję, solę (dość mocno) odkładam na kilka minut do miski i obieram ze skórki. Poznaj przepis na zalewę do papryki lub paprykę konserwową.


Stopień trudności Łatwy Składniki: szt papryki czosnek ziele ang. Wszystkie składniki zagotować doprowadzić zalewę do wrzenia do wrzątku dodać, umyte i pokrojoną paprykę. Pieczona papryka to coś wspaniałego. Robię z niej zupy, sosy, sałatki.


Zimą słoiczek przygotowanej w ten sposób papryki posłuży jako dodatek do obiadu, sałatek czy kanapek. U nas z reguły, w sezonie, kiedy papryka jest najtańsza, ląduje głównie w zalewie octowej w postaci papryki marynowanej, przez innych nazywanej tej papryką konserwową. C, czerwona zawiera rutynę, bioflawonoidy oraz drogocenny fosfor. Wszystko to wpływa doskonale na nasz układ krwionośny i odpornościowy. Dlatego, żeby nie czekać za każdym razem aż się upiecze, a potem dłubać się ze zdejmowaniem skórek, postanowiłam wpakować ją do słoików i zalać oliwą, jak suszone pomidory:) Do tego kilka innych aromatów i czerwone słoiczki powędrowały na półkę w szafce, gdzie dumnie się prężą w towarzystwie.


Marynowana papryka jest pozycją obowiązkową na tegorocznej liście przetworów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty