poniedziałek, 11 lutego 2019

Ryba smażona w sosie greckim

Cebulę i pora pokroić w półplasterki i zeszklić na patelni na oleju, dodać ugotowane warzywa wraz z wywarem oraz koncentrat, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, bazylią i oregano. Gorące warzywa położyć na usmażonej rybie w naczyniu szklanym lub ceramicznym. Wszystkim znany sposob na rybke w warzywach, na pomidorowo.


Tę potrawę zawsze przygotowywała moja mama jeszcze jak mieszkaliśmy w Polsce.

Teraz robi to moja żona choć przepis jest nico inny niż na blogu. Super kaloryczny obiad na niedzielę. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia.


Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Przygotuj to danie we własnym zakresie i podziel się swoja opinią! Sprawdzony przepis na ryba w sosie greckim od MniamMniam.

Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku! Jeśli nie chcesz smażyć wcześniej ryby na patelni, możesz też upiec ją w piekarniku. Bardzo często mamy dylemat co zrobić z takich filetów rybnych. Co zrobić, by smażona ryba smakowała ciekawie i była podana ze zdrowymi warzywami.


W moim domu rodzinnym ryba po grecku była smażona obtoczona w mące lub bułce tartej. Bez specjalnej panierki, tylko z minimalna ilością przypraw. W domu siostry mojej mamy zawsze była ryba po grecku smażona w cieście i zalana warzywami w gęstym, aromatycznym, pomidorowym sosie.


Smażona ryba po grecku w każdej odsłonie! Więcej niż 1przepisów. Teraz i ty możesz przygotować rybę po grecku Magdy Gessler.


Sprawdź, jak rybę po grecku przyrządza Magda Gessler i zainspiruj się jej pomysłem! Głosujcie w naszym plebiscycie na gwiazdę wigilijnego stołu! Jeśli macie zamiar przyrządzić rybę smażoną, to sięgnijcie po przepis Kuchni Lidla.


Tu, oprócz tradycyjnych rozwiązań, znajdziecie wiele niestandardowych propozycji, które mogą okazać się w waszym przypadku strzałem w dziesiątkę! Ryba smażona jak nad morzem?

Rybę w sosie możesz przyrządzić na patelni, smażąc wybraną rybę, a następnie polewając ją sosem ziołowym lub warzywnym, ale polecamy również zapiekane ryby w sosie w piekarniku! Duszona ryba – z minimalnym dodatkiem tłuszczu, np. Wypróbuj każdy z tych wariantów! Każda opcja jest wyjątkowa i warta grzechu. Zobacz przepisy na oryginalne ryby w sosie i przygotuj je na obiad!


Opis przepisu: Autor: dam8Pyszną i złocistą rybę smażoną w mące przed smażeniem skrapiamy sokiem z cytryny, co cudownie podkreśla smak potrawy. Następnie kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na złocisty kolor. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przepisy z kategorii ryby w sosie przepisy.


Przygotowanie dania perfekcyjna smażona ryba w cienkiej, chrupiącej panierce z sosem chrzanowym. W rondelku rozpuść masło, dodaj chrzan i cały czas mieszając smaż przez jedna minutę. Dodaj śmietankę, wymieszaj i gotuj mieszając przez minut, aż sos zgęstnieje.


To po prostu wersja smażonej ryby zapiekanej w sosie warzywnym. W Polsce ten niby grecki przysmak pojawia się najczęściej na świątecznym stole w wigilię. W niektórych polskich domach ryba po grecku pojawia się także podczas domowych imprez czy imieninowych przyjęć. Główne składniki sosu to: marchew, cebula, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy oraz przyprawy.


Marchew, cebulę, seler, pietruszkę dusi się z pomidorami i tak przygotowanym sosem polewa usmażoną wpierw rybę. Potrawa powinna ostygnąć i „dojrzeć”. Pieczona w piekarniku oraz smażona w panierce. Choć bardzo często robię ją w ciągu roku nie miałam jeszcze okazji jej umieścić na blogu.


Na pewno wszystkim dobrze znana ale być może mój sposób jej robienia przypadnie komuś do gustu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty