wtorek, 26 lutego 2019

Przepis na marynowaną paprykę

Zimą słoiczek przygotowanej w ten sposób papryki posłuży jako dodatek do obiadu, sałatek czy kanapek. Możemy się nią raczyć przez całą zimę. Przekonaj się, że zrobienie papryki marynowanej wcale nie jest trudne. Poznaj przepis na marynowaną paprykę. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i wrzucić na wrzącą wodę na minut, by ją sparzyć.


ZALEWA: Wodę, ocet, cukier, sól, zagotować.

Poniżej zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu na pyszną paprykę marynowaną na zimę do słoików. Do słoików wsyp przyprawy. Włóż po kilka piórek cebuli i ciasno układaj paprykę.


Do każdego słoika dodaj po łyżce oleju. Papryka konserwowa na zimę – przepis. W dużym garnku zagotuj wodę z octem, cukrem i solą. Słoiki z papryką zalewaj gorącym płynem.


Z tego przepisu otrzymacie świetną domową, marynowaną w zalewie octowej paprykę. Sprawdzony i łatwy przepis.

To jest zupełnie inna jakość i zupełnie inny smak. Pamiętajcie tylko, by do marynowania wybierać papryki grube, mięsiste, mocno dojrzałe i jędrne. Opis przepisu: Autor: WINIARY Zielona, żółta i czerwona papryka, marynowana z szalotką w aromatycznej octowej zalewie z gorczycą, kolorowym pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim, to smaczny i dekoracyjny składnik zimnych przekąsek, kanapek i sałatek. Uwielbiam paprykę marynowaną. Zarówno do sałatek, jako dodatek do kanapek i do wielu innych potraw!


Zobacz przepis na marynowaną paprykę do słoików, by przygotować zapasy na zimę. Marynowanie papryki to wcale nie takie trudne zadanie. Tym razem pokroiłam na duże ćwiartki.


W garnku zagotowuję wodę z cukrem, solą oraz octem. Włożyć do czystych i suchych słoików. Przepis na papryka konserwowa. Ostatni gwizdek na marynowaną paprykę.


Potrzebne będą: papryka, cebula, ocet, zioła i przyprawy. Oto nasz sprawdzony przepis na paprykę marynowaną. Domowa papryka marynowana w occie z dodatkiem przypraw jest najsmaczniejsza.


Nie kupuję gotowej papryki konserwowej ze sklepu. Dodane przez basienka_as w: Tylko o kuchni. WITAM DZIŚ ZAKUPIŁAM 20SZT NOWYCH NAKRĘTEK I WSZYSTKIE SIĘ KRĘCĄ WKOŁO SŁOIKA.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.

Odcedzamy i układamy ciasno w słoikach. Jak w domu przygotować wspaniałą paprykę marynowaną z miodem na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Dodaj przepis, a zyskasz szansę publikacji w naszych magazynach i wygrania 10 zł lub nagrody rzeczowej. Polecam więc przepis na paprykę marynowaną, który dostałem od mojej mamy.


Jest sprawdzony i efekt pozostaje zawsze ten sam. Nie modyfikowałam go, wykorzystuję wszystkie przyprawy i zachowuję proporcje w każdym szczególe. Najczęściej przygotowuję ją z dodatkiem miodu, jednak w tym roku znalazłam przepis na tradycyjną paprykę konserwową. Dodatek miodu do marynaty sprawia, że papryka jest niesamowicie smaczna, słodka, chrupiąca, po prostu idealna. Polecam prosty przepis na pyszny dodatek do wędlin, jak również dobry składnik do sałatek.


Subskrybuj po kolejne przepisy! Szczegółowy przepis na blogu Domog. Następnie przygotowujemy zalewę. Na około kilogramy papryki do marynaty będziemy. Zrobiliście paprykę marynowaną w słoikach?


Jeśli tak, to warto słoiki oznaczyć interesującymi etykietami. Na tej stronie znajdziecie etykiety na paprykę marynowaną. Można je pobrać zupełnie za darmo, wydrukować na papierze samoprzylepnym i ponaklejać na słoiki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty