Z pomidorów usuwamy skórkę (zalewamy pomidory wrzątkiem, a po chwili skórka z łatwością zejdzie) oraz zdrewniałą część i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w półtalarki, podobnie robimy z pieczarkami. Do przygotowania lecza przygotowujemy średni garnek oraz patelnię.
Leczo z kabaczkiem, papryką i pieczarkami. Kabaczka obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Pomidory sparz i obierz ze skóry.
Pieczarki pokrój w plasterki. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni. Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej.
Lista przepisów na leczo z kabaczkiem i pieczarkami z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Wakacje, wakacje, i po wakacjach.
Zostają tylko wspomnienia. Czas wrócić do pracy, domu, kuchni i do tych garów Wróciłam z głową pełną nowych pomysłów, planów.
Przepis na leczo z kabaczkiem i kiełbasą. Cebulę obrać z łusek, opłukać i razem z kiełbasą pokroić w kostkę. Do dużego garnka przełożyć smalec i roztopić.
Przełożyć cebulę, kiełbaskę, razem wymieszać i podsmażyć. Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny.
Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.
Oczyszczone, umyte pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w kostkę i razem z pieczarkami przesypujemy ją do garnka z cebulą. Dodajemy przyprawy i koncentrat. Razem gotujemy całość jeszcze przez około minut. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą.
Mieszanka przypraw jest wymyślona przez moją mamę.
Tego dania Ona nie pozwala mi doprawiać, sama bierze torebeczki i dosypuje przyprawy. Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Podawaj z kromką dobrego chleba.
Coś ciepłego, sytego, domowego. Leczo może, ale nie musi być daniem niskokalorycznym. Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal. Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal.
Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Sezon na kabaczki rozpoczął się już w lipcu. Same rośliny nie są w tym roku może zbyt okazałe, bo liście mocno ucierpiały podczas gradobicia i gwałtownych ulew, ale owoce nadają się do jedzenia.
Te pochodzące z Ameryki Środkowej warzywa są niskokaloryczne, przyspieszają perystaltykę jelit i odkwaszają organizm. Latem leczo z różnymi dodatkami często gości na naszym stole, jest zdrowe, lekkie, pełne warzyw, a jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Leczo w wersji podstawowej jest świetnym dodatkiem do mięs, ale ja polecam wersję z dodatkiem kiełbasy oraz fasolki i pieczarek jako samodzielne danie.
Podane ze świeżym chrupiącym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.