Klasyka sezonu szparagowego - zupa krem z zielonych szparagów! Z dodatkiem śmietanki, gałki muszkatołowej i sera camembert. Zupa krem z białych szparagów. A jeśli bardziej odpowiada ci zupa z białych szparagów, to mamy jej kilka pysznych wersji – zupę szparagową z serkiem, krem szparagowy do picia na zimno czy też krem z białych szparagów z grzankami.
Ale również zupa z zielonych szparagów może sprawić, że się zakochasz!
Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe. Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np. Sezon na szparagi jest krótki, więc zupa szparagowa powinna od razu zagościć na naszym stole! Nie musi być to krem - zupa szparagowa podobnie jak jarzynowa może mieć widoczne składniki.
Ugotowałam z zielonych szparagów, bo białych nie było, i tak mi zasmakowała, że drugi dzień z rzędu znowu ugotowałam. ZUPA SZPARAGOWA Sezon w pełni, więc zupa szparagowa musiała, no musiała wręcz pojawić wśród moich przepisów. Główki szparagów dodajemy wówczas do zupy na talerzach, choć oczywiście możemy je zblendować, jeśli chcemy mieć na przykład zupę w wersji „do picia w drodze”.
Dzisiaj kolejny przepis na zupkę przecierową. I znów strączkowy smak lata - fasolka szparagowa :) Zupa-krem z fasolki szparago Zobacz więcej. Elżbieta Majkowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga pomyslowakuchnia. Przepis na Szparagowa zupa-krem. Polecane przepisy: maklowicz zupa szparagowa krem Zobacz więcej.
Pyszna, sycąca i zdrowa zupka do zrobienia w kilka chwil. Delikatna, aksamitna, wiosenna zupa ze szparagów. Polecam w sezonie szparagowym, bo jest pyszna. Zupę szparagową możemy przygotować zarówno z zielonych, jak i białych szparagów, a warto jest spróbować obu, bo są naprawdę pyszne. Dziś zupa szparagowa krem z zielonymi szparagami.
Szparagową przygotowałam na bazie bulionu warzywnego z dodatkiem serka mascarpone i szczyptą gałki muszkatołowej. Składniki na porcje zupy szparagowej. Wywar jarzynowy postawić na gazie i wrzucić do niego szparagi pokrojone na kawałki. Szparagi starannie umyć, odciąć główki i odłożyć na bok.
W mniejszym garnku zagotować wodę, wsypać trochę soli i szczyptę cukru.
Wrzucić główki szparagów, zblanszować, po. Myśle ze należy przepis doprecyzować. Zastanawiasz się, w jaki sposób wykorzystać szparagi w kuchni wegetariańskiej? Przyrządź z nich kremową, aksamitną zupę na warzywnym wywarze. Jej biały kolor sprawi, że będzie stanowiła odpowiednią przystawkę na uroczystym bezmięsnym obiedzie.
Obierz szparagi i odetnij z nich zdrewniałe końcówki. Buraki regulują pracę układu trawiennego, pomagają usuwać toksyny z organizmu, są zasadotwórcze. Kolacje, Obiady, Odżywianie. Do tego główny składnik, szparagi, nadają daniu oryginalny smak i aromat oraz dostarczają naszemu organizmowi odpowiednie substancje odżywcze.
Kremowa zupa szparagowa. Poniżej zamieszczamy przepis. Nasza gęsta zupa krem ze szpinaku to poezja smaku dzięki kostkom Rosołu Drobiowego WINIARY , który nadaje kremowej zupie ze szpinaku idealny smak i znakomity, kuszący aromat. Dodane przez zojkaw: Tylko o kuchni.
Poszukuje wyprobowanego przepisu na zupe-krem ze szparagów. Wbrew pozorom - zupa krem ze szparagów nie jest trudna do przygotowania. Zielone szparagi gotujemy w bulionie na bazie aromatycznej Kostki do smaku warzywnej WINIARY, zagęszczamy śmietanką, doprawiamy, szybko miksujemy i podajemy ze startym parmezanem oraz posiekaną bazylią. Fasolka szparagowa jest bardzo wdzięcznym składnikiem wielu zup, które można przygotować na obiad lub letnią kolację.
Wiosna w pełni więc koniecznie musimy korzystać z jej dobroci. Jest to zdrowa zupa kremowa bez dodatku śmietany. Ta zupa szparagowa smakuje luksusowo tylko z warzywa na rosołku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.