Do kiełbasy na patelnie dodajemy pokrojone papryki i pieczarki - smażymy. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu. Teraz do garnka przekładamy z blanszowaną cukinię, zawartość patelni - mieszamy.
Doprawiamy przyprawą uniwersalną, papryką słodką, solą i czarnym pieprzem do smaku. Różni się proporcją warzyw i dodatkiem pieczarek. Cóż zimą chcieć więcej jak obiad pachnący tyloma letnimi smakami.
Coś ciepłego, sytego, domowego. Sezon na paprykę i cukinię wszakże w pełni! Do cebuli dodaj kiełbasę, paprykę, przyprawy (słodka i ostra papryka) oraz koncentrat.
Smaż całość przez kilka minut. Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką. Całość zalej passatą, gotuj około minut.
Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody.
Tym razem jest na bazie cukinii i papryki, choć nie zabraknie kilku zaskakujących składników :-). Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Sprawdź przepis na leczo. Niektórzy lubią dodać do lecza np.
Teraz czas na pomidorki z puszki, które będą bazą dla naszego lecza oraz przyprawy tj. Gdy całość zacznie się gotować dodajemy pokrojoną cukinię - wielkość zależy od gustu - jeśli chcemy by była chrupiąca, kroimy na większe części, a jeśli chcemy by się rozpadła, kroimy na małe cząstki. Rozpuść Bulion Warzywny Kogutek WINIARY w połowie szklanki gorącej wody i wlej do garnka. Leczo z pieczarkami i kiełbas. Podawaj z pajdą świeżego chleba lub z grzankami.
Składniki: parówek cebule (duże) papryki dkg pieczarek lub kilka suszonych grzybów ły Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Gotuj z prezesem. Później przełóż je wraz z cebulą i kiełbasą do papryki z pomidorami.
Duś całość przez minut, a na koniec dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Można przygotowywać je przez cały rok. Polecam podawać leczo z bagietką. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą.
Przedstawiamy kilka przepisów na leczo.
Cukinię i papryki umyć, obrać i pokroić w. Przepisy na leczo z cukini i pieczarek w wyszukiwarce kulinarnej - przynajmniej idealnych przepisów na leczo z cukini i pieczarek. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Długo duszone na wolnym ogniu warzywa oddają potrawie cały swój smak i aromat, a jednocześnie pozostają przyjemnie chrupiące.
Na blogu króluje mój ulubiony przepis na leczo z cukinią, jednak już od jakiegoś chodziło mi po głowie przygotowanie przygotowanie tego dania według tradycyjnej węgierskiej receptury. Podane ze świeżym chrupiącym. W Polsce przywykliśmy do stosowania sporej ilości dodatków, które wbrew powszechnej opinii nie są składnikami stricte węgierskiego przepisu.
Dobre wegetariańskie leczo z cukinii i pieczarek, z dodatkiem ostrej papryczki, aromatycznego czosnku i ziół, bez problemu dorówna temu przygotowanemu z dodatkiem kiełbasy. Warzywa są miękkie, ale nie rozgotowane, a całość doprawiona ziołami i pomidorową passatą smakuje wybornie. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo.
Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Dania z cukinią w roli głównej. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo z papryki i pieczarek. Pomidory sparzyć i pokroić w ćwiartki.
Kiełbaskę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem. To samo zrobić z pieczarkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.