czwartek, 9 kwietnia 2015

Papryka faszerowana w sosie

Nadziewana papryka w sosie pomidorowym - poznaj najlepszy przepis. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla. Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Bardzo ją lubię, bo mięso z nadzienia jest wyjątkowo wilgotne, ponieważ cały czas zbiera soki z papryki.


Danie jest bardzo smaczne, a dzięki ryżowi jest także sycące i nie wymaga innych dodatków. Dzisiejsza propozycja to papryka nadziewana mięsem mielonym zapiekana w aromatycznym sosie pomidorowym.

Papryka faszerowana, duszona w sosie pomidorowym. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Na wierzch kładziemy plasterek pomidora, dzięki czemu farsz nie wysycha, a całość jest jeszcze lepsza. Najlepsze będzie mięso zmielone samodzielnie (np. z szynki), ryż natomiast polecam jaśminowy.


Dodane przez czekoladaw: Tylko o kuchni. Polecane przepisy: papryka faszerowana w sosie pieczarkowym Zobacz więcej. Przepisy z kategorii papryka faszerowana w sosie.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Faszerowane papryki ,soczyste i smaczne.

PRZEPIS NA PAPRYKĘ FASZEROWANĄ Składniki na paprykę faszerowaną: 10szt małych papryk szpiczastych (ramiro) lub zwykłych 500g mięsa mielonego np drobiowego cebula jajko sól pieprz oregano łyżki płatków owsianych zmielonych na mąkę sos: cebula ząbek czosnku 100g koncentratu pomidorowego sól łyżeczka oregano olej Jak zrobić paprykę faszerowaną: Do miski wrzucamy. Klasyką jest papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Mięso z nadzienia jest wyjątkowo wilgotne, ponieważ cały czas zbiera soki z papryki. Pieczarki i pietruszka nadają smaku, a dzięki ryżowi danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków.


Mnie kolorowy wygląd papryki, zawsze zachęca do jej jedzenia. Spodobał Ci się ten przepis! Składniki: 5g mięsa mielonego woreczki ugotowanego ryżu sól, pieprz, pieprz ziołowy, chili, zioła prowansalskie, słodka papryka łyżki koncentratu pomidorowego dag żółtego sera cebula 5-paprykWięcej. Zazwyczaj odcina się czubek papryki, nadziewa ulubionym farszem i gotuje w sosie pomidorowym.


Chciałabym ci jednak przedstawić nieco inną, nie mniej smaczną propozycję. Paprykę będziemy faszerować mięsem z indyka i serem i zapieczemy ją w piekarniku. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Papryki przekrój na pół, obsmaż na oleju. Na oliwie przesmaż pokrojone w kostkę papryki, posiekany czosnek, cebulę i przyprawy, ostudź.


Dodaj posiekane zioła i fetę. Napełnij farszem, polej bulionem. Piecz przez minut w 2stopniach C. To jedzenie, które jest proste w przygotowaniu, rozgrzewa i poprawia humor, bo przywołuje szczęśliwe wspomnienia z dzieciństwa. Podana z ryżem (najlepiej brązowym) oraz sałatą będzie stanowić.


Farsz może też składać się ze zdrowej kaszy, ryżu lub kuskusu.

Całość można posypać tartym serem. To wygodne do serwowania danie, bowiem każdy dostaje na talerz paprykę lub dwie połówki papryki z pysznym gorącym. Pamiętam nawet rok, kiedy papryki były z naszego własnego ogrodu, mój tata postanowił zabawić się w ogrodnika i zrobił ogródek warzywny.


Papryka: dobry przepis na paprykę faszerowaną bez pieczenia. Obłędne klopsy z piersi kurczaka zapiekane w sosie śmietanowym. Soczyste medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie curry. Pierś indycza faszerowana buraczkami w orzechowej panierce.


W mojej wersji papryka jest duszona w sosie pomidorowym. Podałam ją jako danie główne na obia ale równie do Zobacz więcej. Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Dorota Smakuje. Opis przepisu: Autor: WINIARY Przepis na faszerowaną paprykę to strzał w dziesiątkę nie tylko na obiad w ciągu tygodnia lub na leniwą niedzielę w gronie rodzinnym.


To też świetny patent na specjalne okazje, a także sposób na to, by przemycić do menu swojej rodziny więcej wartościowych warzyw. Poza mięsem mielonym w nadzieniu znajdują się pieczarki i. Mama zaś zaproponowała ją na swój sposób, Zobacz więcej. Smak Zdrowia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Smak Zdrowia. Warzywa takie, jak papryka czy cukinia świetnie nadają się do faszerowania. Z papryk usuwamy wierzchnią część wraz z łodyżką, usuwamy dokładnie gniazda nasienne z nasionami, myjemy papryki.


W miseczce łączymy ze sobą: mięso mielone, ryż, sól, pieprz, jajko. Zagniatamy na jednolitą masę. Pomysł na ciekawy obia czyli faszerowana papryka. W tej odsłonie farsz jest na bazie mięsa mielonego z cebulą, pomidorem i przyprawami.


Danie smakuje rewelacyjnie, łatwo się je przygotowuje, a na stole zawsze ma wzięcie. Papryczki wypełnione farszem z mięsa mielonego i ryżu przygotowuje się znacznie szybciej niż tradycyjne gołąbki owinięte kapustą. Nie jest to zbyt skomplikowane danie do zrobienia choć trochę czasu na nie trzeba poświęcić.


Można przygotować dzień wcześniej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty