wtorek, 28 kwietnia 2015

Jak zrobić dobrą lasagne

Weź gotowe płaty makaronu, mięso mielone i sos pomidorowy. Jeżeli nie masz czasu przygotowywać swojego sosu, wybierz passatę w słoiku. Nie zapomnij o beszamelu.


Zobacz przepisy i porady kulinarne na Polki. Lasagne jest pysznym, tradycyjnym, włoskim daniem.

Dzięki niezwykłej kompozycji przypraw i składników pozwala przenieść się choć na chwilę do słonecznej Italii. Dzieci nie mogą się jej oprzeć, a dorośli szaleją na jej punkcie. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i nie wymaga wiele wysiłku.


Poniżej znajdziecie świetny, sprawdzony przepis na lasagne z mięsem mielonym, która. Oznacza to, że to co nam zostanie w lodówce możemy dodać do tego dania i taki eksperyment może przynieść nieoczekiwanie dobre rezultaty. Dobrym pomysłem będzie cukinia, która po zapieczeniu idealnie komponuje się z resztą składników.


Zamiast cukinii można wykorzystać bakłażana, tworząc wtedy coś na kształt greckiej mousaki.

Boisz się, że nawet tradycyjna wersja Ci nie wyjdzie? Durszlak - jak przyrządzić dobra lasagne. Surówka jest chrupiąca i przyjemnie orzeźwiająca. Imbir leczy migrenę i trzyma w ryzach cholesterol, zwiększa koncentrację i ułatwia.


Lazania to jednocześnie rodzaj makaronu w postaci dużych, prostokątnych płatów i danie przygotowywane na bazie tego makaronu. Jest to pyszne i bardzo sycące danie, które doceni cała rodzina. Połączenie mielonego mięsa z pomidorowym sosem okaże się ciekawym urozmaiceniem codziennych obiadów, jak i tych pasujących na leniwy weekend. No właśnie, oto jest pytanie.


Generalnie utarło się, że lasagne musi być z mięsem. Przepisów na lasagne jest mnóstwo. Przedstawię Wam jednak jeden z najpopularniejszych. Pomidorowo – beszamelowy.


Połączenie tych dwóch smaków z dodatkiem makaronu i mięsa daje niesamowity smak i sprawia, że ma się ochotę na dokładkę. Ja używam Lubelli i lasagne zawsze wychodzi wyśmienita:) I nie piekę min tylko 2 w czasie pieczenia sprawdzam metalowym patyczkiem do szaszłyków twardość makaronu, jeśli szpikulec delikatnie przebija płaty makaronu, wyciągam potrawę, zazwyczaj po min. To nie jest szybka i prosta lasagne z resztek z lodówki.


Ta jest wyszukana i wymaga nieco więcej nakładu pracy.

Garfield byłby wniebowzięty. Jednak jej smak pamięta się na długo. Wszystkim fanom spaghetti bolognese ta lasagne również na pewno przypadnie do gustu. Gdy ser na wierzchu zaczyna się przypiekać lasagne jest gotowa do jedzenia!


Danie szybkie,i bardzo dobre:). Jak dawno jej nie jadłam. Witam, ma ktoś z was pomysł jak zrobić dobrą lasagne ? Szukam wskazówek i inspiracji.


Trzecia propozycja, czyli lasagne z mięsem i porem, powinna przypaść do gustu miłośnikom ostrzejszych, nieco bardziej wyrazistych smaków. Oprócz mięsa mielonego i makaronu w płatach skorzystamy z mięsa mielonego, cebuli i co ważne – pokrojonego w krążki pora. Dereń, kiedyś bardzo popularny, powoli wraca do łask. Z owoców tej rośliny można przygotować smaczny dżem albo nalewkę. Jej charakterystyczny kwaskowaty smak z pewnością przypadnie do gustu smakoszom takich trunków.


Poznaj przepis na dereniówkę i właściwości tej nalewki. Ja robie lasagne z mielonego miesa indyczego, bo chudsza. Do sosu dodaje oprocz pomidorow: cukinie, pieczarki, czasami oliwki.


Bialy sos do lasagne kupuje w sloiku z czystego lenistwa, ale moze nastepnym razem zrobie sama (przyznam, ze nie probowalam jeszcze, ale przepis identyczny jak do makaronu serowego).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty