środa, 16 września 2015

Jak podawac rybe po grecku

Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni. Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia.


Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku.

Wersji ryby po grecku jest bardzo wiele. Ja z biegiem czasu opracowałem swoją, łagodną z dużą ilością marchwi i odrobina tymianku. Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba a może nawet.


Czym jest ryba po grecku- jej pochodzenie, składniki i przeznaczenie(1) votes Niektóre potrawy posiadają nazwy, które nie przywodzą na myśl żadnych prawidłowych skojarzeń. Do takich potraw zalicza się zwykle pierogi ruskie, rybę po grecku czy kawę po turecku. Już niedługo najbardziej wyczekiwane świata w roku.


W moim domu nie wyobrażamy sobie ich bez ryby po grecku.

Przepis na rybę po grecku w dwóch wersjach. Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna. Jest to danie rybne bardzo popularne w Polsce, o którym Grecy nie mają pojęcia, ale tak już bywa z niektórymi nazwami naszych narodowych potraw. Szczegóły poniżej: Filety z dorsza, które wyjęliśmy po minutach z lodówki, układamy na dnie naczynia żaroodpornego, które wcześniej smarujemy masłem.


Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli. Jest to miejsce, do którego dodaję sprawdzone przepisy mojej mamy jak i mamy mojego męża, którymi chciałabym się z Wami podzielić. W większości są to tradycyjne i. Bardzo często mamy dylemat co zrobić z takich filetów rybnych.


Co zrobić, by smażona ryba smakowała ciekawie i była podana ze zdrowymi warzywami. Można ją też przygotować wcześniej i podać nawet dwa dni od zrobienia. Jak zrobić rybę po grecku? Podajemy sprawdzony przepis krok po kroku.


Taka tradycja u nas (no i oczywiście lubimy). Znalazła ona rzesze swoich fanów i przyrządzamy ją coraz częściej i coraz chętniej.

Następnie włóż do sosu rybę. W niektórych domach jest obowiązkowym daniem spożywanym podczas kolacji wigilijnej. Potrawę przygotowujemy z filetów rybnych, np. Na gorąco podajemy w półmiskach lub salaterkach. Klasyka na wigilijnym stole - ryba po grecku w sosie z duszonych warzyw i koncentratu pomidorowego.


Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada Milka z alpejskimi krowami. Być może nazwa ryby „po grecku” wzięła się stą że w kuchni śródziemnomorskiej bardzo popularne są warzywa duszone w oliwie, często z pomidorami. Podstawowe składniki to biała ryba, włoszczyzna i przyprawy. Sprawdź, jak przyrządza ją miłośniczka kuchni Kasia Bukowska! Tradycyjna ryba po grecku Rybę umyć, podzielić na porcje, oprószyć z obu stron solą i pieprzem.


Obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym z oleju, z obu stron na złoty kolor. Marchew i seler obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Podsmażyć na oleju pozostałym od smażenia ryb.


RYBA PO GRECKU W SŁOIKU - jeśli została Wam ryba po grecku spokojnie możecie ją zagotować w słoiku. Informujemy Cię jak Twoje dane są przetwarzane, jak długo je przetwarzamy, jak profilujemy Twoje dane i jak możesz się temu sprzeciwić, jakie inne prawa Ci przysługują: prawo dostępu do danych i otrzymania ich kopii, prawo do. W domu jak czasem robie, to wiem ze nie klasycznie, ale zwykle jak mi zostanie smazonego (mrozonego) mintaja w panierce to dodaje warzywa i robie cos w rodzaju ryby po grecku.


W Polsce natomiast ryba po grecku jest nią tylko z nazwy, co wcale nie odejmuje jej walorów smakowych i zapachowych. Polska ryba po grecku to bardzo cenione przez smakoszy danie. Danie przygotowuje się relatywnie łatwo, może być spożywana zarówno na zimno, jak i na ciepło. Rybę po grecku można przygotować na setki sposobów.


Co prawda przepis na rybę po grecku wymaga nieco więcej czasu i cierpliwości, bo danie jest dość pracochłonne. Ale za to jak taka ryba po grecku wygląda! No zjawiskowo po prostu :) A do tego jest dobra na ciepło i na zimno. Kiedy robię rybę po grecku, już z założenia przygotowuję więcej sosu warzywnego, bo znika podczas próbowania przez M. Za to potrawę chyba można uznać za tradycyjnie polską.


W oryginale ryba powinna być smażona. Ja jednak tę potrawę wolę w wersji odc Zobacz więcej. Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga codogara.


Marchewkę, pietruszkę oraz selera obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty