wtorek, 15 września 2015

Leczo z parowkami

Pamiętajmy, że leczo jest typem dania, które świetnie się wekuje. Leczo z parówkami - Dania główne - Moje kuchenne inspiracje - bloog. Cukinie obierz i pokrój w kostkę.


Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Parówki obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Do rondla wlej olej i włóż cukinię, paprykę i pomidory.


Na patelni przesmaż cebulę. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Wyjąć, na tę samą patelnię wsypać cebulę, podsmażyć.


Ale gwarantuję, że bez względu na nazwę, jest bardzo smaczne. Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna.


A jeśli szykujecie dzieciom słoiki bo np. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz pokrojone parówki. Kiełbasę i parówki pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, paprykę i cukinię w kostkę. Czosnek utrzeć z odrobiną soli. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kiełbasę, aż tłuszcz się wytopi, dodać parówki, smażyć min.


Następnie dodać cebulę, czosnek, słodką i ostrą paprykę w proszku. Całość pikantna, ale to zależy jakie mięso i dodatki wybierzemy. Leczo z cukinii i papryki, z obowiązkowym dodatkiem kiełbasy. Gotowanie to jedna z moich ulubionych pasji.


Podzielę się z Wami przepisami na dania z grilla, kociołka żeliwnego i węgierskiego. Mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie. Leczo jest typowym daniem węgierskim, które bazuje na papryce, cebuli i pomidorach. Ja dzisiaj wrzucam przepis na leczo z parówkami. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo z parówkami i pieczarkami.


Sprawdź przepis na leczo z parówek! Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na tłuszczu. Przecier pomidorowy rozpuść w wodzie, dodaj do usmażonej cebuli, chwilę pogotuj. Monika So Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kolorowo w kuchni. Leczo z pieczarkami i parówkami - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. Leczo to jedno z moich najukochańszych dań.


Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Składniki: kiełbasa podwawelska - 2g. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy lekko razem z posiekaną cebulą.


Pomidory natomiast na kawałki. Wrzucamy paprykę oraz ogórka. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Przygotowanie dania leczo z parówkami.


Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni. Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej. Przyznam, że pomidorowy sos z parówkami taki ala leczo lub gulasz, szybki i prosty do przygotowania gościł na moim stole przez kilka lat.


Hot dogi domowej roboty są dużo zdrowsze i smaczniejsze niż te kupne. Surówka z kapusty pekińskiej bardzo dobrze smakuje w połączeniu z parówką i bułką z. Leczo - potrawa węgierska szczególnie zimą wyczekiwana przeze mnie niecierpliwie, pewnie z powodu braku pomidora polnego (jako że mieszkam w rejonie polnych soczystych pomidorów), ten przepis jednak w składzie nie zawiera tegoż daru natury. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty