piątek, 18 września 2015

Pieczarki w zalewie octowej

Pieczarki w delikatnej zalewie octowej, lepsze niż ze sklepu. Marchew oczyścić, pokroić w kostkę, gotować minut w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w półtalarki , sparzyć wrzątkiem. W większym rondlu zagotować wodę z solą i kwaskiem, wkładać pieczarki i gotować. Umyte pieczarki przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy łyżki octu oraz łyżeczkę soli.


Ugotowane pieczarki wkładamy do słoików, do każdego dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę.

Z octu, wody, cukru i soli gotujemy zalewę. Przestudzoną zalewą zalewamy pieczarki. Ciekawa przekąska na sylwestrowy stół. Chrupiące pieczarki panierowane z parmezanem. Danie to to idealna przekąska na imprezę, czy zwykły wieczór z przyjaciółmi.


Gorączalewą zalewać pieczarki, mocno zakręcić. Dodaj do książki kucharskiej. Musisz być zalogowany do serwisu Zamknij.

Grzybki w zalewie octowej. Marynowane podgrzybki Kanie marynowane Podobne przepisy. Panierujemy pieczarki w jajku i bułce tartej,pieczemy na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.


Smaczna potrawa na każdą okazję. Prosty przepis na klasykę - ryba w zalewie octowej to pyszna przystawka lub pomysł na kolację. Smak dania gwarantuje zalewa octowa - postawmy na sporo przypraw, a ryba w zalewie octowej będzie idealna. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na pieczarki z papryką w zalewie.


Składniki: Zalewa octowa: cebule, mniejsze marchwie, świeża czerwona. W czasie obgotowywania pierwszej partii pieczarek przygotowujemy marynatę. Marynata: Składniki marynaty doprowadzamy do wrzenia i wraz z pokrojoną w pół talarki cebulą gotujemy przez minut.


Następnie gorącą zalewamy przełożone do słoików pieczarki. Smażę na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju. Zalewa: Wszystkie składniki zalewy przekładam do garnka i zagotowuję. Zalewę odstawiam do przestudzenia. W dużym naczyniu układam usmażone pieczarki.


Do takiej gotującej się octowej wody wrzucam umyte pieczarki i gotuję minut. Do umytych i wyparzonych słoiczków wrzucam po pół plastra cebuli, liść laurowy, pieprz i gorczycę. W garnku zagotowuję wszystkie składniki zalewy i wypełniam nią słoiczki.

DeliciousEating - bloog. Mam na imię Monika, jestem mamą dwóch wspaniałych córeczek, dla których z radością gotuję każdego dnia. W kuchni u Moniki to blog o moich zmaganiach z gotowaniem. Spisuję tutaj wszystkie pomysły i przepisy, które sprawdziłam, a dzięki mojej mamie, która podsyła mi czasem swoje przepisy i zdjęcia, znajdziesz tu więcej pomysłów na różnego rodzaju pyszności.


Zalewa octowa do grzybów marynowanych sprawia, że boro, gąski, czy rydze są smaczniejsze i, co ważne, przepis na grzyby w occie jest bardzo prosty, a jego realizacja nie jest czasochłonna. Z uwagi na to, że ocet dodany do grzybów nie ma. Bardzo smaczna i delikatna będzie także cebula z zalewy.


Po otwarciu słoika można ją wykorzystać, dekorując śledzie w śmietanie lub śledzie w majonezie , albo położyć na talerzykach z innymi dodatkami, bez konieczności krojenia świeżej cebuli. Oferujemy pieczarki i warzywa przetworzone m. Postanowiłam wypróbować przepis mojej mamy na zielone śledzie w zalewie octowej. Są to smaczne, delikatne śledzie, których ości kruszeją pod wpływem zalewy octowej, nie tuczące. Smakują najlepiej z pieczywem lub bez, w lodówce mogą stać nawet parę dni a jak się skończą można znów zrobić:-), pycha, polecam!


Robi się je tak samo jak rybkę tyle, że zalewa jest pomidorowa bo z dodatkiem keczupu i koncentratu pomidorowego. Opis przepisu: Autor: duusiak Okazuje się, że nie tylko ryba smakuje wyśmienicie przyrządzona w zalewie octowej! Wypróbuj nasz niecodzienny przepis na piersi z kurczaka w zalewie octowej.


Mięso z kurczaka jest delikatne, a dzięki wymoczeniu go w zalewie octowej nabiera jeszcze większej miękkości i kruchości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty