czwartek, 21 stycznia 2016

Makowiec z maku w puszce

Gotowe masy makowe w puszkach są dla mnie zbyt słodkie, a ilość maku w porównaniu do objętości jest bardzo mała (mniej niż ). Zawsze do wypieków polecam zmielony, suchy mak w torebkach, jednak dost Zobacz więcej. Opis przepisu: Autor: WINIARY Oryginalny makowiec z masy makowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych makowców. Co do gotowej masy makowej – podobne pytanie. Na jeden taki makowiec jak w przepisie wchodzi cała taka puszka czy może zostaje tej masy?


Z góry dziękuje i pozdrawiam ! Własnie upiekłam makowiec na maku z puszki-Bakaland ,więcej go nie użyję ,smak zjełczałego tłuszczu ,kolor brunatny , konsystencja mazista. Co do makowca to mozna chyba nabyc mase w puszce i problem z glowy. Ten przepis to smak mojego dzieciństwa :P. Mój tata często robił taką pastę śniadaniową min łatwe tanie. Ja przygotowałam go z gotowej masy makowej, ale oczywiście jeśli wolicie, możecie zrobić swoją domową.


Pyszne Makowce Z Maku W Puszce - informacje, zdjęcia, materiały video. Makowiec smakuje przepysznie, u mnie znikł bardzo szybko. DODAJ PRZEPIS MÓJ PROFIL. Masy makowe HELIO stworzone zgodnie z tradycyjną recepturą, swoją wyjątkowość zawdzięczają nie tylko najlepszemu gatunkowi maku, ale również dobrze zbalansowanym proporcjom bakalii. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.


Wymieszać z masą makową. Do masy makowej dodać żółtka oraz bakalie, wymieszać. Dodać kaszę manną i proszek do pieczenia, wymieszać.


Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Można kupić już zmielony, w puszce. Placek Z Maku W Puszce - informacje, zdjęcia, materiały video. Maku nie można zmielić w prasce do ziemniaków, ale można kupić suchy mak już zmielony (sama taki kupuję) i to jest duże ułatwienie, bardzo polecam. Upieczony seromak może urosnąć (warstwa serowa) i się zarumienić.


Czas pieczenia się może wydłużyć w większej formie. Oczywiscie podrasowuje gotowa mase orzechami i rodzynkami bo lubie jak jest durzo roznego smiecia w ciastach. Kiedys kupilam gotowa kutie z ciekawosci ( chyba tez bakallandu ale gowy sobie uciac nie dam). Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na makowiec z makiem w puszce.


Masa jest gęsta, pełna ulubionych bakalii, pozbawiona wody, która powoduje w cieście zakalca. Masa makowa z gotowego maku mielonego. Przepis na pyszny makowiec znajdziecie TU (ilość masy makowej wystarczy Wam na makowce z tego przepisu). Bakkaland w puszce skład: mak , Helio nie widziałam O ile się nie mylę, to skład go maku w stosunku do całości.


Helio Masa Makowa Z Bakaliami Puszka 850G – sprawdź opinie i opis produktu. Zobacz inne Ciasta i dodatki do ciast, najtańsze i najlepsze oferty. Pognałam do mojej spiżarni i co? Jednak niższy stopień trudności nie wiąże się z niższym stopniem jakości. Formę z ciastem wstawić do piekarnika i podpiec na złoty kolor (ok. minut).


Do wystudzonego maku dodać stopione masło, migdały, rodzynki, skórkę pomarańczową, łyżkę mąki, mió likier, sól i posiekane w kostkę mandarynki lub pomarańczę. Pamiętaj, że przed pieczeniem ciast z większą ilością maku masę warto wymieszać z ubitymi na sztywno białkami jajek. Szczególnie ważny jest dodatek czekolady, dzięki niej zwykły makowiec przybiera postać dość wykwintnego torciku makowo - czekoladowego. Wszystko miksujemy razem i pieczemy!


Tradycyjny makowiec ma w sobie trochę magii. To najwspanialszy zwiastun nienadchodzących Świąt. Jeśli chodzi o mnie to taki makowiec to jest jedyna rzecz, która za każdym razem próby mi nie wychodzi.


Ostatnio zwinęłam struclę pięknie rosła wstawiłam ja do pieca upiekła się piękna i rumiana ale co z tego jak ja rozkroiłam to miała taką dziurę w środku bo wyrosła tylko górna część i nie. A różnica między taką masą, a tą kupioną w puszce jest naprawdę ogromna. Po pierwsze kupne masy mają ogromną ilość cukru i są tak słodkie, że trudno poczuć smak maku. Po drugie ilość bakalii jest znikoma – trochę rozmokłych rodzynek, trochę skórki i kilka orzechów.


Jest to gotowy produkt z bakaliami i miodem do szybkiego przyrządzania makowców, mazurków, tortów makowych, strucli, czy innych deserów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty