To łatwa do przygotowania przekąska, która sprawdzi się na przykład na szwedzki stół podczas przyjęcia. Farsz z mielonego mięsa (może być indyk lub szynka wieprzowa) doprawiam czosnkiem, suszonym oregano, papryką i kminem rzymskim. Można ją również serwować, jako dodatek do dania głównego. Sięgnij raz po tę łatwą w przygotowaniu przekąskę i zakochaj się w jej smaku!
Tak nafaszerowane pieczarki smażymy na gorącym tłuszczu w pierwszej kolejnosci od strony pieczarek, a kiedy bedzie miała ona złoty kolor wówczas obracamy i smażymy od strony mięsa mielonego. Pod wpływem smażenia , utraty wodu i kurczenia się pieczarka nie spadnie z mięsa, co spowoduje efekt ślicznych grzybków !
Oczyścić pieczarki, główki zostawić a nóżki posiekać i podsmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą oraz czosnkiem i przyprawami. Jak ostygnie dodać do surowego mielonego. Są pyszne i proste w wykonaniu. Można zrobić je na obia kolację, święta czy każdą inną okazję.
Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni przy odrobinie tłuszczu. Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z podsmażoną cebulką, wyciśniętymi ząbkami czosnku, jajkiem, majerankiem, solą i pieprzem.
Pieczarki myjemy i usuwamy nóżki, solimy. Są aromatyczne, doskonale smakują, a przy tym zawierają mało kalorii.
Na spotkania przy grillu znakomicie nadają się pieczarki faszerowane serem żółtym lub pieczarki nadziewane pomidorami. Smażone w panierce kapelusze pieczarek, faszerowane mielonym mięsem z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Podobne pieczarki jadłam na przyjęciu weselnym znajomej, tak mi posmakowały, że postanowiłam przekopać internet w celu odnalezienia przepisu.
Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Skarbiec Kulinarny. WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Przygotowujemy mięso mielone tak jak na kotlety ( dodajemy jajko,startą cebulę,wyciśnięty czosnek i bułkę tartą-przyprawiamy solą i pieprzem). Formujemy kulki z mięsa i umieszczamy w pieczarce robiąc dołek na kroplę ketchupu i ser.
Zapiekamy w temperaturze 1stopni około minut. Można je podać jako samodzielną przekąskę na gorąco lub jako dodatek do obiadu. W trakcie pieczenia mięso spryskujemy raz z wierzchu oliwą. Możemy też piec tyle czasu aż pieczarki się trochę skurczą,wówczas będą smaczniejsze. PIECZARKI Z PIEKARNIKA Drugim dzisiejszym przepisem są faszerowane czyli nadziewane pieczarki z piekarnika w wersji odświętnej.
Moje pieczarki z piekarnika z natką pietruszki, suszonymi grzybami i smażoną cebulką są świetną propozycją na Wigilię w wersji wege. Połówki papryki wypełnione podsmażanym mielonym mięsem i ugotowanym ryżem, zapiekane w piekarniku pod warstwą sera. Przepis na najlepszą faszerowaną paprykę.
This feature is not available right now. Połączenie smażonych pieczarek i delikatnych mielonych kotletów, czyli pieczarki nadziewane mięsem mielonym z indyka. Jedna połówka naszego „kotleta” to duża pieczarka grillowa lub portobello, druga to farsz z indyczego mięsa, zmiksowanego na gładką masę z parmezanem, śmietanką i jajkiem.
Niewiele osób wie jednak, że grzyby te wspaniale smakują „w całości”, faszerowane według naszego upodobania.
Możesz nadziewać je czymkolwiek, ja jednak polecam najprostsze rozwiązanie – żółty. Całość zapieczona w piekarniku. Można też użyć kilku dużych, zwykłych pieczarek.
Mięso oczyścić i zmielić w maszynce do mięsa. Z pieczarek oderwać nóżki. Cebulę, paprykę i nóżki pieczarek pokroić w kostkę. Na rozgrzanym na patelni oleju przesmażyć cebulę, wyciśnięty czosnek i nóżki.
Smaczne pieczarki faszerowane mięsem mielonym z dodatkiem cebuli i czerwonej papryki, a całość zapiekana w piekarniku. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Nadziewane pieczarki od zawsze gościły u mnie w domu na stole, na każdą rodzinną okazję czy to święta urodziny lub imieniny. Pyszne, nie trudne w wykonaniu.
Będą nie tylko idealne na obiad ale również sprawdzą się podczas domowego przyjęcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.