wtorek, 26 stycznia 2016

Paszteciki z mięsem przepis

Paszteciki z mięsem przepis

Zawsze znikają ze stołu bardzo szybko. Paszteciki możesz przygotować nie tylko z okazji świąt. Najlepiej rozłożyć proces przygotowania pasztecików na dwa etapy.


To niezawodne uzupełnienie zup, głównie barszczu czerwonego. Bez pasztecików z mięsem nie wyobrażamy sobie wielu spotkań rodzinnych, czy z przyjaciółmi. PASZTECIKI Z MIĘSEM – pyszne, mięsne paszteciki, które po upieczeniu podaje z barszczykiem #128578;.


Ich wnętrze wypełnione jest dużą ilością mięsnego farszu, a ciasto jest delikatne i miękkie. W internecie jest bardzo wiele przepisów na paszteciki, spróbowałam najpierw wersji z kruchym ciastem i przynaję, że to bardzo dobry przepis. Przekąska wszystkim domownikom ogromnie.


Paszteciki z mięsem przepis

Wielokrotnie powtarzany, mój sprawdzony przepis na pyszne paszteciki z farszem mięsnym (tutaj wersja z kapustą i grzybami). Porcji jest dość sporo, więc po upieczeniu i ostudzeniu paszteciki zamrażam. Na przekąskę lub do czerwonego barszczu - paszteciki z mięsem będą smakować idealnie. Szczególnie w okresie świątecznych spotkań, wypełnią zapachem cały dom!


Zobacz jak zrobić paszteciki z mięsem, z wkładką z rosołu. Będziemy potrzebować : z. Jest to smaczna, tania i prosta. Przygotowanie farszu: mięso mielone (ja mielę sama ze świeżej wieprzowiny) przesmażamy na patelni na tłuszczu, doprawiamy do smaku (pieprz, sól, papryka ostra, pieprz cayenn, oregano, ewentualnie dodać przesmażoną cebulę). Możesz nalać zupę do filiżanek i podawać paszteciki na spodku obok – w ten sposób przekąska będzie się efektownie prezentowała podczas przyjęcia. Jeśli zdecydujesz się ją podać na półmisku, ozdób danie natką pietruszki, koperkiem lub świeżą kolendrą.


Wypróbuj nasz przepis na te smaczne i uniwersalne paszteciki z mięsem. Kruche paszteciki z mięsem Smakowita, sycąca i pożywna przekąska. Delikatne, kruche i mięciutkie ciasto wypełnione pysznym farszem, wspaniale smakuje w towarzystwie czerwonego barszczu. Do nadziania pasztecików możemy użyć mięsa, które zostało nam z obiadu, ja zmieszałam kurczaka z rosołu z pieczoną wieprzowiną i muszę powiedzieć, że farsz wyszedł znakomity.


Podane na ciepło będą smacznym dodatkiem do czerwonego i białego barszczu lub innej zupy, a także posłużą za przystawkę przed daniem głównym. Podasz je jako ciepłą przekąskę na przyjęciu, a w wersji na zimno zabierzesz na drugie śniadanie do pracy. Na ogół wykorzystuję mięso z rosołu, bo takie jest moim zdaniem najsmaczniejsze, przesiąknięte warzywami i przyprawami. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na paszteciki drożdżowe z mięsem.


Farsz możemy wzbogacić o ulubione warzywa. Na Wigilię i nie tylko – paszteciki z kapustą to znakomity dodatek do czerwonego barszczu. Są proste w przygotowaniu. Wystarczy kiszoną kapustę poddusić a następnie wyłożyć na ciasto drożdżowe, kruche lub francuskie. Po upieczeniu paszteciki są wyraziste w smaku i mają cudowny aromat.


Zamiast wyrzucić pozostałości, warto zrobić paszteciki, które mogą być zarówno przekąską jak i daniem głównym. Nietypowy dodatek w postaci piwa sprawia, iż ciasto na paszteciki przypomina. Można je podawać na ciepło lub na zimno.


Małe bułeczki z ciasta drożdżowego możesz napełnić również innym dowolnym farszem – mięsnym, kapustą z mięsem lub szpinakiem. W każdej wersji smakują wyśmienicie. Od jakiegoś czasu chodził już za mną domowy,tradycyjny, czerwony barszczyk.


Dzisiaj przygotowałam je z ciastem drożdżowym, pieczone na oleju. Przepyszne, pachnące o lekko chrupiącej skórce. Czasami je mrożę i gdy dzieci jadą do dziadków, mamy z mężem szybki obiad. Piecz aromatyczne paszteciki w rozgrzanym piekarniku do uzyskania złotego koloru. Po odrobinie obu farszy zostało, na szczęście smakują dobrze, więc można dać domownikom do dojedzenia.


Paszteciki z mięsem przepis

Najciekawsza ocena biesiadników: lepsze niż te z Kaskady, gorsze niż z Galaxy. Pieczarki i cebule podsmażyć. Mięso ugotować z włoszczyzną. Do mąki zetrzeć na tarce o dużych oczkach margarynę i drożdże. Dodać śmietanę, całe jajko, żółtko i wszystko wyrobić na gładką masę.


Ciasto podzielić na kilka części, każdą rozwałkować, nałożyć farsz, zwinąć w rulon i kroić paszteciki. Dziś zapraszam nadrożdżowe paszteciki z mięsem i pieczarkami. Do nich filiżanka czerwonego barszczu i mamy pyszne jedzonko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty