Zupa jarzynowa z klopsikami. Marchewkę pokroić w niewielką kostkę, ziemniaki w większą. Kalafiora podzielić na kawałki W garnku rozgrzać masło, wrzucić marchewkę, ziemniaki, seler i pietruszkę, poddusić. Zalać taką ilością wody, ile chcemy mieć zupy.
Dodać cebulę, liście laurowe i ziele angielskie.
Smakuje zarówno dużym, jak i małym. Idealnie sprawdza się w roli wyjątkowego pożywnego lunchu, jak i sycącej propozycji kolacji. Przenosi do słonecznej Italii i przywołuje wspomnienia z dzieciństwa.
Pulpeciki z mięsa mielonego nieodłącznie kojarzą. Więcej niż 1przepisów. MałaMiDodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz. Pyszna , pikantna zupa , która rozgrzeje nawet największego zmarzlucha!
Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.
Bardzo lubię pory i od dawna chciałam zrobić z nich zupę, ale żaden z przeczytanych przepisów nie satysfakcjonował mnie w 1. Czasami ciężko dogodzić naszym milusińskim, wiem to z własnego doświadczenia. Ale z tą pomidorową na pewno Ci się to uda. Niejeden raz udało mi się tą zupą przełamać kulinarne bariery dzieciaków.
Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przepisy z kategorii zupy z klopsikami. Na masełku szklimy cebule pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Z mięsa mielonego robimy małe pulpeciki i smażymy z cebulą dodając wegety i koncentratu pomidorowego wg uznania. W między czasie przygotowujemy bulion. Po upieczeniu mięso przekładamy do bulionu. W tym przepisie na zupę jarzynową z mięsną wkładką wykorzystano zapomnianą brukiew, ale można zupę przygotować z zieloną fasolką szparagową albo każdą mrożoną mieszanką warzywną.
Nic tak nie smakuje, jak domowa zupa jarzynowa w klopsikami. Opis przygotowania Przygotowanie zupy zacząć od zrobienia pulpetów. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle.
Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia. Zaserwowane w porze obiadowej doskonale sprawdzi się w roli zarówno pierwszego, jak. Podawać z grzankami albo z groszkiem ptysiowym. Jeśli chcemy ją zaserwować gościom, to proponuję inaczej rozpuszczać ser topiony, bo czasem zostają grudki, które szpecą zupę. Pożywna zupa jarzynowa i sycące mięsne frykadelki sprawdzą się, jako posiłek dla całej rodziny.
Sprawdzony przepis na zupa z porów z pulpecikami od MniamMniam. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku! Do ugotowanych warzyw dodajemy pory i pulpety. Serki pokrojone na kawałki wkładamy do wysokiego naczynia lub garnuszka.
Odbieramy z garnka gotującej się zupy i rozpuszczamy w niej serki. Kiedy już zupa jest gotowa dodajemy rozpuszczone serki i dobrze mieszamy. Przyprawiamy pieprzem i solą o ile jest taka potrzeba. Możesz podać ją z mięsem, które zostało z rosołu, lub tak jak ja – z małymi drobiowymi pulpecikami. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a są naprawdę pysznym uzupełnieniem talerza, które sprawia, że pomidorówka jest sama w sobie daniem głównym!
Ta zupa w pełni oddaje pyszny aromat lata, świeżego kopru, który tak obficie przyozdabia nasze przydomowe warzywne ogródki. Samo przygotowanie zajmuje nieco czasu, ale obiecuję Wam, że warto. Pierwszy raz przygotowywałam zupę z klopsikami i bardzo przypadła mi do gustu.
Danie jest sycące i treściwe, doskonale zaspokoi niejednego głodomora. Wyjątkowo apetyczna zupa meksykańska z pulpecikami ze szponderu wołowego i boczku zadowoli wymagające podniebienia dzięki Krajance Warzywnej WINIARY, która dopełnia smak ostrej zupy (zawierającej m.in. papryczki chili, słodką paprykę, pieprz czosnkowy) prostym,. Jest lekko pikantna, rozgrzewająca i bardzo sycąca.
Przygotowanie samej zupy zajmuje dosłownie kilka minut, jedynie uformowanie kuleczek jest trochę pracochłonne :) Jednak mimo wszystko wolę mięso w takiej postaci, niż.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.