piątek, 15 stycznia 2016

Przepis na rybę mrożoną

Przepisy z kategorii ryby mrożone. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Jak smażyć ryby mrożone? Ryby mrożone a właściwie filety ryb, często są nieodpowiednio smażone.


Po wielu próbach rezygnujemy, gdyż ryby się rozpadają, panierka przywiera do patelni, a samą patelnię trzeba skrobać.

Niestety – ryby trzeba umieć usmażyć, a żeby się nauczyć to trzeba mieć podstawową wiedzę. Lista przepisów na mrożona ryba z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Ta ryba jest przepyszna. Niestety, w miejscu gdzie mieszkam rzadko można spotkać świeżą.


Składniki: Przygotowanie Filety dzielimy na porcje, oprószamy solą, pieprzem, przyprawą do ryby.

Niskokaloryczne, białe mięso mintaja jest delikatne i smaczne. Zawiera niewiele tłuszczów (głównie omega-3), a przy tym sporą ilość wartościowego białka oraz witaminy i składniki mineralne. Z mintaja zrobimy nie tylko smażoną w panierce. Ryby nie smaży się na mocnym ogniu ! Cała filozofia to to aby patelnia i olej były bardzo dobrze rozgrzane.


Rybę przed położeniem na patelnie myjemy zimną wodą, lekko zdzieramy łuski nożem, po czym co jest następną kluczową sprawą bardzo dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym, następnie obtaczamy mąką. Filety myjemy jeśli są mrożone rozmrażamy,oprószamy solą i pieprzem. Ze świeżych lub mrożonych filetów tej smacznej ryby, pochodzącej z północnych wód Pacyfiku, można przyrządzić różnorodne potrawy. Jajko rozkłócić widelcem dosypać szczyptę przyprawy do ryb. Filety pokroić na małe kawałki obiadowe obtoczyć najpierw w mace pszennej a następnie w rozkłóconym jajku i panierować w bułce tartej.


Na patelni rozgrzać olej i wkładać porcje ryby i smażyć z obydwu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i. Posypać solą i pieprzem zgodnie z preferencjami, następnie na rybę położyć kilka łyżek pesto. Na wierzchu ułożyć pomidora, a na nich plastry mozzarelli.


Ser warto przed wstawieniem do piekarnika skropić oliwą.

Filet z dorsza w piekarniku powinien piec się przez około minut w temperaturze 1stopni. Kawa mrożona, ice coffee, cafe frappe jest idealnym sposobem na orzeźwienie w gorące letnie dni. Odmiany kawy mrożonej trudno zliczyć. Każdy kawowy amator ma własne – domowe lub profesjonalne – metody tworzenia tego mrożonego deseru, a możliwości mieszania smaków i składników jest całe mnóstwo. Przygotuj napar z kawy mielonej - zalej wrzątkiem i dostaw.


Przelej wystudzony do wysokiej szklanki. W międzyczasie zmiksuj mrożone owoce. Do kawy dodaj kostki lodu, zalej zimną wodą z cukrem, a następnie zalej cienką strużką mieszanki mleka. Jajko wybijamy na talerz, solimy i rozmącamy. Mrożone filety odstawiamy na noc.


Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Kładziemy rybę na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiano. Przygotowane płaty ryby zanurzany w jajku i obtaczamy starannie w bułce tartej. Ryba po grecku przepis tradycyjny.


Warto wybrać dobrej jakości rybę. Gorąco polecam tilapię, czy dorsza. Bardzo często sięgam po filety mrożone. Jest to jednak takie danie.


Na wypadek, gdyby pojawili się u nas goście, jeśli nie moglibyśmy iść do sklepu w piątek lub jeśli zachciałoby nam się dania z ryby o dziwnej porze. Duże ryby Jeśli zamrażamy duże ryby, to od ich późniejszego zastosowania zależy, czy pozostawiamy je w całości, czy dzielimy na porcje. Jaka jest najlepsza ryba po grecku?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty