czwartek, 28 stycznia 2016

Papryka w occie

Nie modyfikowałam go, wykorzystuję wszystkie przyprawy i zachowuję proporcje w każdym szczególe. Do słoików wsyp przyprawy. Włóż po kilka piórek cebuli i ciasno układaj paprykę. Do każdego słoika dodaj po łyżce oleju. Taka marynowana papryka świetnie smakuje i jest super dodatkiem do różnych dań.


Do przetworów na zimę używamy z reguły papryki czerwonej, ale spokojnie możecie tez zamarynować paprykę żółtą, pomarańczową.

Umyte papryki przekroić na pół i wyjąć gniazda nasienne. Połówki przekroić jeszcze na pół, a gdy papryki są duże można na więcej części. Jeśli mamy mniejsze słoiki można pokroić papryki na kawałki (o boku 1-cm). Tak przygotowaną paprykę wkładamy do słoików. Zaczynając Zobacz więcej.


Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kuchnia domowa Ani. Można ją serwować jako przystawkę albo dodatek do innych dań. Paprykę w occie uwielbiałam od dziecka.

Ze względów estetycznych najlepiej jako marynowana sprawdza się papryka czerwona, która w największych ilościach dostarcza beta karotenu oraz witaminy C. Oto sprawdzony przepis na paprykę marynowaną w occie - lista składników oraz wykonanie marynaty krok po kroku. Taką w occie robi moja babcia, moja mama, teściowa. I choć wydawać się może, że największą wartość mają świeże warzywa, papryka w occie również może nieść za sobą wiele korzyści, a kto wie, czy nie jeszcze więcej. Przepis jest w rodzinie od wielu lat.


I nie jest trudna w przygotowaniu! Z tego przepisu otrzymacie świetną domową, marynowaną w zalewie octowej paprykę. Sprawdzony i łatwy przepis. Pokrój na szerokie paski (3-cm).


W dużym garnku zagotuj wodę z octem, cukrem i. Drożdże winiarskie w occie jabłkowym. Dodane przez basga w: Tylko o kuchni. Naturalny ocet jabłkowy kupuję w Rossmanie a drożdże chyba gdzieś niedawno widziałam,tylko gdzie.


Pani wiedziec do czego go uzyc? Przygotowanie jest bardzo proste, a papryka będzie dobra przez naprawdę długi czas. Sałatki Podobne przepisy: Sałatka wykwintna z łososiem.


CZERWONA PAPRYKA MARYNOWANA W OCCIE vel PAPRYKA KONSERWOWA Zapraszam do zrobienia pysznej, klasycznej papryki marynowanej w słodkiej zalewie.

Konserwy powinny przeleżeć przez minimum dni. Składniki na zalewę zagotować. Układać ciasno w słoikach. Na dno ułożyć przyprawy ząbek pokrojonego czosnku, listki laurowe, 4-ziela angielskiego, szczyptę pieprzu, kilka ziarenek gorczycy.


Pokaźny zbiór przepisów. Pokroić na paski, sparzyć kilka minut wrzątkiem wrzątkiem włożyć do umytych słoików. Zagotować zalewę, gorącą wlać do papryki, wlać po 0. Zamknięte słoje pasteryzować ok.


Nie aż tak ostre, że smaku nie czuć ale trochę pikantności jest mile widziane. W lodówce zawsze mamy słoiczek z papryczkami jalapeno i stosujemy jako dodatek do przeróżnych dań. Na jesień robię paprykę marynowaną do słoików i używamy ją przez całą zimę. Przetwory Przetwory z warzyw Co zrobić z papryki? Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.


Marynowaną paprykę można dodawać do sałatek albo serwować z mięsami. Ułożoną w słoikach paprykę zalewam gorącą zalewą aż do pokrycia wszystkich składników, szczelnie zakręcam. Doprowadzam do zagotowania.


Domowa papryka marynowana w occie z dodatkiem przypraw jest najsmaczniejsza. Nie kupuję gotowej papryki konserwowej ze sklepu. Moją metodą dla leniwych przetworzyłem już kg śliwek na powidła. Około kg śliwek wylądowało w słoikach z płatkami migdałów zalane czerwonym winem. Wyprodukowałem albo blach ciasta ze śliwkami (przepis jak powyżej).


Trochę zjedliśmy, trochę. Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę. A papryka marynowana w zalewie miodowej jest po prostu przepyszna – nie za kwaśna i nie za słodka.


Do tego lekko chrupiąca.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty