piątek, 15 kwietnia 2016

Przepis na zupe ogórkową

Sprawdzone przepisy na zupa ogórkowa. Znajdź przepis na zupa ogórkowa w Ugotuj. Zupa ogórkowa to smak dzieciństwa, warto go odnaleźć. Najlepsza zupa ogórkowa na żeberkach wieprzowych.


To jedna z moich ulubionych polskich zup. Można ją gotować przez cały rok, ale o tej porze roku smakuje chyba najlepiej.

Kwaśniutka jeszcze czekam na opinię głowy rodziny ale myślę że już więcej na ogórkową z torebki nawet nie spojrzy! Dziękuję za przepis i pozdrawiam. Pierwszy raz gotowałam zupę ogórkową. Bardzo czytelny przepis, zupa wyszła pyszna.


Zrobilam dzis pierwszy raz zupe ogorkowa wyszla rewelacyjna, mąż zawsze. Jednak nieumiejętnie ugotowana nie jest smaczna z racji zbyt twardych warzyw i ziemniaków. Warto poznać prostą recepturę, według której zupa ogórkowa będzie zawsze udana!


Ziemniaki pokrój w kostkę, ogórki zetrzyj na tarce.

Przepis na zupę ogórkową. Obierz marchewkę, pietruszkę i selera. Warzywa i żeberka przełóż do garnka. Dodaj natkę, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, zalej wodą, gotuj minut. Z bulionu wyjmij warzywa, marchewkę pokrój i dodaj z powrotem.


Jej zapach kojarzy się z domem i niedzielnym obiadem, może dlatego tak bardzo lubimy jej smak. Dodaj listek laurowy oraz 2-ziarenka ziela angielskiego, a potem włóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dzisiaj podaję Wam przepis na szybką ogórkową na rosole lub bulionie, do ugotowania w pół godziny. Jeśli chcemy, możemy zrobić wersję wegetariańską używając bulionu jarzynowego.


Jeśli macie rosół z niedzieli wykorzystajcie go do tej ogórkowej. Zetrzyj je na grubszej tarce, a następnie zagotuj razem z wodą. Gdy będą miękkie, dodaj także starte ogórki kiszone. Aby jeszcze bardziej wzmocnić smak zupy, dodaj do niej szklankę wody z kiszonych ogórków.


Na koniec odrobina kwaśnej śmietany i gotowe. Zupę ogórkową możesz podawać na dwa sposoby – z ziemniakami lub z ryżem. W dodatku łatwe do spełnienia.


Bo zupa ogórkowa na żeberkach nie powinna stanowić problemu nawet dla niewprawionego kucharza. Potrzebujesz tylko domowych ogórków.

Potrafi rozgrzać w chłodne, jesienne dni i nasycić wszystkich łakomczuchów. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku! Pyszny zakwas na zupę ogórkową,własnej roboty.


Ja wybieram małe słoiczki na raz. Ogórkowa ugotowana na takim zakwasie jest aromatyczna. Oczywiście można kupić w sklepie, ale to już nie to samo.


Kwaśna, gorąca i smaczna – zupa ogórkowa to jedna z ulubionych potraw Polaków. Dodatek w postaci przyprawy Jarzynki WINIARY, podkreśli smak zupy i pozwoli wydobyć z warzyw to, co najlepsze. Alez Ty Krysiu jestes pracowita! Zupa ogorkowa to najlepsza zupa dla calej mojej rodzinki!


W Niemczech nie ma takich wspanialych kiszonych ogorkow jak w Polsce, dlatego przywoze je z Polski, lub jak mam czas tez kisze sama, ale nie tak czesto:) Chyba po Twiom poscie sama zaczne robic takie przecierki! Zobacz przepis na to tradycyjne danie obiadowe! Ogórki kiszone zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ogórek świeży obierz i pokrój w kostkę.


Na patelni rozgrzej masło, wrzuć ziemniaki i por, podsmaż chwilę, mieszając. Dodaj starte ogórki kiszone i gotuj kolejne minut. Ogórki obieramy ze skórki i tarkujemy na tarce o grubych oczkach, odsączamy na sicie (sok zostawiamy). Odsączone ogórki zasmażamy chwilkę na rozgrzany.


Super przepis nie ma to jak dobra zupa ogórkowa jest pyszna praktycznie cały rok. Dodatkowo warto przypomnieć, że gotując zupę na ogórkach kiszonych są one wzbogacone o kultury bakterii jak jogurty przy czym ich wartość odżywcza jest jeszcze większa. Poznaj sprawdzony przepis na zupę ogórkową, która smakuje równie dobrze, jak u mamy. Jej bazą są kiszone ogórki oraz jogurt naturalny, dzięki czemu jest to danie niskotłuszczowe oraz mało kaloryczne. Jeśli zastanawiasz się jak zrobić aromatyczną zupę ogórkową bez mięsa, to właśnie znajdujesz się we właściwym miejscu.


Jej smak docenią jednak nie tylko wegetarianie. To mój najlepszy przepis na pyszną zupę ogórkową! Jeśli masz już gotowy rosół, to zrobienie zupy ogórkowej na rosole zajmie Ci już tylko chwilę.


Wystarczy bowiem dodać do rosołu tarte ogórki kiszone oraz ziemniaki, ryż lub makaron. Pomysł bardzo mi się spodobał. Można także zrobić ją na rosole wołowym lub z kurczaka, szczególnie jak nam zostanie resztka rosołu z dnia poprzedniego, a jest go za mało, żeby się najeść. Zdjęcia i wpisy, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach.


Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest sprzeczne z przepisami ustawy o prawach autorskich.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty