poniedziałek, 11 kwietnia 2016

Pasta śledziowa

Pasta śledziowa z jajkiem w każdej odsłonie! Więcej niż przepisów. Obierz i posiekaj w kosteczkę cebulę i również dodaj do miski.


Pasta śledziowa

Popieprz całość, dodaj duże łyżki dobrej musztardy i wymieszaj całość. Miskę owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki, aby składniki „przegryzły się”. Paulinka_K Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Smaczne przepisy.


Dodane przez mala_black w: Tylko o kuchni. Prosta, tania i do zrobienia w ekspresowym tempie. Możesz ją przygotować na dwa sposoby, drobniutko posiekać śledzia i ugotowane na twardo jajka lub oba składniki po prostu zmiksować. Jest li to szczególna forma oznajmująca, bowiem z dodatkowym, oczekującym podtekstem.


Pasta śledziowa

Przepis: Pasta Śledziowa – Kupiłem śledzie. I przede wszystkim na reakcję w kuchni. A tym razem cisza… Pani ma relaks. Słoność śledzia w tym daniu doskonale przełamuje słodkawy smak ziemniaka.


Bardzo ładne śledzie kupiłem. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Rybę wraz z sosem przekładamy z puszki do miski z pokrojonymi jajkami. Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę, dokładamy do miski. Jajka wsadzić do garnka z wrzącą wodą (do wody dodaję łyżkę octu winnego).


Gotować minut, ostudzić chwilę w zimnej wodzie, po czym obrać. Nie będę ukrywać, że nasza pikantna pasta śledziowa z chili i chrzanem powstała w ramach sprzątania lodówki. Jest jednak tak dobra, że muszę się z wami nią podzielić. Dobra, to mało powiedziane, jest pyszna, wręcz uzależniająca.


Chyba specjalnie dla niej będę cześciej kupować filety śledziowe. Dodałam ugotowane jajka,cebulę i wszystko zblendowałam na jednolitą masę. Przełożyłam do miski,dodałam natkę pietruszki,łyżkę majonezu całość popieprzyłam świeżo mielonym kolorowym pieprzem wymieszałam i włożyłam do lodówki. Cebulę albo białą część pora też drobno posiekać (wybór w zależności od upodobań smakowych, por jest łagodniejszy w smaku od cebuli). Przygotowanie dania pasta śledziowa 1. Prosta pasta śledziowa o raczej intensywnym smaku i zapachu.


Niewiele składników, nieskomplikowane wykonanie i zdecydowanie dla fanów śledzi. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę i ogórki kroimy w bardzo srobną kosteczkę. Pokaźny zbiór przepisów.


Cebulę obrać i zetrzeć na szklanej tarce, aby nie była gorzka. Masło utrzec na puszystą masę, dodać zmielone śledzie, żółtko, jabłko i startą cebulę oraz przyprawy do smaku. Filety z makreli wyjąć z puszki do miseczki, pognieść widelcem. Cebule, ogórki kiszone i jajka zemleć w malakserze. Dodać musztardę i majonez.


Można dodać łyżki oleju spod śledzi. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na pasta śledziowa.


Składniki: 2-filety śledziowe (matjas), jajka ugotowane na twardo, cebula około dag, dag twarogu, dag margaryny lub masła, ew. Wykonanie: Filety śledziowe wymoczyć, odcisnąć z wody, zemleć w maszynce wraz z jajami, cebulą i twarogiem. Dodać masło lub margarynę i dokładnie wymieszać.


Jeżeli do tej pory nigdy nie robiłaś sama pasty rybnej, czas spróbować! Sałatka śledziowa z ananasem, jabłkiem i cebulką. Cebula w sałatce jest bardzo delikatna za sprawą moczenia jej w soku z ananasa. Sprawdź przepis na WINIARY! Dzieci uwielbiają wszelkiego rodzaju pasty do chleba.


Dzisiaj mam dla Was bardzo szybką i smaczną pastę śledziową z jajkami. D okładnie wymoczone śledzie odcisnąć z wody, sprawić, zdjąć skórkę, odfiletować, wybrać ości. Przepuścić przez maszynkę razem z żółtkami, dodać masło, utrzeć na pulchna masę. D oprawić do smaku musztardą i cytryną.


Pasta śledziowa

P odawać do kanapek, placków ziemniaczanych, ziemniaków pieczonych itp. Kto ją zna temu nie trzeba jej opisywać. A pozostałym polecam spróbować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty