Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Obiad gotowy! Głównie za mnóstwo warzyw i owoców, które dojrzewają w ogrodzie. Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne!
U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pieczarki i dołożyć do lecza.
Na tym samym oleju podsmażyć również parówki pokrojone w krążki i też dołożyć do lecza. Jak już wszystko jest miękkie na koniec wkładamy pomidory, chwilkę dusimy doprawiamy do smaku i gotowe. Zima za pasem, a sezon na pomidory i paprykę trwa, dlatego to najlepszy czas na przygotowanie pysznego leczo do słoików.
Danie to można zapasteryzować w słoikach i zostawić sobie gotowe na inne okazje zimą, kiedy zabraknie nam czasu na przygotowanie obiadu lub kolacji. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! W szczycie sezonu, kiedy mamy najsmaczniejsze (i najtańsze) warzywa, warto poświęcić trochę czasu i zrobić pyszne przetwory na zimę. Dziś proponuje kolorowe leczo w słoiku, do którego później wystarczy tylko dodać podsmażoną kiełbaskę, wędzony boczek albo dowolne mięso i mamy pyszny oraz.
Wyniki wyszukiwania dostarcza duszlak. Dania główne Krokiety ruskie.
Połączenie ulubionych krokietów i pierogów ruskich. Młodą cukinię opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę (natomiast starszą należy obrać ze skóry i wydrążyć pestki, i takim przypadku trzeba jej mieć więcej, bo dużo odchodzi). Przepis na leczo do słoików na zimę.
Pieczarki podsmazyc na pozostałym oleju. Kostkę kogutek rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody i wlać do garnka. Doskonale smakuje późnym latem i jesienią, gdy sezon na warzywa w pełni.
Dzięki pasteryzacji możemy zajadać się leczo z cukinii, papryki i pomidorów również zimą. Leczo to bardzo łatwe i szybkie danie. Sprawdź, jak zrobić leczo na zimę w słoikach - podajemy sprawdzony przepis. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą.
Na naszych stołach leczo też jednak chętnie gości – i latem, i zimą. Podajemy proste przepisy na leczo domowej roboty. Słoiki zakręciłam i odstawiłam do góry dnem do wystudzenia. Następnego dnia pasteryzowałam je przez ok.
Po otwarciu słoika do takiego lecza dodaję zawsze pokrojone w plasterki odtłuszczone parówki i podaję z ugotowanym na sypko ryżem. Robiłam je nie pierwszy raz, moja mama robi od paru lat, a przepis dostałam od teściowej. Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszne leczo z cukinią do słoików na zimę. Z tak przygotowane lecza możemy bardzo szybko przyrządzić p.
Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Podawaj z kromką dobrego chleba. Nie pamiętam dokładnie kiedy zjedlismy ostatni słoik, ale na pewno było to po kilku miesiącach od zrobienia. Teraz też takie zrobiłam.
Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal. Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal. Sposobów na wykonanie jest wiele, a wśród nich wyróżnia się leczo z cukinią oraz leczo z kiełbasą.
Zapraszam dzisiaj na proste pyszne i domowe leczo z pieczarkami. Możliwe do przygotowania w wersji z kiełbasą, bez kiełbasy lub z fasolą. Paprykęnależy pokroić w grubą kostkęa cebulę w półkrążki. Przegotowane pieczarki kroimy też w kostkęlub tylko na pół i łączymy z papryką i cebulą.
Gotowe warzywa wrzucamy do gotowanej zaleway i zagotowujemy około 5- minut aż warzywa będą miękkie. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Twarde boki kroimy w kostkę.
Nie trzeba nawet wiele doprawiać. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Zobacz filWegetariańskie leczo z cukinii. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo rybne z pieczarkami. Sprawdź jak przygotować bezmięsną wersję węgierskiego leczo, z pieczarkami, papryką, cebulą i przyprawami.
Poznaj przepisy i inspiracje WINIARY. LECZO Z CUKINIĄ NA ZIMĘ Warzywne leczo pachnące słońcem i wakacyjnymi wspomnieniami. W tym roku nie udało mi się całej porcji zamknąć w słoikach, bo cześć zjedliśmy na bieżąco, od razu po przygotowaniu;) Teoretycznie jednak całość powinna się zmieścić w ok.
Zróbcie je koniecznie, bo jest.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.