To proste leczo jest super bazą dla różnych specjałów. Uwielbiane,zwłaszcza przez studentów :) dodawane jest do. Lekkie danie na letni obiad. Leczo z kiełbaską i warzywami.
Latem jak tylko zobaczę gdzieś w sklepie cukinie to od razu mam ochotę na to.
Dodatki Kapusta modra - dodatek do drugiego dania. Macie już dość przetworów? Ja jeszcze nie ale :)Dzisiaj leczo do słoików. Prawdopodobnie najlepsze leczo!
I jest to właśnie to leczo z cukini, ale i moje ulubione placki z cukinii. Ważną informacją jest to, że ja zawsze przepis na leczo z cukinii szykuję w jednym garnku. Moje leczo z cukinia znika w godzinę, więc uwierzcie mi, że gotuję je dość często.
Zobacz, jak zrobić leczo. Przepisy na leczo są różne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza.
Dla Węgrów to jest raczej dodatek do dań, a nie danie samo w sobie. Coś jakby porównać naszą kapustę zasmażaną do bigosu. Wbijasz do knajpy i zamawiasz samą zasmażaną… Co do samego leczo, to podobnie jest, jak z naszym bigosem – każdy robi po swojemu. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania.
To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Ja do leczo dodaję też paprykę wędzoną, która pasuje do tego dania, jak do żadnego innego. Mój przepis na leczo wegetariańskie jest dopracowany do perfekcji. Bardzo często szykuję leczo bez mięsa, ponieważ jest to danie jednogarnkowe i można je długo przechowywać w lodówce.
Super pyszne jest też moje leczo z kiełbasą. Kup leczo w Dania gotowe - Najwięcej ofert w jednym miejscu. Radość zakupów i 1 bezpieczeństwa dla każdej transakcji.
Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY.
Następnie ustawić czas na minut i nacisnąć przycisk START. Do misy urządzenia wlać olej, wrzucić cebulę a po 2-minutach pokrojoną kiełbasę, podsmażyć mieszając od czasu do czasu. Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz. Podobne do tego przepisu. Do tego dania świetnie pasuje również cukinia.
Składniki na patelni zalej wymieszaną z wodą przyprawą do leczo, która wzbogaci smak dania i nada mu właściwą konsystencję. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje i dodaj do niego kilka łyżek pikantnego ketchupu. Nasze leczo z cukinią i bakłażanem przypomina nieco wegetariańskie ratatouille z Prowansji, które zawiera przede wszystkim cukinię i bakłażana.
Co ciekawe i zaskakujące, na Węgrzech do dania nie dodaje się cukinii. Potrawa pasuje przede wszystkim do mięsnych przysmaków. Składniki: dwie młode cukinie, duża cebula, dużo masła, salsicce (włoskie kiełbaski, bardzo polecam ᶘᵒᴥᵒᶅ), sos pomidorowy (3g W na 100g produktu), przyprawy i mozarella. Sezon cukiniowy kojarzy się leczem.
To danie gości chyba w każdym domu. Dziś polecam zapiekaną cukinie. Jako nadzienia użyłam typowych składników lecza-kiełbasa, pomidor, papryka. Jest proste do przygotowania, wykorzystujemy do niego sezonowe składniki, a największą chyba zaletą, jest to, że danie to pozwala na modyfikacje zależnie od tego, co akurat mamy w lodówce.
Ratatuj to francuskie leczo warzywne, przygotowywane na bazie cukinii, bakłażana, pomidorów i papryki. Wśród licznych dań z bakłażana i cukinii, to znajduje się zdecydowanie w czołówce stawki. A leczo musi być lśniące, gęste, błyszczące i pełne dymnego, głębokiego aromatu – dlatego poniżej znajdziecie garść zasa jak przygotować dokładnie takie porządne, wegańskie, węgierskie leczo: Wędzona papryka: najważniejsza przyprawa, która sprawia, że jarskie leczo ma głęboki, dymny aromat. Opis przepisu: Autor: WINIARY W upalne letnie dni idealnie sprawdzą się dania jarskie, obfitujące w soczyste warzywa.
Jedną z propozycji o nieco śródziemnomorskim rodowodzie jest leczo warzywne przygotowywane z cukinii, bakłażana i trzech rodzajów papryk. Wykonanie trwa chwilę, a smak jest zachwycający. Cukinię pokrój w kawałki podobne do tych, w jakie była pokrojona papryka. Wrzuć do garnka i gotuj kolejne minut. Rozgrzej patelnię, najlepiej grillową.
Wyłóż na nią tofu i podsmażaj ze wszystkich stron. Jeśli jednak wolisz wersję z kiełbasą, ale bez fasoli to polecam Ci mój przepis na leczo z kiełbasą. Takie leczo jest bardzo smaczne.
Mam też przepis na świetne leczo warzywne, do którego nie daję już dodatku mięs, za to dużo pysznych warzyw. Zapraszam Cie mo moje leczo z fasolą. Z fasolki odciąć końce , przekroić na pół , umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Pieczarki obrać pokroić na plasterki i usmażyć na maśle aż woda z nich odparuje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.