środa, 14 grudnia 2016

Papryka konserwowa z olejem

PAPRYKA MARYNOWANA W SŁOIKACH. Dolałam do niej ocet, wsypałam cukier i sól. Do każdego słoika wsypałam. Papryka marynowana z olejem. Wersja mobilna Napisz do nas Regulamin Polityka cookies Polityka prywatności Reklama.


Przepis zdobył mój mąż najlepszy od najl Zobacz więcej.

Obserwuj bloga Obserwujesz bloga kuchnia na obcasach. Od ponad lat przygotowuję paprykę z tego przepisu. Przechowywana w piwnicy może stać bardzo długo-aż do kolejnego sezonu. Ważnym etapem w przygotowaniu papryki, jest czas gotowania słoików, nie może być zbyt długi gdyż papryka będzie bardzo miękka, i nie będzie się nadawała do sałatek, czy koreczków.


Dodane przez anetwawa w: Tylko o kuchni. Witam,mam pytanie kupiłam opakowanie krewetek w zalewie i kompletnie nie wiem co można z nich przyrządzić. Proszę o jakieś propozycję.


Przepis na nią dostałam od mamy, ona zaś od którejś z koleżanek. Nasz poniższy przepis jest prosty i dość szybki w wykonaniu.

Taka papryka marynowana z olejem smakuje przepysznie. Nie jest też za mocno kwaśna – idealnie dopasowana pod nasze kubki smakowe. Dodatek miodu do marynaty sprawia, że papryka jest niesamowicie smaczna, słodka, chrupiąca, po prostu idealna. Włożyć do czystych i suchych słoików. Do słoików wcześniej wyparzonych wkładamy paprykę, do każdego słoika dajemy po liściu, ziele angielskie i kilka ziarenek gorczycy.


Zalewamy ciepłą zalewą, do każdego słoika wlewamy odrobinę oleju. Pasteryzujemy 15minut, małe słoiki 10min. Jest przepyszna, a przepis mam od mamy. Składniki: papryka (może być różnokolorowa) Zalewa:. Gotujemy składniki zalewy.


Polecam prosty przepis na pyszny dodatek do wędlin, jak również dobry składnik do sałatek. Subskrybuj po kolejne przepisy! Szczegółowy przepis na blogu Domog.


Najczęściej przygotowuję ją z dodatkiem miodu, jednak w tym roku znalazłam przepis na tradycyjną paprykę konserwową. Witam proszę o dobry przepis na buraki z papryką takie do słoików robiłam raz ale coś mi nie wyszło bo były nie zbyt smaczne. Przygotowanie jest bardzo proste, a dodatki możesz skomponować według własnych upodobań smakowych. Do swoich słoiczków dorzucam – cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.


Dzięki dodatkom nabiera wyjątkowego smaku i aromatu.

Czosnek obierz, pokrojoną paprykę włóż do słoików, gęsto przekładając ząbkami czosnku. Zagotuj wodę z octem, cukrem i solą, gotuj min na małym ogniu. Całość przełóż do słoików. W garnku podgrzej wodę razem z miodem, solą oraz octem.


Na koniec ustaw słoiki do góry dnem tak, aby były szczelnie zamknięte. Tak przygotowaną ciepłą zalewę wlej do słoików. Przepis jest prosty, a papryka konserwowa przyda się do sałatek, przekąsek i dań obiadowych. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania.


Z zalewą chyba mniejszy problem, bo z łatwością można jej dorobić na bieżąco. Na początek zrobiłabym z podwójnej porcji, bo tyle powinno wystarczyć. Oleju na górę słoika wystarczą 3-łyżki. Słodka, bardzo aromatyczna i zdrowa przekąska, a także dodatek do zimowych kanapek. Kolorowe dojrzałe strąki pieczemy w piekarniku lub na grillu.


Czerwona, zielona, żółta, pomarańczowa – papryka. Warzywo, które kusi swoim smakiem, zdobi potrawy, wzmacnia siły witalne oraz poprawia libido. Kaloryczność 1g papryki czerwonej wynosi około kalorii, podobnie jak zielonej, a żółtej - kalorii. Z tego przepisu otrzymacie świetną domową, marynowaną w zalewie octowej paprykę.


Sprawdzony i łatwy przepis. Jak zalejemy gorącą zalewą i po natychmiastowym zamknięciu słoika odwrócimy go do góry dnem,do momentu aż całkowicie wystygną,słoik bez pasteryzowania się zamknie -na pewno się papryka nie popsuje. W czasie pasteryzacji papryka robi się za miękka,a w zalewie ładnie skruszeje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty