czwartek, 15 grudnia 2016

Potrawy z cukini leczo

Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia.


Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki.

Polecam podawać leczo z bagietką. Jeśli chcecie zrobić tę potrawę np. Lekki i pożywny obiad na letnie upały. W wersji wegetariańskiej smakuje równie dobrze, co z mięsem. Przy odrobinie fantazji pizza może się stać wykwintną potrawą!


Zielona sałatka z cukinią i groszkiem. Bardzo wiosenna, zdrowa i przepyszna - prawdziwa bomba witaminowa! Na Węgrzech leczo najczęściej podawane jest jako dodatek do potraw mięsnych.

W Polsce bezmięsne leczo może być zaproponowane podobnie - z mięsem i np. Składa się z duszonych, sezonowych warzyw, które są odpowiednio przyprawione. Typowo węgierską wersja dania bazuje na pomidorach i czerwonej papryce.


W Polsce leczo chętnie uzupełnia się o cukinie lub bakłażany, cebulę i. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. Te potrawy z dodatkiem cukinii, pieczarek itp, to nie jest leczo, tylko bardziej ratatouille :) Pozdrawiam. Cukinię można przygotowywać na wiele sposobów: piec, smażyć, faszerować i marynować.


Cukinia, nazywana również kabaczkiem, to idealne warzywo dla dbających o zdrowię i osób na diecie. Sprawdź tu sprawdzony przepis! Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. NAJLEPSZE PRZEPISY Z CUKINII.


Zebrałam dla Was wszystkie moje przepisy w jednym miejscu dzięki czemu w sezonie na cuknie bez problemu wyczarujecie coś pysznego. Na naszych stołach leczo też jednak chętnie gości – i latem, i zimą. Podajemy proste przepisy na leczo domowej roboty.

Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Wspaniały i zdecydowane najlepszy przepis na leczo z cukinii. To pyszne leczo z cukinią polecam szykować w sezonie na cukinie. Jest to danie szybkie, proste i zrobisz je od początku do końca w jednym garnku.


A czasem z ryżem, makaronem, ziemniakami. Z jakimi dodatkami Wy je jadacie? Osobiście nigdy nie przepadałam za wersją leczo z kiełbasą z dodatkiem cukinii. To w wykonaniu mojej mamy zawsze wydawało mi się zbyt kwaskowate.


Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Leczo z kiełbasą – przepis. Dodane przez kathleen w: Tylko o kuchni.


W kuchni cukinia odkrywa cały wachlarz możliwości i pobudza kulinarną fantazję. Potrawy z cukinii Łagodna, neutralna w smaku cukinia to wyśmienity dodatek do rozmaitych warzywnych kompozycji. Młodą cukinię można jeść na surowo, do kanapek lub sałatek zamiast zielonego ogórka.


Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty