Przyrumienioną paprykę przełóż do miski, przykryj ją kawałkiem folii przezroczystej. Odłóż, aż papryka całkowicie wystygnie. Wtedy ściągnij folię i delikatnie, małym nożykiem ściągaj skórkę z papryki, będzie to bardzo proste i potrwa dosłownie kilka minut. Obraną paprykę pokrój w paski lub kostkę.
KREM Z PAPRYKI – przepis: Papryki czyszczę z gniazd nasiennych i kroję w duże kawałki.
Obok kładę obrane i pokrojone cebule, marchewki i obrany z łupin czosnek. Polewam olejem, posypuję solą i mieszam. Zupa krem z czerwonej papryki jest kremowa i słodka. Bardzo smaczna, a do tego ta niebanalna barwa - cudownie intensywny pomarańcz.
Można podawać ją z groszkiem ptysiowym, a jeśli chcemy otrzymać zupę bardziej treściową to np. Papryki przełóż do czystego bulionu, dodaj pomidory z puszki oraz cebulę i czosnek. Zblenduj na krem, dopraw i zagotuj.
Zupę-krem z pieczonych pomidorów i papryki podawaj z pokrojoną mozzarellą oraz listkami świeżej bazylii.
Zupa paprykowa - zupa krem z papryki z dodatkiem parmezanu i grzanek czosnkowych, opcjonalnie także z podsmażonym chorizo lub suszoną szynką. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Nic więcej do szczęścia nie potrzeba!
Chociaż potrzeba jednej rzeczy – dokładki. Najlepiej od razu podwoić ilość składników, bo nam było mało, a na dokładki nie było. Trochę zmodyfikowałam przepis:) Papryka na godzinę do piekarnika, uprzednio pociętą na pół i posmarowaną oliwą.
Po 30min przerzucam na drugą stronę dodając do papryki całą cebulę i czosnek zawinięty w folię aluminiową w łupinkach. Tak naprawdę do zupy nie potrzebujemy przypraw, aby zachwycić się jej smakiem, a właściwie smakiem pieczonych warzyw. Ta słodycz, która wydobywa się z pomidorów i papryki podczas pieczenia, nadaje tej zupie krem wyjątkowego smaku.
Nie ma zatem na co czekać, pora brać się do roboty #128578; Papryka jest warzywem dość specyficznym. Jedni wprost za nią przepadają, inni niekoniecznie. Znam jednak niewiele osób, które nigdy nie odmawiają papryki prosto z. Rozgrzeje, a także nasyci. Pamiętajmy o tym, by jedną paprykę zostawić do dekoracji. Wczoraj znalazłam Cię w Kuchni Lidla i obejrzałam już chyba większość filmików z Twoim udziałem #128521; Twoja energia i pasja są do pozazdroszczenia!
Właśnie skończyłam robić krem z papryki i wyszedł przepysznie – kremowy, delikatny i słodki. Zaraz biorę się za stir fry z ciecierzycy.
Kopytka zapiekane z papryką i kurczakiem. Zaloguj się aby zapamiętywać przepisy. Do wywaru dodaj upieczonę paprykę, pomidory i obrany czosnek. Później dodaj szczyptę chili, tymianek, sól i pieprz. Całość zagotuj i zmiksuj blenderem.
Zupę podawaj z prażonymi pestkami dynii i bryndzą. Porcja tradycyjnej pomidorowej ma 2kcal, a w naszej wersji 1kcal. W sam raz na zbliżające się zimne i długie wieczory. Składniki: żółte papryki (ok 7g) duże ziemniaki.
Gdy woda z warzywami zagotuje się dodajemy podsmażoną cebulę i przyprawy. Zobacz także: Zupa ze świeżych ogórków to odświeżony smak klasycznej ogórkowej. Gotujemy na małym ogniu około 2-godziny. Gdy już mamy przygotowany bulion, zrobienie kremu z papryki będzie dziecinnie proste.
Krem z papryki – przepis. Zupa z czerwonej papryki ma intensywny smak, można ją przyrządzać o każdej porze roku, a już na pewno w sezonie na świeże papryki. Zupa - krem paprykowa - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Z ziół zaś krem z pomidorów pasuje z bazylią, natką pietruszki, szczypiorkiem, oregano lub też z kolendrą.
A jeśli lubisz orzeszki piniowe, to jak najbardziej możesz zaszaleć i dodać je do zupy krem z pomidorów. Zupa-krem z pieczonej papryki. Pokochałam zupy na bazie pieczonych warzyw, bo pieczenie wydobywa z nich dodatkowy smak. Tak też jest w przypadku zupy paprykowej, ma nie tylko piękny kolor, ale też intensywny smak.
W trakcie pieczenia papryka zyskuje pewnej słodyczy i taka zupa z papryk jest wyśmienita. Przepis na zupę-krem z papryki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.