Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na golonka z miodem. Dziś w munu rewelacyjna golonka po bawarsku. Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach mięso!
Ulubione danie wszystkich facetów. A podana z musztardą i chrzanem to prawdziwy rarytas.
Lista przepisów na golonka z miodem z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Po dodaniu warzyw i soli gotujemy kolejną godzinę. Golonka z miodem przepis - Durszlak. Przygotowujemy marynatę: w dużej misce lub garnku mieszamy piwo z majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką mieloną, kminkiem, pieprzem.
Ten smak zagościł do restauracji Chata Paprocańska w Tychach. Bawarskie menu zaproponowała lokalowi Magda Gessler. Dodatkowo w menu śląskiej restauracji znalazły się bawarska kartoflanka, wurst salad oraz fasolka z antonówką, cukrem i oregano, a także zapiekanka i kopytka z gorgonzolą.
Wyśmienite miękkie mięso z warzywami duszone do perfekcji w aromatycznym rosole czyli golonka po bawarsku. Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.
Potwierdzam, że mam ukończone 16. Na przykład z dodatkiem ostrej musztardy, miodu i piwa. W ten sposób przyrządzona golonka jest mięciutka, soczysta i dosłownie rozpływa się w ustach. Rarytasem jest jej glazurowana skórka.
Najlepiej smakuje z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków oraz surówką z kiszonej kapusty. Mięso natarte przyprawami, pieczone z piwem jest mięciutkie a skórka chrupiąca. Jest to na prawdę pyszne danie dla miłośników mięsa.
Sorry for the interruption. We have been receiving a large volume of requests from your network. To continue with your experience, please fill out the form below. Po bawarsku, z miodem, w sosie musztardowym.
Można ją podawać na wiele sposobów. Wiecie gdzie na golonkę mówi się ajsbajna?
Moja golonka po bawarsku - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Na samym końcu dodajemy pomidory. Po tym czasie wyjmujemy golonkę, a pomiędzy mięso wkładamy warzywa. Musztardę mieszamy z piwem i zalewamy golonkę.
Pod koniec jeszcze posmarowałam miodem zmieszanym z sosem sojowym i cytryną. A sos - rewelacja: oryginalny, ciekawy smak. Wlać piwo wymieszane z miodem, sosem sojowym, olejem oraz octem jabłkowym. Na godzinę wstawić do piekarnika, rozgrzanego do 1st.
Mniej więcej co minut polać powstającym sosem. Podawać z pieczonymi ziemniakami oraz zasmażaną kapustą. Ostatnio same słodkości pojawiały się na moim blogu. Ale tym razem za gotowanie zabrał się Piotrek, to jego sposób. Co 15- minut wyjmijcie golonkę i ponownie polejcie ją marynatą.
W ostatnim cyklu dodajcie do marynaty łyżkę oleju, po to aby skórka golonki stała się błyszcząca. Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz. W poniższej ramce wpisz problem, który zwrócił Twoją uwagę.
Po zatwierdzeniu zgłoszenia Twój opis zostanie przekazany do Redakcji serwisu. Dziękujemy za wszelkie zgłoszenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.