wtorek, 16 grudnia 2014

Ryba po grecku mniam mniam

Ale za to jak taka ryba po grecku wygląda! No zjawiskowo po prostu :) A do tego jest dobra na ciepło i na zimno. Dzięki temu sprawdzonemu przepisowi przygotujesz przepyszną rybę po grecku, która będzie super smaczną pozycją w menu na Wigilię i święta Bożego Narodzenia. Przygotowanie dania ryba po grecku Warzywa obieramy , myjemy i ścieramy na dużych oczkach.


Cebulę kroimy w póltalarki.

Rozgrzewamy łyżki oliwy podsmażamy starte warzywa (marchew, piertuszkę, seler) Lekko solimy i po kilku minutach przykrywamy patelenię. Można też na całym oleju usmażyć warzywa z cebulą, dodać wodę i pomidory, a na koniec włożyć surowe filety i razem poddusić 5-minut. Prawidłowo rybę po grecku robi się tak jak w pierwszym wariancie i podaje schłodzoną. Sprawdzony przepis na rybka po grecku od MniamMniam. Smacznie, szybko i tanio.


Gotuj razem z nami krok po kroku! Marchewki ugotować nie obrane, odstawić do wystudzenia.

Filety z ryby , jeżeli były rozmrażane należy osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku.


Jeśli lubisz ryby i zastanawiasz się co podać na obiad. Rybę z warzywami możesz podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bardzo dobrze smakuje podgrzewana na drugi, czy na trzeci dzień. A oto filmik jak przygotowałam rybę po grecku -klasyczną i pyszną.


Zapraszam do obejrzenia! Są tysiące przepisów na rybę po grecku, ale ta po prostu. Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni.


To tradycyjne polskie danie serwowane jest najczęściej na Wigilię. Jest to jedna z naszych ulubionych świątecznych potraw. Wiele osób, które dotąd nie były przekonane do tego dania, to po posmakowaniu wersji ryby po grecku wg przepisu mojej Babci, stali się jej wielkimi fanami.


Mniam, mniam, jedzonko dla mnie :D Jak jest rybka, to nic mi więcej nie potrzeba ;).

Rybę myjemy, obsuszamy ręcznikiem kuchennym, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przekładamy na głęboki półmisek. Teraz i ty możesz przygotować rybę po grecku Magdy Gessler. Sprawdź, jak rybę po grecku przyrządza Magda Gessler i zainspiruj się jej pomysłem!


Moja najlepsza ryba po grecku jaką udało mi sie zrobić. Dodalam wiecej przecieru i troszke wiecej przypraw i wyszla mega pyszna. Co prawda smakuje mi bardziej ta smazona wersja ryby. Durszlak - ryba po grecku na obiad.


Karp po grecku to brzmi pysznie, nigdy nie próbowałam do tej pory bo u mnie w domu albo królował karp smażony, albo ryba po grecku z dorsza. Odpowiadając na pytania: Chodzi o gospodarstwo Charzykowy, a moja propozycja dania jest świąteczna, bo ze świętami najbardzij kojarzy mi się karp. Dzisiaj filet z mintaja w. Nie lubię ryby po grecku, która jest podawana w całości. Ryba smakuje na ciepło i zimno.


Osobiście rybę rozdrabniam na kawałeczki i dopiero przykrywam warzywami. Sądzę, iż najlepiej sprawdza się mieszanka flądry i dorsza. Co na wigilie dla Rocznego dziecka ? Jak w temacie co można na stole wigilijnym dla Roczniaka podać żeby mu smakowało i nie było jakiś sensacji większych , no bo grochu z kapusta to nie zaserwuje młodej.


Wlasnie dosc czesto spotykalem sie z ryba po grecku , gdzie to po grecku co prawda jest, ale ryby to jakos nie widac. Sekretem sosu do tej ryby po grecku są pomidory. Również paprykę chili orginalną i koncentrat Heinz z oliwką. Zamiast wody zawsze dodaję do potraw wywar z kurczaka.


Codziennie gotuję udko dla ulubieńca to mam. Pewnie nie jest to ryba po grecku tylko moja wersja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty