piątek, 26 grudnia 2014

Jak smazyc rybe do ryby po grecku

Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, odłożyć. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka i zalać wrzącą wodą, posolić. Gotować przez - minut pod uchyloną pokrywą.


Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku.


Jak smażyć ryby mrożone? Ryby mrożone a właściwie filety ryb, często są nieodpowiednio smażone. Po wielu próbach rezygnujemy, gdyż ryby się rozpadają, panierka przywiera do patelni, a samą patelnię trzeba skrobać.


Niestety – ryby trzeba umieć usmażyć, a żeby się nauczyć to trzeba mieć podstawową wiedzę. Ryby to źródło niezbędnych dla naszego zdrowia kwasów tłuszczowych Omega-3. Możemy przyrządzać je na wiele sposobów, jednak najczęściej decydujemy się rybę po prostu usmażyć. Nie jest to może najzdrowsza z meto ale komu nie smakuje pyszny i rumiany filecik rybny? Niestety smażenie ryb wymaga nieco więcej umiejętności, niż smażenie mięsa.


Przepisy z kategorii przepis smażyć rybę. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Dzięki temu mięso nie będzie przywierać i nie przypali się.


Smaż, aż będzie zarumienione z obu stron. Czas smażenia jest zależny od grubości kawałków ryby, ale cienkie filety smaż po ok. Smażoną rybę podawaj z frytkami, surówką z kapusty oraz różnego rodzaju sosami. Ryby to niezastąpione źródło wielu cennych dla naszego organizmu składników.


Oczywiście nie bez znaczenia są też ich wspaniałe walory smakowe,z uwagi na które tak wiele osób uwielbia dania rybne. Nie da się ukryć, że najzdrowsze ryby to te pieczone w piekarniku, dlatego też takie właśnie jedzmy najczęściej. Jeśli jednak najdzie nas ochota na pyszną smażoną rybkę, warto. Ryba panierowana i smażona to idealna potrawa zarówno na świąteczny stół, jak i na zwykły obiad.


Rodzajów ryb nadających się do panierowania jest niemal tak wiele, jak samych sposobów panierowania. Kluczem do wykonania smacznej potrawy jest odpowiednie panierowanie ryby. Ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na patelni.


Cebulę zeszklić na oliwie, ostudzić. Wodę, ocet, cukier i łyżkę soli razem zagotować Z cebuli, zalewy i przypraw oraz keczupu i przecieru pomidorowego zrobić zalewę. Przekładać ostudzoną zalewą usmażone ryby.


Ryba to zdrowy dodatek do obiadu, ale by dobrze smakowała trzeba ją odpowiednio przygotować. W jaki sposób zrobić rybę, aby była jak najpyszniejsza i zachowała jak najwięcej swoich cennych wartości? Odtąd na Twoim talerzu będą gościć przeróżne rybne potrawy. Opis przepisu: Autor: dam8Pyszną i złocistą rybę smażoną w mące przed smażeniem skrapiamy sokiem z cytryny, co cudownie podkreśla smak potrawy. Następnie kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na złocisty kolor.


Ryba smażona w mące to opcja idealna dla osób, które ze swojej diety wykluczyły jajka - w tym wypadku do panierowania używamy jedynie soku z cytryny i mąki. Ryby tłuste -skrapiamy sokiem z cytryny lub obkładamy obraną pokrojoną cebulą. Najlepsze przyprawy i podprawy do ryb Oowoce cytrusowe, które podkreślają smak ryby. Przekąski Genialnie prosta ryba po grecku – tradycyjny przepis.


Klasyka na polskiego stołu,. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych (m.in. w związku z wysyłaniem materiałów reklamowych, informacji o nowościach, promocjach itp.) przez Prymat Sp. Jej smak zależy od tego jakiej użyjecie ryby, jakie będą przyprawy, jak sama ryba zostanie usmażona oraz od konsystencji sosu. Tak przygotowany filet jest ciężki i napompowany sporą ilością wody, dlatego należy go odcisnąć czyli położyć na grubej warstwie papierowych ręczników, przykryć równie grubą warstwą i mocno. Znudziły Ci się zwykłe kostki lodu a mrożone owoce wcale nie wyglądają tak ładnie po wrzuceniu do napoju?


Dobrym zamiennikiem będą owoce. Przepraszam z góry za - być może - głupie pytanie, no ale jeszcze nigdy tego nie robiłam:) Da się to jakoś zrobić, żeby nie obryzgało mi całej kuchni i żeby ryba się nie rozpadła? Uwielbiam rybe po grecku!


Mam pytanie – może coś mi poradzicie. Poszukuej jakieś dobrej maszynki do tarcia warzyw ale właśnie żeby były w miarę potem zbliżone do tartych warzy na oczkach zwykłej tarki. Niestety tarcie dla mnie na zwykłej tarce to prawdziwa trauma – szczególnie dużych ilości warzyw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty