poniedziałek, 30 listopada 2015

Ryba po grecku onet

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników. Regulamin i zasady obowiązujące na. Ryba po grecku jest smaczna niezależnie od tego, czy podaje się ją na ciepło, czy na zimno.


Dowiedz się, jak wykonać tę potrawę samodzielnie. Poniższy przepis przewiduje porcje dla czterech osób. Przygotowanie dania zajmuje nieco ponad godzinę, jednak efekt końcowy jest warty czasu spędzonego w kuchni.

Do tej potrawy nadaje się każdy gatunek ryby, najlepiej gotowe świeże filety lub mrożone. Opłucz je pod bieżącą wodą, pokrój na mniejsze kawałki, oprósz pieprzem i solą z obu stron na gorącym oleju. Umytą i osuszoną rybę kroimy na kawałki po ok. Oprószamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w grubą kostkę.


W tym czasie na tarce o grubych oczkach ścieramy marchew i selera. Dorzucamy na patelnię do podsmażonej cebuli. Po ostygnięciu część z nich znacznie osłabnie.


Także w tej chwili smak powinien być bardzo zdecydowany.

Rybę przykrywamy sporą warstwą sosu. Wyciągamy ziarenka pieprzu i liść laurowy na wierzch. Odstawiamy w chłodne miejsce przynajmniej na 3-godziny.


Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli.


Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Jw , czemu ryba po grecku mówimy , ze jest po grecku ? Słyszałem również nazwy ryba po kaszubsku. Zobacz odpowiedzi na pytanie: Jak podgrzać rybę po grecku?


Weź udział w sondzie Czy można mrozić rybę po grecku w Zapytaj. Jeśli lubisz ryby i zastanawiasz się co podać na obiad. Rybę z warzywami możesz podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bardzo dobrze smakuje podgrzewana na drugi, czy na trzeci dzień. Pani Aniu, w poszukiwaniu przepisu na rybę po grecku zauważyłam, że przy swoim przepisie ma Pani oznaczenie bezglutenowe, zapomniała Pani, że rybę obtaczamy w mące pszennej ! Proszę zweryfikować oznaczenia w przepisach, w przeciwnym razie Może Pani komuś zaszkodzić.


Jednak uniwersalność oraz ciekawy warzywny smak czynią z niej danie idealne na wczesną kolację lub lunch. Kupując rybę filetowaną zwróć uwagę na jej świeżość.

Za to potrawę chyba można uznać za tradycyjnie polską. W oryginale ryba powinna być smażona. Ja jednak tę potrawę wolę w wersji odc Zobacz więcej.


Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga codogara. Tradycyjna ryba po grecku – idealna na Wigilię i nie tylko! Klasyka na wigilijnym stole - ryba po grecku w sosie z duszonych warzyw i koncentratu pomidorowego. Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada.


Być może nazwa ryby „po grecku” wzięła się stą że w kuchni śródziemnomorskiej bardzo popularne są warzywa duszone w oliwie, często z pomidorami. Przekąski Ryba po Grecku. Podawane są na zimno jako przystawki.


Znak zodiaku Ryby - zobacz co dziś go czeka przeglądając horoskop zodiakalny dzienny. Gdy nie ma zbyt wiele czasu najlepiej sprawdzają się klasyczne, wypróbowane rozwiązania. Boże Narodzenie to święto przy stole obfitującym w ryby w różnych wersjach. Dzisiaj przygotowałam coś wszystkim dobrze znanego i lubianego - rybę po grecku. Miruna do ryby po grecku.


Do wykonania ryby po grecku zdecydowanie lepszym wyborem będzie ryba chuda. Pamiętajmy, że warzywa dusimy z dodatkiem tłuszczu (najczęściej oleju lub oliwy z oliwek), a same warzywa również puszczą sok, stąd usmażona, tłusta ryba nie będzie dobrze komponować się w tym zestawie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty