czwartek, 12 listopada 2015

Przepis na pączki na parze

Jak zwał tak zwał, ważne że są mięciutkie, pachnące i smaczne - smak z dzieciństwa. Po wyrośnięciu ciasta rozwałkować, wykrawać pączki i poczekać chwile aby wyrosły na stolnicy. Wodę w garnku postawić, obwiązać gazą i przykryć miską do góry dnem.


Gdy będzie się woda gotować kłaść pączki na gazę i przykryć z powrotem miską. Należy gotować pączki na parze 4-mniut.

DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. To na pewno fajna alternatywa, a w dodatku z jednego ciasta można przygotować część smażonych, a część pączków na parze. A jeśli wolicie klasyczne, takie smażone na głębokim tłuszczu, to koniecznie wypróbujcie: pączki idealne. W naszej rodzinie pampuchy przygotowywało się od zawsze. Buchty znane są nie tylko w Polsce, a ich spotkać je można pod różnymi nazwami: parowańce, kluski na parze, pampuchy, parzaki, pyzy drożdżowe, pączki na parze, bułki na parze.


Posmakuj tradycyjnej polskiej kuchni i przygotuj kluski na parze, czyli popularne pampuchy. Te puszyste pączki z drożdżowego ciasta gotuje się zaledwie w kilka minut - w parowarze lub po prostu w garnku nad gorącą wodą. Pampuchy najlepiej smakują podawane na ciepło z ulubionym dżemem lub po prostu z cukrem.

Czy ktoś posiada przepisy na gotowanie na parze? Bardzo proszę o przesłanie takich przepisów :-) Odp. Dodane przez krakers w: Tylko o kuchni. Mój najstarszy przepis na pączki. Smażę je od dawna - to przepis, który nigdy mnie nie zawiódł.


Zawsze się udają, są mięciutkie, nie chłoną tłuszczu. Najlepsze na gorąco :-). Drożdże wraz z cukrem rozpuścić w ciepłym mleku, dodać mąkę, szczyptę soli,jajko, zagnieść ciasto. Powinno podwoić objętość. Z ciasta odrywać niewielkie części, spłaszczać, nakładać dżem, zawijać w kuleczki.


Tradycyjny przepis na domowe pączki, nie tylko na Tłusty Czwartek. Nadziewane marmoladą, z lukrem lub cukrem pudrem. Oto najlepszy przepis na pączki, z filmem instruktażowym i wskazówkami co do smażenia. Jak usmażyć idealne pączki. Kiedy wypada tłusty czwartek.


Przepis na pączki tradycyjne.

Pyszne, puszyste, mięciutkie i bardzo delikatne pączki. Jak dla mnie lepsze niż z cukierni. Najszybciej znikają jeszcze ciepłe, choć na drugi dzień pączki są również pyszne.


Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Kluski na parze, pampuchy lub buchty, tak różne nazwy, a jeden przepis. Tłusty czwartek wcale nie musi być taki tłusty! Poznaj najlepsze przepisy na dietetyczne pączki. Dzięki nim nie przytyjesz!


Przekonaj się, że nawet będąc na diecie odchudzającej nie musisz rezygnować ze słodkich przyjemności! Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Drożdże wkruszamy do miski, zasypujemy je łyżkami cukru i zalewamy ciepłym lecz nie gorącym mlekiem, dodajemy około łyżek mąki i mieszamy zaczyn.


Pączki na parze moje gotowanie przepis. Odstawiamy przykrytą miskę do rozpuszczenia drożdży. Potem dodajemy jajka, mąke i razem wszystko mieszamy tak aby ciasto było jednolite.


Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Układać na wysypanym mąką blacie, przykryć ściereczką do wyrośnięcia. Dania z pary są smaczne i proste do przygotowania, można przygotować na parze dosłownie wszystko, bo gotowanie na parze to nie tylko moda, ale i zdrowie.


Zebraliśmy najlepsze przepisy na dania z parowaru. Sprawdzona receptura na pączki z konfiturą jest sposobem na udany Tłusty Czwartek – i nie tylko. Połowę sukcesu w ich smażeniu stanowi dobrze przyrządzone ciasto.


Pamiętaj o tym, że musi ono wyrosnąć, więc jego przygotowanie należy zacząć odpowiednio wcześniej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty