piątek, 13 listopada 2015

Przepis na paczki drozdzowe

Pączki - tradycyjny przepis. Najlepsze, klasyczne pączki. Tradycyjne polskie pączki.


Do dużej miski wkruszam drożdże, dodaję łyżeczki cukru, łyżkę mąki i zalewam ciepłym mlekiem – dokładnie mieszam, przykrywam ściereczką i odstawiam na 30min.

Sposób przygotowania przepisu: Pyszne pączki bardzo łatwe do zrobienia. Mój najstarszy przepis na pączki. Smażę je od dawna - to przepis, który nigdy mnie nie zawiódł. Zawsze się udają, są mięciutkie, nie chłoną tłuszczu.


Ten przepis na pączki domowe to moim zdaniem jeden z najlepszych przepisów! Bez dużej ilości drożdży, a mimo to pączki pięknie wyrastają. Z poniższych składników wyszło mi pączków (wykrawanych szklanką o średnicy cm).

Jeśli zniechęca cię czasochłonne przygotowywanie ciasta drożdżowego, wypróbuj nasz naprawdę łatwy przepis na pączki. Nadziewane marmoladą, z lukrem lub cukrem pudrem. Zobacz nasze przepisy na Polki. Kiedy wypada tłusty czwartek. Oto najlepszy przepis na pączki, z filmem instruktażowym i wskazówkami co do smażenia.


Jeśli lubicie takie słodkie wypieki, to polecam również moje inne przepisy na domowe ciasta. Zapraszam po mój najlepszy przepis na pączki ziemniaczane na słodko. Pyszne, puszyste, mięciutkie i bardzo delikatne pączki. Moje super paczki z gotowanymi ziemniakami polecam szczególnie w karnawale.


Najszybciej znikają jeszcze ciepłe, choć na drugi dzień pączki są również pyszne. Mini pączki, czyli pączusie drożdżowe na jeden kęs to ulubiony deser dzieci i dorosłych. Z pozostałych po pieczeniu białek zawsze polecam zrobić super pyszne kokosanki. Taki przepis na małe pączki bez nadzienia jest idealny na wszelkie przyjęcia rodzinne, urodziny, zabawy szkolne, walentynki czy tłusty czwartek. Jeśli jesteś ciekaw jak zrobić mini pączki, to zapraszam do sprawdzenia przepisu na moim Blogu kulinarnym.


Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Smacznie, szybko i tanio.

Gotuj razem z nami krok po kroku! Jeśli powiem, że przepis na te racuchy jest w naszej rodzinie od dziada pradziada, to nie będzie w tym nic z przesady. Sprawdź nasze najlepsze przepisy!


Są wspaniałe, ale zdecydowanie nie dla osób na lekkiej diecie. Znamy sprawdzony przepis na pyszne pączki. Jaki jest najlepszy przepis na pyszne pączki? Kiedy powiększą swoją objętość, czas na smażenie.


Tłuszcz rozgrzej mocno, a następnie smaż pączki, aż z każdej strony będą złociste. Jak zrobić dobre pączki? Gotowe, przestudzone polej lukrem, posyp skórką pomarańczową, polej polewą czekoladową lub posyp cukrem pudrem.


Lista przepisów na paczki drozdzowe z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! W Tłusty Czwartek nie liczymy kalorii, a na naszych stołach goszczą tradycyjnie pączki, faworki, róże karnawałowe i wciąż niezmiennie popularne oponki drożdżowe – czyli obcojęzyczne donuty, inna wersja pączków.


Podpowiadamy, jak je zrobić, i podajemy sprawdzony przepis na oponki drożdżowe. W rondelku lekko podgrzewamy mleko, wylewamy je na drożdże i rozcieramy. Po około minutach jak już drożdże podrosną, dodajemy jajko i wyrabiamy ciasto (ma być ono klejące).


Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę do wyrośnięcia. Gdyby nie ilość pochłanianych kalorii, pochłaniałabym po kilka sztuk dziennie. Ciasto drożdżowe wyrabia się baaaardzo długo. A wiadomo, my matki, lubimy ekspresowe przepisy.


Dlatego dzisiaj przedstawiam Wam szybkie pączki. Te pączki mojej babci mają typową staropolską recepturę. Przepisy, jak zrobić - Smaker. Te pyszne racuchy drożdżowe swoim wyglądem przypominają pączki. Ja pamiętam, że takie robiła moja Babcia, potem Mama, więc takie robię i ja.


Są moim cudownym wspomnieniem z dzieciństwa. Pamiętam jak panie kucharki w przedszkolu przygotowywały nam czasem właśnie racuchy drożdżowe jak pączki. Ile razy słyszałam już, że najlepsze racuchy drożdżowe robi babcia. Ciasto na racuchy drożdżowe jest zawsze pachnące i puszyste.


Mój przepis na racuchy drożdżowe jest bardzo prosty i wart zapamiętania. Racuchy na drożdżach, czyli racuchy drozdzowe to idealny przykład tradycyjnego przepisu, który pamięta się z dzieciństwa. No, ale przepis to przepis, nie traci na aktualności, więc można korzystać, a mi z pewnością kiedyś w końcu uda zrobić się re-make filmu:) Pozdrawiam serdecznie!


Przygotowuje się je jak klasyczne pączki z ciasta drożdżowego, ale dodatkowo dodaje się jeszcze twaróg. Do tego czym są zawijaski dojdę za kilka postów. Teraz o samym cieście drożdżowym idealnym do pączków nadziewanych i małych pączuszków. To ciasto drożdżowe jest dość luźne w konsystencji, miękkie i pachnące.


Zacznijmy od kilku wskazówek a po nich przepis: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej, jeśli zapomnisz wcześniej wyjąć jajka z lodówki. Miękkie, puszyste mini pączki z twarogiem. Nic nie stoi na przeszkodzie, by dzisiaj również upiec pączki drożdżowe.


Takie pączki są zdrowsze i równie pyszne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty