piątek, 20 listopada 2015

Jak zrobic farsz do ryby po grecku

Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami.


Pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, odłożyć.

Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka i zalać wrzącą wodą, posolić. Gotować przez - minut pod uchyloną pokrywą. Tym razem farsz do ryby po grecku.


W mojej rodzinie jest taki zwyczaj, że to mężczyźni smażą karpia, a warzywa do ryby to specjalność mojej m Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga rozowakuchnia. W tym roku rybki robię przed sama Wigilią.

Po grecku dzień wcześniej by rybka przeszła. Postanowiłam przygotować swoją rybę po grecku, a że najlepszą robi moja mama, więc zadzwoniłam do mamy po kilka wskazówek. I tak oto przygotowałam swoją rybę z farszem warzywnym, która wyszła pyszna i delikatna. Teraz i ja wiem jak zrobić rybę po grecku :) Smacznego!


W ogóle w greckich potrawach jest wiele cebuli a już szczególnie wśród warzyw do ryby po grecku musi byc cebula! Najlepiej gdy wszystkich warzyw jest tyle samo. Cebula,marchew,pietruszka lub seler po pol kilograma np. Ja rybkę po grecku też próbowałam zrobić i mi wszyła nawet była trochę pikantna może papryki za dużo dodałam,ale była pyszna.


Zastanawiam się tylko czy gdybym rybę najpierw zrobiła w panierce czy danie miałoby podobny smak czy by się popsuło. Ja również jak moja poprzedniczka polecam rybę po grecku. Chcialabym zrobic rybe po grecku na swieta ale nie umiem. Czy ktos mi moze podac przepis ? Durszlak Ryga po grecku!


Dobry farsz do ryby po grecku to podstawa udanego dania. Można go przygotować w bardzo prosty sposób. Wystarczą nam do tego warzywa (najczęściej stosowane są tarte: marchew, pietruszka, seler i cebula), a także koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, takie jak pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Zajadamy się nią podczas Wigilii, na imieninach babci czy weselu. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Przepis jest prosty w wykonaniu, a składniki na tę potrawę - tanie. Do tego smakuje wszystkim.


Pożywna ryba i solidna porcja warzyw z ryby po grecku czynią pożądane danie w codziennej diecie. Nie ma tranowego odorku smażonej ryby morskiej a efekt taki jaki jest pożądany. Do duszonych warzyw czasem dodaję na - minut duszenia umytą skórkę z cytryny. Pani Aniu, w poszukiwaniu przepisu na rybę po grecku zauważyłam, że przy swoim przepisie ma Pani oznaczenie bezglutenowe, zapomniała Pani, że rybę obtaczamy w mące pszennej ! Proszę zweryfikować oznaczenia w przepisach, w przeciwnym razie Może Pani komuś zaszkodzić.


Rybę myjemy, obsuszamy ręcznikiem kuchennym, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przekładamy na głęboki półmisek. Pieczona pod pierzynką z duszonych warzyw – marchwi, selera, cebuli i pomidorów – może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno.


Zobacz, jak łatwo przygotować rybę po grecku w odsłonie odchudzonej. Smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Wierzchnią warstwę naszej ryby po grecku z dorsza powinien stanowić sos.


Następnie pozostawić danie na ok. W przypadku dorsza po grecku przepis można też wykonać z użyciem przecieru pomidorowego domowej roboty. Jak zrobić farsz do ryby po grecku?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty