środa, 18 listopada 2015

Przepis na papryke konserwowa

Miło jest wyjąć do obiadu, słoiczek pysznej marynowanej paprykia szczególnie w zimowe popołudnie. Teraz jest najlepszy czas na jej przygotowanie. Polecam i zapraszam do wypróbowania mojego przepisu.


Taka marynowana papryka świetnie smakuje i jest super dodatkiem do różnych dań. Do przetworów na zimę używamy z reguły papryki czerwonej, ale spokojnie możecie tez zamarynować paprykę żółtą, pomarańczową. Od ponad lat przygotowuję paprykę z tego przepisu.


Przechowywana w piwnicy może stać bardzo długo-aż do kolejnego sezonu. Ważnym etapem w przygotowaniu papryki, jest czas gotowania słoików, nie może być zbyt długi gdyż papryka będzie bardzo miękka, i nie będzie się nadawała do sałatek, czy koreczków. Z tego przepisu otrzymacie świetną domową, marynowaną w zalewie octowej paprykę. Sprawdzony i łatwy przepis.


Papryki umyć,oczyścić i pokroić w kawałki. Cebulę pokroić w pół plastry i włożyć na paprykę. Zakręcić słoiki i pasteryzować minuty.


Zimą słoiczek przygotowanej w ten sposób papryki posłuży jako dodatek do obiadu, sałatek czy kanapek. Przepis mojej mamy, lepszej nie jadłam. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać.


Papryka marynowana z tego przepisu jest zawsze pyszna i chrupiąca. Włożyć do czystych i suchych słoików. PAPRYKA KONSERWOWA - pyszna, domowa papryka konserwowa :) PRZEPISY JOLI - NAJLEPSZE, SPRAWDZONE PRZEPISY - witajcie na mojej kulinarnej stronie. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania.


Ja już kilka publikowałam kilka propozycji. Marynowana papryka to klasyczny dodatek na polskich stołach, każdy ma swój wypróbowany przepis. Dziś w wersji z cebulką. Kliknij, aby zobaczyć przepis. Pamiętam, papryka była wyzwaniem.


Po długich próbach udało mi się w końcu zrobić paprykę taką, jaką robiła mama. Dzisiaj na stronie u mnie papryka marynowana w occie u nas mówi się na nią papryka konserwowa ale to kwestia przyzwyczajeń. Polecane przepisy: papryka konserwowa przepis bez pasteryzowania Zobacz więcej. Najlepszy przepis na paprykę!


Jest krucha, dobrze doprawiona, idealna w zimie do kanapek,. To jest zupełnie inna jakość i zupełnie inny smak. Przygotowanie papryki konserwowej jest jeszcze prostsze niż sama zalewa.


Wystarczy zaopatrzyć się w odpowiednie składniki. Podstawą są oczywiście słoiki, w których będziemy przechowywać nasze przetwory przez zimę. Papryka jest niezwykle zdrowa, a zakonserwowana stanowi doskonały dodatek do serów, wędlin, kanapek i dań obiadowych. Możemy się nią raczyć przez całą zimę. Przekonaj się, że zrobienie papryki marynowanej wcale nie jest trudne.


Poznaj przepis na marynowaną paprykę. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po. Subskrybuj po kolejne przepisy! Szczegółowy przepis na blogu Domog.


Przepis na papryke konserwowa

Warto poznać kilka przepisów na te przetwory, dzięki czemu będziemy mogli dobrać idealny przepis do wykorzystania w swoim domu. Czerwona papryka konserwowa jest bardzo łatwa do przygotowania. Papryka konserwowa inaczej nazywana papryką w occie często pojawia się na naszym stole. Nie modyfikowałam go, wykorzystuję wszystkie przyprawy i zachowuję proporcje w każdym szczególe.


W następnym roku zrobię z poczwórnej porcji bo w tym roku z podwójnej i stanowczo za mało. Serdecznie dziękuję za rewelacyjny przepis. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Najczęściej przygotowuję ją z dodatkiem miodu, jednak w tym roku znalazłam przepis na tradycyjną paprykę konserwową. Wiele pozytywnych komentarzy skusiło mnie do przygotowania papryki z. Jest w naszej rodzinie od dawna i zawsze kilka słoików tak przygotowanej papryki ląduje w piwniczce.


U nas paprykę konserwową je głównie Zielonooki, ja fanką nie jestem, choć oczywiście zdarza się, że po nią sięgam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty