środa, 18 listopada 2015

Leczo cukiniowe

Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Leczo z cukinii to cudowne, letnie danie.


Leczo cukiniowe

Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Leczo jest dobre jako jednodaniowy sycący obiad lub w mniejszych ilościach jako późne śniadanie, treściwa kolacja, a nawet jako jedna z kilku potraw serwowanych na imprezie. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.


Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe. Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu.


Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Jak zrobić leczo z cukinią, papryką, cebulą i czosnkiem i czym doprawić. Kiełbasę (jeśli się da obrać ze skórki) i razem z boczkiem wędzonym pokroić w kostkę.


Przepis na mocno cukiniowe leczo z fasolką szparagową. Na patelnię wlać łyżki oleju i rozgrzać. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę (pomidory obieramy ze skórki), pieczarki kroimy w plasterki, czosnek siekamy. Rozgrzewamy olej, wrzucamy cukinię, paprykę, czosnek i cebulę, dusimy, po minutach dorzucamy pieczarki.


Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, dorzucamy pomidory i koncentrat. Placki z tartej cukinii, które mogą być dodatkiem do dania głównego, do mięsa, drobiu lub ryby. Można je też podać same, na ciepłą przekąskę.


Nadszedł czas na cukinię, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bukowska przygotowała pyszne dania z tym właśnie warzyweplacuszki z cukinii, leczo z cukinii i ciasto z cukinii. Leczo to super łatwy obia który świetnie nadaje się do słoików na zimę. Dla dziecka, które dopiero zaczyna przygodę z jedzeniem cukinię i paprykę należy pokroić w grube pasy Zobacz więcej. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo cukiniowe.


Leczo cukiniowe

Obserwuj bloga Obserwujesz bloga zadanie-gotowanie. Dobre leczo z cukinii to prawdziwa bomba, i smakowa i zdrowotna. A jak zrobić leczo z cukinii? Bardzo łatwo, gdy wykorzysta się mój przepis na leczo z cukinii:) Bo przepis nie jest trudny, a leczo według przepisu smakuje doskonale. I szybko można je przygotować, więc do dzieła!


W oryginalnej wersji do tej potrawy dodaje się wprawdzie kiełbasę oraz słoninę, ale my dzisiaj zaprezentujemy leczo wegetariańskie! Szybko i cukiniowo :) min średnie przystępne. Następna potrawa do przemycenia warzyw. Pożywne, zdrowsze i smaczne. Tym razem cukinia w wersji zapiekanych babeczek.


Super dodatek do drugiego dania. Zdecydowanie bardziej wolę takie cukiniowe niż klasyczne. Do tego własnoręcznie upieczone białe pieczywo i kieliszek dobrego wina. Czego można chcieć więcej.


Cukinia potrafi wcielić się w niejedną rolę. Doskonale smakuje w formie zapiekanki z warzywnym lub mięsnym farszem. Może wzbogacić swoim smakiem śniadaniowe kanapki, zastępując zielonego ogórka, w południe cieszyć niejedno podniebienie ciepłem zupy lub lecza, a w porze kolacji – wystąpić w roli à la spaghetti, krojona na cieniutkie cukiniowe niteczki.


NAJLEPSZE PRZEPISY Z CUKINII. Zebrałam dla Was wszystkie moje przepisy w jednym miejscu dzięki czemu w sezonie na cuknie bez problemu wyczarujecie coś pysznego. Natalia KOHERSEN, obiady. Leczo to bardzo proste danie nie tylko dlatego, że łatwo je zrobić, ale również dlatego, że nie marnuje się w domu jedzenie. Delikatne, lekkie i bardzo smaczne placki z cukinii.


Można serwować je jako główne danie tylko z dodatkiem kwaśnej śmietany lub sosu tzatziki, albo jako dodatek do mięsa, czy ryby. Ni węgierska ni francuska. Jakie warzywo kojarzy Wam się z latem i letnimi obiadami? Mnie zawsze cukinia i leczo.


Nie wiem skąd przyszło, podobno z Węgier. Cukiniowe Love i dlaczego cukinia jest gorzka. Będąc jednak na Węgrzech, nie spotkałam leczo w polskim wydaniu. Węgierskie jest z ogromna ilością papryki i suchą, ostrą.


To wszechstronne warzywo, z którego przygotujemy cukinię faszerowaną, placki, gulasz, bigos, wegetariański pasztet lub kotlety. Umytą cukinię jemy razem ze skórką i kroimy w kostkę, na plastry lub ścieramy w cienkie wstęgi. To składnik, który zastępuje makaron w dietetycznej lasagne lub spaghetti. Jesteś ciekawa, jak zrobić smażone i nadziewane kwiaty cukinii?


Przepisy na cukiniowe leczo z klopsikami w wyszukiwarce kulinarnej - przynajmniej idealnych przepisów na cukiniowe leczo z klopsikami. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! W dużym garnku umieszczamy cebulę oraz mięso z jelenia.


Dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną. Wrzucamy obrane i pokrojone cukinie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty