czwartek, 24 grudnia 2015

Czerwona papryka konserwowa

Tak więc wtedy, gdy papryka jest dość tania, kupujemy jej większe ilości, by wykonać z nią przetwory. Poniżej zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu na pyszną paprykę marynowaną na zimę. Przygotowanie jest bardzo proste, a dodatki możesz skomponować według własnych upodobań smakowych. Do swoich słoiczków dorzucam – cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Dzięki dodatkom nabiera wyjątkowego smaku i aromatu.


Czerwona, zielona, żółta, pomarańczowa – papryka.

Warzywo, które kusi swoim smakiem, zdobi potrawy, wzmacnia siły witalne oraz poprawia libido. Kaloryczność 1g papryki czerwonej wynosi około kalorii, podobnie jak zielonej, a żółtej - kalorii. Papryka to nie tylko przyprawa, ale także afrodyzjak.


Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać. Przepis na papryka konserwowa. Włożyć do czystych i suchych słoików. Z tego przepisu otrzymacie świetną domową, marynowaną w zalewie octowej paprykę.


Sprawdzony i łatwy przepis.

Kichasz, prychasz i walczysz ze stanem podgorączkowym? Jej czerwona odmiana to idealne źródło witaminy C. Ma jej znacznie więcej niż inne warzywa i owoce. Aby w pełni wykorzystać jej właściwości zdrowotne, należy spożywać paprykę na surowo. Najczęściej przygotowuję ją z dodatkiem miodu, jednak w tym roku znalazłam przepis na tradycyjną paprykę konserwową. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania.


Integer congue malesuada eros congue varius. Sed malesuada dolor eget velit pretium. Etiam porttitor finibus. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Dodatek miodu do marynaty sprawia, że papryka jest niesamowicie smaczna, słodka, chrupiąca, po prostu idealna.


Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S. Jest to ogólnodostępne warzywo, pochodzące z tropikalnych terenów Ameryki, które jest nieco ale chrupkie i zawiera od kilku do kilkudziesięciu (w zależności od odmiany) kremowo-żółtych nasion. Powinny ją jeść przede wszystkim osoby, które troszczą się o wzrok, skórę, mają kruche naczynia krwionośne. Warto poznać kilka przepisów na te przetwory, dzięki czemu będziemy mogli dobrać idealny przepis do wykorzystania w swoim domu.


Jak juz wyzej napisałam. Paprykę dokładnie umyłam, oczyściłam z gniazd nasiennych i pokroiłam w ósemki.

PAPRYKA MARYNOWANA W SŁOIKACH. Pięknie wygląda żółta,pomarańczowa i czerwona. Ja niestety byłam w posiadaniu czerwonej. Jednakże kolor nie miał. Polecam prosty przepis na pyszny dodatek do wędlin, jak również dobry składnik do sałatek.


Subskrybuj po kolejne przepisy! Szczegółowy przepis na blogu Domog. W czasie pasteryzacji papryka robi się za miękka,a w zalewie ładnie skruszeje. Jest krucha, dobrze doprawiona, idealna w zimie do kanapek, sałatek czy jako dodatek do obiadu.


Składniki: czerwona papryka - kg, liść laurowy - szt. Zaprawiając ją w słoiki, mamy pewność, że zimą możemy ją wyciągnąć ze spiżarni i podać do stołu. Do każdego słoika dać plasterki marchewki, po krążku cebuli, 2-kulki ziela angielskiego, liść.


Od ponad lat przygotowuję paprykę z tego przepisu. Przechowywana w piwnicy może stać bardzo długo-aż do kolejnego sezonu. Ważnym etapem w przygotowaniu papryki, jest czas gotowania słoików, nie może być zbyt długi gdyż papryka będzie bardzo miękka, i nie będzie się nadawała do sałatek, czy koreczków. Atrakcyjne ceny, popularne produkty i opinie użytkowników! Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Wrzesień to idealna pora na zrobienie domowej papryki konserwowej. Smaczna na wszelkie okazje ;) min średnie przystępne. C, czerwona zawiera rutynę, bioflawonoidy oraz drogocenny fosfor.


Wszystko to wpływa doskonale na nasz układ krwionośny i odpornościowy. Przy okazji wspomnę, że ostra papryka zawiera capsaicynę, która jak wiadomo działa antynowotworowo. Dostarczy mnóstwo beta-karotenu, czyli prowitaminy A. Już 1g papryki powinno zaspokoić ok. Zapewni nam więc piękną cerę, o zdrowym odcieniu.


C (tej w czerwonej papryce jest zwykle najwięcej) zwolni proces powstawania. Przedstawiciele rodzaju pochodzą z Ameryki Południowej i Centralnej, obecnie rozpowszechnione na całym świecie. Gatunkiem typowym jest Capsicum annuum L. Nie modyfikowałam go, wykorzystuję wszystkie przyprawy i zachowuję proporcje w każdym szczególe. Boczek wędzony parzony Smaczne Wędliny 1g - zł. Papier toaletowy Velvet Delikatnie Biały rolki - 1zł.


Oferta ważna od czwartku 17.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty