piątek, 4 grudnia 2015

Papryka marynowana w occie

Przygotowanie dania papryka marynowana w occie (w słoiku na zimę) Obie cebule pokrój w piórka. Do słoików wsyp przyprawy. Włóż po kilka piórek cebuli i ciasno układaj paprykę. Do każdego słoika dodaj po łyżce oleju.


Papryka konserwowa na zimę – przepis.

Taka marynowana papryka świetnie smakuje i jest super dodatkiem do różnych dań. Do przetworów na zimę używamy z reguły papryki czerwonej, ale spokojnie możecie tez zamarynować paprykę żółtą, pomarańczową. Nie modyfikowałam go, wykorzystuję wszystkie przyprawy i zachowuję proporcje w każdym szczególe. Konserwy powinny przeleżeć przez minimum dni. I choć wydawać się może, że największą wartość mają świeże warzywa, papryka w occie również może nieść za sobą wiele korzyści, a kto wie, czy nie jeszcze więcej.


I nie jest trudna w przygotowaniu! Taką w occie robi moja babcia, moja mama, teściowa.

Można ją serwować jako przystawkę albo dodatek do innych dań. Przepis jest w rodzinie od wielu lat. Ze względów estetycznych najlepiej jako marynowana sprawdza się papryka czerwona, która w największych ilościach dostarcza beta karotenu oraz witaminy C. Oto sprawdzony przepis na paprykę marynowaną w occie - lista składników oraz wykonanie marynaty krok po kroku. KORNISZONY - OGÓRKI W OCCIE Ogórki z musztardą Grzyby w occie.


GRZYBKI MARYNOWANE TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA Z MAJONEZEM KOTLETY Z KALAFIORA Grzyby w occie Inne inspiracje. Dolałam do niej ocet, wsypałam cukier i sól. PAPRYKA MARYNOWANA W SŁOIKACH. Pokrój na szerokie paski (3-cm). W dużym garnku zagotuj wodę z octem, cukrem i. Domowa papryka marynowana w occie z dodatkiem przypraw jest najsmaczniejsza.


Nie kupuję gotowej papryki konserwowej ze sklepu. Poznaj podobne przepisy. O tym jak marynować papryczki chili, już pisaliśmy przy okazji publikowania przepisu na marynowane papryczki pepperoni w occie i syropie z agawy, ale przypomnimy teraz na przykładzie papryczek thai chili :) Ten przepis jednak odrobinę różni się od tamtego, między innymi nieco inną marynatą :) Smak również mega!


Jest jędrna, nie za ostra i nie wymaga pasteryzacji przez co czas jej wykonania skraca się bardzo dużo. Marynowana papryka jest pozycją obowiązkową na tegorocznej liście przetworów.

Zimą słoiczek przygotowanej w ten sposób papryki posłuży jako dodatek do obiadu, sałatek czy kanapek. W czasie pasteryzacji papryka robi się za miękka,a w zalewie ładnie skruszeje. Moją metodą dla leniwych przetworzyłem już kg śliwek na powidła. Około kg śliwek wylądowało w słoikach z płatkami migdałów zalane czerwonym winem.


Wyprodukowałem albo blach ciasta ze śliwkami (przepis jak powyżej). Trochę zjedliśmy, trochę. Drożdże winiarskie w occie jabłkowym. Dodane przez basga w: Tylko o kuchni. Naturalny ocet jabłkowy kupuję w Rossmanie a drożdże chyba gdzieś niedawno widziałam,tylko gdzie.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Pani wiedziec do czego go uzyc? Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek.


Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S. Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę. A papryka marynowana w zalewie miodowej jest po prostu przepyszna – nie za kwaśna i nie za słodka. Do tego lekko chrupiąca. Słoiki wyparzyć, wstawiając np.


Czosnek i cebulę obrać oraz pokroić w piórka. Możemy się nią raczyć przez całą zimę. Przekonaj się, że zrobienie papryki marynowanej wcale nie jest trudne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty