wtorek, 15 grudnia 2015

Przepis na żurek z butelki z białą kiełbasą

Dołożyć grzyby, nakłutą widelcem białą kiełbasę, żeberka, liście laurowe, ziele angielskie. Dodane przez panka w: Tylko o kuchni. Do wrzącego bulionu warzywnego lub wody wrzucić białą kiełbasę w całości, a także liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarenkach. Kiełbasę po podgotowaniu ponakłuwać widelcem, żeby puściła sok.


Po ugotowaniu kiełbasy- wyjąć ją z garnka i wlać żur z butelki, zagotować, zaprawić śmietaną wymieszaną z łyżką. Zupy Żurek z białą kiełbasą i przepiórczymi jajkami. Szybka zupka na zimowy obiadek.


Jest to zupa na każdą okazję, odpowiednia zarówno na obia jak i na kolację, zwłaszcza w chłodne zimowe wieczory. Wypróbuj więc przepis na szybki żurek. Opis przepisu: Autor: WINIARY Żurek jest jedną z popularniejszych zup, uwielbianych zarówno przez dorosłych, jak i przez najmłodszych. Może poszczycić się bardzo długą historią, bowiem jest on daniem staropolskim.


Pomimo tego, że żurek z białą kiełbasą i jajkiem pojawia się na polskich stołach przede wszystkim z okazji świąt wielkanocnych, warto sięgać po niego. Jeśli żurek ma być daniem obiadowym, to smacznie jest ugotować ziemniaki oddzielnie i podać w misce okraszone skwarkami z cebulką. Podoba mi się Pana blog. Po około minutach wlewamy żurek z butelki, doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając.


Na koniec wciskamy ząbki czosnku. Przepis na Żurek z białą kiełbasą. Paszczaka zawsze wychodzi! Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem – przepis. Z tak bogatą wkładką zmienia się rzeczywiście w bardzo treściwe danie;) Podaję na gorąco, czasem z ziemniakami (ugotowanymi w zupie), czasem z chlebem, ale zawsze z wędzonką oraz.


Z gotującego się jeszcze żurku wyciągnąłem kiełbasy i pokroiłem na plasterki. Przełożyłem do garnka i gotowałem jeszcze – minuty. Idealny żurek z pieczarkami jest gotowy.


DoradcaSmaku - ten przepis cieszy. MUSIAŁAM go zrobić :)… Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Ten żurek z białą kiełbasą ugotowany został na zakwasie z żytniej mąki razowej, z dodatkiem ziemniaków oraz podsmażonej cebuli.


Przepis na żurek z butelki z białą kiełbasą

Pani Magdo serdeczne dzięki za przepis. Kiełbasę ugotowałem w reszcie rosołu z poprzedniego dnia a ziemniaki dodałem wraz z “wkładkę podsmażaną” i wszystko na koniec doprawiłem maggi zamiast soli (bo lubię choć niezdrowa). Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na żurek z białą kiełbasą i ziemniakami.


Nie wiesz, jak zrobić najlepszy żurek z jajkiem i kiełbasą! Ważny jest zakwas, który nadaje mu odpowiedniego smaku i aromatu. Duża ilość majeranku oraz tartego chrzanu gwarantuje sukces w jego przygotowaniu! Zobacz nasze przepisy na Polki.


Teraz planujemy jak podać - z całą kiełbasą czy drobno pokrojoną. Jak kielbasa się ugotuje to albo wyjmujemy i kroimy w kostkę albo nie :-). Poniżej znajdziecie mój przepis na domowy żurek na zakwasie z białą kiełbasą, jajkiem i wędzonką. Do garnka wlewamy wodę, w której gotujemy wywar z kiełbasy i boczku.


Gdy kiełbasa będzie już ugotowana wyciągamy ją i boczek i odkładamy do wystygnięcia. Włoszczyznę oczyścić włożyć do garnka zalać l wody dodać białą kiełbasę surową,liść laurowy,ziele angielskie i gotować min. Dodać zakwas na żurek , ząbki czosnku,majeranek,pieprz i sól do smaku.


Jajka ugotować na twardo i pokroić na połówki. Aromatyczny świąteczny żur na zakwasie pszennym z białą kiełbasą, jajkiem i majerankiem. Klasyczny przepis na żurek z jajkiem i białą kiełbasą na zakwasie. Prawdziwy, tradycyjny żur na białej kiełbasie jest gęsty i odpowiednio kwaśny w smaku.


Oto mój, wypróbowany przepis na żurek na zakwasie pszennym, doprawiony majerankiem, tartym chrzanem, czosnkiem oraz nasionami kopru. Wielkanocny, tradycyjna zupa podawana na Wielkanoc tylko na wywarze z białej kiełbasy. Ale na obiad jest tradycyjny żurek z białą kiełbasą() podziwiać. Mały remont to okazja do zmian, jest wiele niewypróbowanych jeszcze odcieni różu.


Barszcz biały z białą kiełbasą ½ kg surowej białej kiełbasy, butelki gotowego zakwasu, włoszczyzna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty