czwartek, 17 grudnia 2015

Papryka faszerowana kaszą

Wegańskie danie z dużą ilością warzyw, aromatycznymi przyprawami, papryczką chili i zdrową kaszą jaglaną. Papryki faszerowane kaszą jaglaną i warzywami mogą stanowić samodzielny posiłek lub tylko dodatek warzywny np. WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe.


Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np. Papryka faszerowana kaszą pęczak z pieczarkami Iga M.

Kasze gotujemy, pieczarki drobno kroimy podsmażamy do odparowania wody dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy na maśle jeszcze kilka minut potem dodajemy kaszę i mieszamy razem, doprawiamy solą i pieprzem. Uwielbiam taką paprykę faszerowaną kaszą i dodatkami. Faszerowanie warzyw to wyśmienity sposób na apetyczne przystawki, podstawę dań głównych czy samodzielne potrawy. Nadzienie powinno być wyraziste, przełamujące smak łagodnych warzyw i odpowiednio przyprawione.


Tym razem przygotuj paprykę faszerowaną kaszą gryczaną i grzybami. Lubicie kaszę jęczmienną? Jeśli nie to użyjcie gryczanej:) Lidl przysłał mi paczkę z produktami z włoskiego tygodnia, znalazły się w niej same smakołyki inspirowane kuchnią włoską, m. Całość można posypać tartym serem.

To wygodne do serwowania danie, bowiem każdy dostaje na talerz paprykę lub dwie połówki papryki z pysznym gorącym. Kaszę wsypać na sitko, przelać zimną wodą, sparzyć wrzątkiem, aby pozbyć się ewentualnego smaku goryczki. Przesypać ją do garnka, zalać dwiema szklankami wody, dodać szczyptę soli i gotować do miękkości.


Pieczarki pokroić, ale niezbyt drobno i podsmażyć, jeśli wolisz miękkie, należy je jeszcze poddusić. Pora poszatkować, dodać tartą (grube oczka) marchewkę i. Wegetariańska papryka faszerowana z kaszą Faszerowana papryka wege nie musi być nadziana ryżem, choć pod taką postacią jest najbardziej znana. Równie dobrze możesz napełnić jej wnętrze kaszą i sezonowymi warzywami. Składniki (na porcje): duże papryki, żółte lub czerwone, g kaszy jaglanej, g czerwonej soczewicy, 1. Taka papryka faszerowana podana np z sosem czosnkowym pasuje idealnie na obiad lub ciepłą kolację.


Syte danie bez mięsa, nabiału i glutenu. Trudno uwierzyć, że tak neutralne w smaku warzywa, jak cukinia i bakłażan mogą tak wspaniale wzbogacić potrawę. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Rogalik. Warunkiem uzyskania znakomitego smaku tego dania jest zastosowanie dobrego, o dość mocnym smaku dobrze roztapiającego się żółtego sera.


Zamiast kaszy gryczanej możesz również użyć kaszy jęczmiennej. Dania bez mięsa, Danie główne, Obia Przekąski, Przystawki, Ryż i kasze, Warzywa i owoce. Pomysł na jesienny obiad − faszerowana papryka z kaszą jaglaną.


Nie wiem jak Ty, ale ja miewam takie dni, kiedy zupełnie nie wiem co ugotować. Czasami dość mam już tradycyjnych posiłków i mam ochotę na coś bardziej wyszukanego.

Po prostu musicie spróbować! Zobacz przepis w Targ Smaku. Osobiście, bardzo lubię paprykę pieczoną w piekarniku, ponieważ ma słodkawy smak i według mnie smakuje jeszcze lepiej niż papryka surowa.


W tym przepisie papryki przekroiłam na pół i nadziałam mięsem mielonym oraz wcześniej ugotowanym ryżem. Co ciekawe, farsz można przygotować na wiele różnych sposobów. Przedstawiamy wam kilka opcji.


Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Wstyd się przyznać, ale to był mój pierwszy raz kiedy oprócz samego. Jak już uda Wam się dostać taką porządną paprykę poczujecie różnicę w smaku, zwłaszcza, że proponowany przeze mnie farsz (mimo, że niepozorny…) smakuje wybornie. Moja papryka faszerowana kurczakiem i kaszą warto jest wypróbowania.


To zbilansowana ilość białka, węglowodanów i tłuszczy, czyli tego wszystkiego na czym powinien opierać się zdrowy jadłospis. A przy tym pozostaje pełna smaku i nikt nic. Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Pomidorowa z papryką i ogórkami.


Pyszne, zdrowe i sycące danie. Czerwone, pieczone papryki. Towarzystwo zielonego groszku, pieczarek i cebuli. Farsz z kaszy jęczmiennej. Ryż ugotuj w osolonej wodzie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty