Jeśli żurek ma być daniem obiadowym, to smacznie jest ugotować ziemniaki oddzielnie i podać w misce okraszone skwarkami z cebulką. Podoba mi się Pana blog. Z reguły potrawy łatwe do wykonania, nie wymagające składników, w tym większość trudnych do zdobycia, jak to proponują „mistrzowie” sztuki kulinarnej. Przepis na żurek na maślance z boczkiem i białą kiełbasą. Przepis jest prosty, a żurek wyjątkowy i idealny na świąteczne - rozgrzewające śniadanie - zwłaszcza po przyjściu do domu z Rezurekcji.
Prosty przepis na żurek - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Jak zrobić tradycyjny żurek z boczkiem i kiełbasą. Obejrzyj smaczny przepis na żurek i ciesz się wyśmienitą zupą na obiad. W tym przepisie wykorzystaliśmy jarzynkę, którą przygotowaliśmy ze świeżysz warzyw, co dodatkowo wzbogaciło smak żurku.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Po upływie testowego okresu zdecydujesz czy warto zakupić abonament w extra. Nawet wtedy jeżeli z jakichkolwiek powodów nie będziesz zadowolony z naszego serwisu zgłoś to w ciągu dni od daty zakupu, a otrzymasz zwrot całej kwoty abonamentu bez żadnych pytań. Pyszny żurek na kiełbasie miałam grillową więc taką dałam i wyszedł pyszny żurek.
Możesz również zaserwować swoim bliskim tradycyjny żurek z ziemniakami i na przykład z dodatkiem boczku lub żeberek – postaw na dodatki, które najbardziej lubisz. Po nalaniu zupy na talerz dodaj do niej jajko pokrojone w ćwiartki i udekoruj kleksem śmietany oraz natką pietruszki. Na koniec, żurek zagęść śmietaną, wymieszaną z mąką oraz odrobiną żurku i gotuj jeszcze chwilę.
Etykiety: przepisy, swiąteczne, Winiary, zupa. Wielkanoc, przepisy wielkanocne. Zrobiłam, rzeczywiście szybki i bardzo smaczny. Prezentujemy przepis na żurek – tradycyjną polską potrawę. Zgodnie z tradycją, spożywa się go w postne dni, jednak na pewno nie pożałujesz, jeśli będzie znajdował się na Twoim talerzu znacznie częściej.
Wystarczy dodać do niego boczku, kiełbasy, ziemniaków oraz podanych w przepisie przypraw. Zawsze gotuję ją na wędzonym boczku z włoszczyzną, dodaje zakwas i zabielam śmietaną. Doprawiam pieprzem, sola, mojedania. Ważny jest zakwas, który nadaje mu odpowiedniego smaku i aromatu.
Duża ilość majeranku oraz tartego chrzanu gwarantuje sukces w jego przygotowaniu! Zobacz nasze przepisy na Polki. Bardzo dobry Żurek, przepis miałam od mamy ale dopracowałam go i teraz jest fantastyczny. Dawno nie dodawałam przepisu na zupę. Dlatego dzisiaj umieszczam wpis z pysznym daniem jakim jest żurek.
Smaczna staropolska zupa, lekko kwaśna z aromatem czosnkowym. Podana z kiełbasą, boczkiem, chrzanem i jajkiem smakuje wyśmienicie. Dorota, ale sama w sensie po raz pierwszy łącznie z robieniem zakwasu, czy sama nawet biorąc pod uwagę robienie z butelki?
Ja powiem szczerze nigdy zakwasu nie robię – po jednym razie mi się znudziło i kupuję butelkę :)) Żurek nauczyłem się robić w Szwajcarii – na wygnaniu doceniłem smak polskiej kuchni. I co najważniejsze, żeby smakował jak u mamy! Nie pamiętasz nazwy konta? Dzisiaj postaram się rozwiązać ten problem raz na zawsze #128077; Każdy Polak uwielbia żurek. Spróbuj nasze przepisy na żurek, np.
Zapewnią to wysokiej jakości składniki, dzięki którym zupa nie będzie miała żadnej konkurencji. Warto poznać sprawdzony przepis na tę potrawę i zaskoczyć nią wszystkich gości. Opis przepisu: Autor: WINIARY Pyszny, pożywny żurek wiejski z białą kiełbasą możemy potraktować jak danie z jednego garnka, bo podajemy go z porcją mięsa (wędzony boczek i białe kiełbaski podsmażone z cebulą) oraz zrumienionymi ziemniaczkami z patelni (można dodać do nich nieco majeranku).
Gminy, sołectwa, szkoły i firmy powiatu głogowskiego przygotowały wspaniale stoiska, smaczne potrawy i zachwycające oko dekoracje świąteczne. Smaczny żurek , tradycyjne ciasta i mnóstwo dekoracji na świątecznych stołach. W przygotowanie wielkanocnych smakołyków i dekoracji. Danie dnia, co dzień inne jest podane na prawdę bardzo szybko i wychodzi tanio - tak to fajnie wymyś. Smaczny Świąteczny Żurek - informacje, zdjęcia, materiały video.
Będzie się świetnie prezentować na świątecznym stole, a w dodatku taką miseczkę można zjeść. Koniecznie musicie zrobić taki żurek, za to na deser polecam Wam mazurek lukrowy (pyszny). Bardzo smaczny będzie żurek: - na wędzonych żeberkach, - na wędzonym boczku, - na suszonych grzybach, - na dziczyźnie. Mięso z dzika to podstawa żuru śląskiego na modłę myśliwską z jałowcem i orzechami. W te zimowe mroźne dni jest idealny.
Robię wersję light bo mąż jest na diecie ale też jest pyszny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.