piątek, 25 grudnia 2015

Amerykańskie naleśniki magdy gessler

Czy amerykańskie pankejki Magdy Gessler przebiją nasze pyszne, polskie naleśniki? Może i nie, ale na pewno warto wypróbować ten przepis chociaż raz. Pankejki (pancakes) charakteryzują się tym, że są dość grube i puszyste. Amerykańskie pancakes wg Magdy Gessler A wszystko zaczęło się pewnego zimowego wieczoru, gdy postanowiłam choć odrobinę skorzystać z mojego abonamentu za telewizję kablową i skacząc po kanałach usłyszałam, że Magda Gessler ze swoją Rewolucją w Straszynie, przez który przejeżdżam kilka razy w miesiącu.


Podczas roztapiania masła na patelni mieszamy w dużej misce ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier.

Podaje się je z samym masłem, z syropem klonowym, bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Do wymieszanych suchych składników dodajemy mleko, roztopione masło oraz wbijamy całe jajko. Mamy i babcie przekazują z pokolenia na pokolenie przepis na. Podobno naleśniki Magdy Gessler są w stanie upiec nawet ci, którzy na kulinariach kompletnie się nie znaj. Przepis na naleśniki wg Magdy Gessler.


Naleśniki amerykańskie, nazywane też czasami pancakesami,. Magda Gessler to znana polska restauratorka, która dla wielu jest inspiracją, a jej przepisy uznawane za wzór idealnych przepisów kuchni polskiej (i nie tylko).

Większość z nas pewnie zna ją z telewizji, gdzie jest główną postacią w Kuchennych Rewolucjach oraz w programie Master Chef. Przedstawiamy Państwu przepis na amerykańskie naleśniki, znanych jako pancakes. Amerykańskie naleśniki, czyli puszyste pancakes - najlepsze puszyste naleśniki, jakie kiedykolwiek jadłeś! Egzotyczne naleśniki z bananami i wiórkami kokosowymi. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na naleśniki pancakes magda gessler.


Możesz jednak podawać je tak, jak lubisz najbardziej. Dodane przez gosiaw: Tylko o kuchni. Delikatne i puszyste naleśniki z dodatkiem masła i syropu klonowego, to zdecydowanie coś, czego warto spróbować.


Innym ciekawym dodatkiem są borówki amerykańskie, dodawane nie na wierzch naleśnika, ale do ciasta. Co ciekawe, w Stanach często serwowane są z boczkiem i syropem klonowym, co może wydawać się dość dziwnym połączeniem. Szukasz przepisów na naleśniki idealne? Sposób przygotowania: Pancakes czyli pankejki ETAP 1: Ciasto po wymieszaniu może mieć grudki.


Sposobów na przyrządzenie naleśników. Wszystkie składniki wymieszać w misce dodać lekko ubite jajka oraz olej i kefir, całość dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się składników w cieście mogą być grudki. Pyszna opcja śniadaniowa.

Ciasto można przygotować dzień wcześniej, co zaoszczędzi nam dużo czasu o poranku. Etykiety: amerykańskie naleśniki, deser, dżem, kuchanne rewolucje. Sprawdź jak przygotować najlepsze amerykańskie naleśniki.


Skłądniki (na około pankejków). Jest tylko jeden warunek. Jeśli chcesz, aby Twoje amerykańskie naleśniki były bajecznie puszyste, musisz trzymać się prostej zasady. Nie miksuj zbyt długo ciasta i pozwól mu odrobinę „odpocząć”, zanim wylejesz pierwszą porcję na rozgrzaną patelnię.


Pancakes, prawdziwe amerykańskie naleśniki, przepis z kategorii Desery. Sprawdzimy ją, nabierając ciasta na naleśniki na łyżkę i podnosząc łyżkę pionowo - ciasto powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki, nie może jednak być za rzadkie, nie powinno mieć konsystencji zbliżonej do wody. Dodatek gazowanej wody lub ubitych białek sprawi, że będą wyższe.


Do dekoracji najczęściej stosuje się syrop klonowy. Masz ochotę na puszyste pancakes? Można użyć także jagody, maliny lub owoce z puszki. Sprawdź nasze niezawodne przepisy na naleśniki amerykańskie na Polki.


Każdy placek polewamy syropem owocowym lub klonowym i układamy na siebie piętrowo. Następnie z ciasta smażymy na maśle placki, muszą być rumiane z obu stron. Cały sekret tkwi w grubości ciasta oraz jego elastyczności. Pomimo tego warunku, przygotowanie ciasta naleśnikowego to czynność o tyle banalna, co posmarowanie bułki masłem. Im ciasto cieńsze i bardziej podatne na wygięcia, tym dla niego lepiej.


Wystarczy dopilnować tylko odpowiedniej konsystencji zmieszanej. Jej przepis jest bardzo podobny do naszego przepisu na naleśniki, aczkolwiek są pewne małe różnice. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga smakujmy. Dzisiaj również utworzyłam nowy dział — o który od dawna mnie prosiliście — z przepisami dla dzieci. Znalazły się w nim starsze przepisy na pierogi, zupy, naleśniki i placuszki jak i ostatnio dodane przepisy na kotlety mielone, pulpeciki i smażone filety z kurczaka.


Jak zauważyła moja znajoma, na blogu brakuje przepisu na tradycyjne naleśniki, zrobiłam więc naleśniki z przepisu Magdy Gessler. Każdy lubi naleśniki, czy to zwinięte w rulonik, czy złożone w rożek, smakują z każdym nadzieniem. Warto kupić specjalną patelnię do smażenia naleśników, taka patelnia jest niższa, co bardzo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty