Zupa fasolowa, fasolówka. Tradycyjna polska zupa z fasoli Piękny Jaś z boczkiem i ziemniakami. Pyszna i super sycąca zupa fasolowa, którą zna każdy Polak. Moja zupa fasolowa przepis - prosty, sprawdzony, pyszny!
Przede wszystkim zupa fasolowa powinna być dość gęsta i bogata w składniki. Aby zupa fasolowa nabrała właściwej konsystencji możesz dodać do niej zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr, a dzięki niej danie będzie gęste i bardziej aromatyczne. Schowała się wśród przepisów i dziś ją odnalazłam. Ponieważ chłodniejsze dni ciągle mamy, możemy taką pożywną zupę podać na obiad.
Przepis stary, prosty i sprawdzony. Jak zwykle bazą są dobre warzywa i coś wędzonego! Jeśli ugotujecie dużą ilość zupy to można część wlać do czystych słoików, zakręcić i pozostać do wystygnięcia. Następnie przechowywać w chłodnym miejscu. Zupę fasolową można również mrozić.
Po całkowitym wystudzeniu wlewamy zupę do pojemników i zamrażamy. Moja jest gęsta i aromatyczna, pachnąca wędzonką i majerankiem. Odpowiednia na rozgrzewkę w chłodne dni.
Ilość komentarzy: - dołącz do dyskusji! Anuluj pisanie odpowiedzi. Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Dzisiaj mam dla Was przepis na zupę fasolową.
Gęstą, sytą, z majerankiem, czosnkiem i aromatem wędzonego boczku. Zupę, jaką pamiętam z dzieciństwa i jaką często gotowała moja babcia która uwielbiała każdy rodzaj fasoli. Smakujemy nie tylko jedzenia! Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku!
Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Fasolę moczymy przez ok. Sprawdź nasze najlepsze przepisy!
Gdy fasola zmięknie przelewamy wraz z wodą i przyprawami do garnka, uzupełniamy wodą o ok. Zajrzyj tutaj i poznaj przepis! Aby zapewnić fasolówce intensywny smak i aromat, białą fasolę i warzywa ugotuj do miękkości w Rosole drobiowym WINIARY. Jest gęsta, sycąca i aromatyczna. Namacza się ją w wodzie, a następnie gotuje, aż stanie się miękka.
Gęsta, pożywna i rozgrzewająca zupa z fasoli z dodatkiem boczku wędzonego, na zasmażce. Idealne danie na mroźne dni. W ramach Zimowego Festiwalu Zup przygotowałam zupę fasolową. Pożywną, rozgrzewającą, pachnącą majerankiem.
Gęsta zupa fasolowa to przepis, którego autorem jest: Magda Gessler. Newsletter smaków życia. Bądź z nami wszędzie tam gdzie jesteś i zapisz się do naszego newslettera. To moja ulubiona zupa fasolowa. Na drugi dzień gotujemy ja w tej samej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego, na niewielkim ogniu do momentu aż będzie pół miękka.
Prosta i pyszna zupa fasolkowa, do zrobienia ze świeżej lub mrożonej fasolki szparagowej. Pełna błonnika, białka i przeciwutleniaczy, a jednocześnie bardzo tania. Koniecznie sprawdź przepis na przepyszny i pożywny obiad pełen wyrazistego smaku.
Przebraną fasolę płuczemy i zalewamy na noc przegotowaną, przestudzoną wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.