Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S. Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. Nie mogłam się doczekać, więc zaczęłam zanim się pojawiły, ale jagodzianki cudne;). Dodałam tylko jedno żółtko i letnie mleko ryżowe (zamiast zwykłego) w ilości jak w przepisie oraz jagody leśne (nie borówki).
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on.
Dodane przez mimi6w: Tylko o kuchni. Jak zrobić szpinak żeby nie był jak śmierdząca o dziwnym smaku mas, która ma konsystencję zupy ? Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście. Jagody do ich przygotowania można zebrać samemu, albo kupić w sklepie. Podajemy przepis na jagodzianki z kruszonką.
Miękkie, puszyste, delikatnie cytrynowe bułeczki drożdżowe pełne jagodowego nadzienia. Niestety nigdzie nie dostałam prawdziwych, leśnych jagó dlatego musiałam zadowolić się borówką amerykańską.
Dzisiaj zapraszam na jagodzianki –pulchne i pyszne. A także bardzo proste do zrobienia. Nie powiem, że szybkie, bo jednak to ciasto drożdżowe i trzeba czekać na wyrastanie, ale na pewno można je wpleść między inne czynności (kuchenne, domowe), więc to wyrastanie w zasadzie aż tak bardzo nie jest odczuwalne. Upiec drugą partię jagodzianek. Jagodzianki mają się znajdować w środkowej części piekarnika.
Polukrować lub posypać cukrem pudrem. Dobre, z ciastem pracowało się łatwo, ale coś mi nie grało z temperaturą pieczenia. Oczywiście je dopiekłam, ale przez to jagodzianki na drugi dzień były zbyt. Wiem, że może to być kwestia piekarnika, Tobie mogą wyjść idealne. Przepyszne domowe jagodzianki.
To najlepszy przepis na jagodzianki, pełne jagó przygotowane na bazie mojego ulubionego ciasta drożdżowego. To chyba moje ulubione drożdżówki, lubię je posypane cukrem pudrem i najlepiej jeszcze lekko ciepłe. Te bułeczki robię dosyć często i zawsze się udają.
Ostatnio zostawiłam je na noc w lodówce, po upieczeniu były równie dobre jak te pieczone od razu. Teraz też czekają w lodówce na jutrzejsze śniadanie Polecam formowanie bułeczek w warkocze. Z drozdzy, lyzki cukru, lyzki maki i polowy mleka zrobic rozczyn.
Pozostale mleko podgrzac i cieplym zalac make. Ponownie robię z tego przepisu ! Czy to ciasto nadaje sie zeby zrobic z niego drozdzowki? Moje dziecie sa jakies nieowocowe i zastanawiałam sie nad zrobiem z czesci ciasto drozdzowek z budyniem. Przychodzę dzisiaj z pomocą i dzielę się z Wami przepisem na domowe najlepsze jagodzianki, które po brzegi wypełnione są jagodami, mają obłędny maślany posmak wilgotnego ciasta i chrupiącej kruszonki. Po ugryzieniu w ustach dzieją się cuda!
Wyczuwamy słodycz, którą łamie kwasowość. Kubki smakowe szaleją i proszą o więcej. Według mnie cieżko trafić na dobre jagodzianki , siembor jak do tej pory miał pyszne jednak też już teraz nie jest to samo , jagody mieszane z galaretką. Jagody mają piękny, intensywny kolor – sok lub przetarte owoce doskonale nadają się do barwienia kremów, galaretek, lodów i owocowych sosów.
Jak upiec dobre ciasto drożdżowe ? Niektórzy uważają, że ciasto drożdżowe to wyższa szkoła jazdy. To całkowicie mylne przekonanie. Moja mama przez lat małżeństwa, zapewniana przez teściową, że drożdżowe jest trudne nie upiekła go ani razu.
Bułki piekłam z myślą o śniadaniu. Czy doczekały następnego dnia? Mati pożerał gorące, mąż na diecie. Pyszne domowe jagodzianki. Z dużą ilością jagód i małą ilością ciasta.
W sam raz do weekendowej kawki. Ale jest tam mąka i mak,a tego też się nie łączy. A żółtko to przecież białko. Prawdziwa dieta nielaczenia wyklucza w ogole wypieki. Chyba,że kokoski z kokosu i białka, bo to białko.
Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na jak zrobić dobre pierogi z jagodami. Sposób na dobre drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Wystarczą dobre składniki i kilka wolnych chwil.
Proste ciasto na drożdżówki. To już trzeci pomysł na zdrowszą drożdżówkę w akcji na portalu durszlak. W pierwszym poście wstawiłam przepis na ciasto na sztuk bułeczek. Polecamy przepis Siostry Anastazji na ciasto drożdżowe, doskonałe na małe, pyszne drożdżówki, którymi zajadać będzie się cała rodzinka.
W zasadzie nie są to klasyczne jagodzianki, a raczej bułeczki z jagodami, ale taka wersja od czasu do czasu mile widziana. Forma dokładnie ta sama, czyli „do odrywania”, ale ciasto nieco zmodyfikowałam i znacznie dłużej zachowuje świeżość, bo nawet po dniach bułeczki są pulchne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.